Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (218)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Odd má schopnosti vidět duchy a předpovídat tragédie, ale jinak je to úplně normální frajer, kterej vede normální život a má holku. Po několika drobnějších případech se objeví velká věc, kterou musí vyřešit a zabránit tragédii. odlehčenej myst-thriller s komediálními i hororovými prvky, kterej má slušný tempo, nepříliš okoukaný tváře doplněný Willemem Dafoe a konec, kterej mě tentokrát fakt nakrknul. Yelchina jsem v jeho telecích letech neměl moc rád, ale začíná to vypadat, že stárne do docela slušnýho herce. 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers je môj obľúbenec. Bohužiaľ vidieť ho v takejto pozícií ako tvorcu je pre mňa veľmi smutné. Dajte mu veľký rozpočet a on vám zničí Paríž, zabojuje si s klasickými monštrami a zoberie vás do púšte za pokladmi a múmiami. Dajte mu malý rozpočet a dostanete Odd Thomasa. Televíznosť a šetrenie kde sa dá je bohužiaľ vidieť v každom jednom zábere. To spôsobuje, že Sommers nemôže byť megalomanský tam, kde väčšinou býva a tým pádom, film postráda pamätnejšiu scénu. Na druhú stranu chémia medzi hlavnou dvojicou je super - Yelchin a aj tá kráska s dokonalými prsiami s Californication Timlin si očividne svoje party užívajú. Rovnako aj všetci zúčastnený. To je koniec koncov vidieť aj v určitej uvoľnenosti a vtipe, ktorý je všadeprítomný a skoro bez hluchých miest. Film je dynamický - finále dychberúce a aj ten zvrat som nečakal. Sommers nabaľuje a nabaľuje a kto si chce užiť túto jazdu tak si ju užije. Bohužiaľ jedna veľká výtka je tá, že film nenecháva priestor na zrod hrdinu ako je Odd Thomas. Od začiatku sme jednoducho v deji a musíme akceptovať všetky jeho zvláštnosti ak si to chceme užiť. Tým stráca film obrovský prvok stotožnenia a zostávajú len akcia a sympatie. Nie strašné, ale ani dokonalé. Niekde tak medzi, ale aj napriek tomu som presvedčený že útržky s filmu si budem pamätať ešte dlho. Vosloov štek potešil. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Přesně takto odlehčený film jsem potřeboval! Tušil jsem v něm od začátku potenciál, dobře tedy, že jsem se řídil touto intuicí, páč kdybych se měl nechat vést uvedenými žánry "mysteriózní/thriller", pak bych si jej dnes večer určitě nepustil. Vězte tedy, že jsou zde v ještě větší míře zastoupeny škatule "komedie a horor" a se zhlédnutím určitě neváhejte! 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Okrem Múmií jediný ďalší vydarený Sommersov film. Skvelý mix fantasy, detektívky a romantiky. V hlavnej úlohe sympaťák Anton Yelchin, ktorý pátra po rôznych nadprirodzených záhadách, keďže má dar vďaka ktorému komunikuje s mŕtvymi + pár ďalších schopností. Po boku má jednak nádhernú Addison Timlin (chémia medzi nimi funguje na 100%) a policajného šéfa Dafoea. Nájde sa tu aj viacero vtipných cameo výstupov. Tématicky mi to trochu pripomenulo seriál Dead Like Me, ale zase trochu v inom originálnom pojatí. Napriek detektívnej štruktúre ma to tentoraz bavilo, keďže hlavná záhada je zaujímavá, tempo je solídne, občasné akčné scény kvalitne prevedené. Len na CGI občas vidno, že rozpočet nebol príliš vysoký. Trochu mi je ľúto len smutného záveru, ktorý ma pri prvom pozretí doslova naštval. Tentoraz som ho už akceptoval, ale aj tak ma trochu mrzí. Výsledkom je nadpriemerne vydarený film, ktorý by sa bez problémov dal rozviesť do seriálovej podoby. Nebohého Yelchina by som nahradil Tomom Hollandom a bola by to pecka. 8/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vidím sice mrtvé lidi, ale bůh ví, že to zvládám........ Život Edda Thomase se vymyká normálnímu druhu života. Vidí mrtvé a hledá jejich vrahy. Je to akční život nebo prokletí? CITÁT - Vodachové si tě chtěj před smrtí jen očichat........... S vtipem a napětím se protloukám celým příběhem, párkrát jsem se leknul a několikrát i zasmál. CITÁT - Ty už jsi dávno mrtvej....... Hodně příběhu dodalo, že Tedd, pardon Edd si svůj příběh sám vypráví a komentuje - to dalo takovou tu noir atmosféru. Město Piko Mundo čeká katastrofa, zemře spousta lidí a jen Edd tomu možná může zabránit. Zatím však netuší jak. CITÁT - Máš v hlavě zmatek....... Konec mě dostal. Oko nezůstalo suché. Proč mi to dělaj? CITÁT - Život je jen výcvikový tábor pro příští život........ ()

ambron 

všechny recenze uživatele

V Pico Mundo sa usadili príšery a to veští, že sa tam stane niečo zlé. Zabrániť katastrofe sa snaží sympaťák Yelchin spolu s krásnou Adisson, ktorá mu nie je ľahostajná. Žiaľ, všetko zaujímavé sa udeje v prvých desiatich minútach, po ktorých film spadá do klišovitých zápletiek a odhalení, ktoré navyše ani nie sú zručne podané a film som dopozeral len so zotrvačnosti. Nebyť zaujímavej postavy Odda Thomasa, ktorého Yelchin zvládol na jedničku, idem s hodnotením nižšie. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Stylová, vtipná, trochu sentimentální a dost akční oddychovka trochu připomínající seriálový Supernatural. Parádní a funkční ústřední duo v žánrově krásně rozmanitém filmu. Je to svižné, místy naivní, ale až do konce velmi zábavné. Jedinou slabinu vidím v místy mizerných efektech, které film trošku degradují do pozice laciného béčka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Od(d) Sommersa som aj napriek skromnému rozpočtu ( oproti jeho bombasťákom spred dvoch dekád ), predsa len čakal väčšiu nálož, než toto lacné a hlavne nudné, romanticko fantazijné divadielko. To, prečo sa snímok nevedel ( a dá sa povedať, že len v minimálnom nasadení ) dostať do svetových kín, je už v podstate jasné. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Teenagerovská mystery fašírka. Přímočará, jednoduchá, neřeší velké faily a rozhodně jsem ani neměl pocit, že chce být něčím velkým a hloubavím a to mě na tom bavilo. Sommers adaptoval svoje dřívější filmy a vše co v nich nabral přetransformoval do oddychovky ze záhrobí. Se solidním a neokoukaným obsazením (Anton s Addison skvělá dvojka) a příběh, který rozhodně neurazí. Je to na jasné 3*, ale závěr, panečku to je silná síla. Bravůrní a tak dojemný konec, který dokáže rozebrat i pořádného chlapa jsem dlouho neviděl. Navíc Addison je maximální kočka! 3,5* ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Mohla to být zábavná jednohubka, Yelchin se snaží, ale co dokázal Sommers se svými zkušenostmi vyplodit za dialogy? Nad tím zůstává rozum stát. U každé druhé věty jsem si musel zakrývat obličej a bylo vidět i na hercích, že mají problém nasoukat své repliky do scén a zachovat u toho správný výraz. Závěr v obchodním centru byl také celkem antiklimatický. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý. Skvělej nápad, dobře obsazené a režie je super, Sommers umí. Jen konec... Upravil bych ten úplný závěr. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi film přišel poměrně zvláštní, postupem času se mi začal líbit. Jen bych si ho představoval spíše jako pilotní díl nějakého seriálu. Námět zajímavý, ale zpracování spíše televizní. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Ale jujky, dívčinka prodává kopečky zmrzlinky a u toho přes handsfree instruuje chlapečka, kterej je mimochodem děsně neohroženej, aby našel mrtvolu chlapa s nevtipnou přezdívkou a zjistil, že byl fanouškem P.O.D. Podkresleno druhořadými efekty, herci béčkovější než sám film...až při přečtení profilu filmu mi to docvaklo. On to fakt napsal Koontz. No tak jakože to je pak prostě jasný. Četla jsem od něj jen jednu knížku sice (víc jsem nedala), ale ten lacinej styl se přesně shoduje. koontz neni dobrej vypravěč a navíc děsně splácává a očividně má nějakou posedlost pekelnými stvořeními lezoucími z pekelných bran. ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh filmu co nesnáším, Vypnul jsem to v prvních minutách, nedalo se na to dívat. Neskutečná ptákovina, jinak Koontzovy knihy mám hodně rád, ale jen ty reálné. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Béčková parapsychologická detektivka, kterému někdo věnoval trochu víc péče. Ústřední duo má (navzdory přehnanému žvanění) výbornou chemii a Yelchinova partnerka je opravdu charizmatická (a sexy), překvapivě podobně funguje sympatický Dafoe s manželkou ve vedlejší roli. Někde v polovině mě Oddovo pátrání už trochu nudilo a poměrně mě udivil vývoj příběhu, skoro jako kdyby to byla nějaká improvizace. Stejně ale musím říct, že jako komediální horor splachovacího charakteru tento film funguje snad až překvapivě dobře, jistě za to může režisér. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Odd Thomas, to je taková odlehčená rodinná fantasy. To je asi všechno. Jde jen o to, abyste nečekali další Šestý smysl. Uvedené žánry (Mysteriózní / Thriller) jsou v tomto případě totiž příliš zavádějící. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Byl to vtip, nebo puberťácká vážnost ? Nejspíš obojí, ale mělo to dobrou dynamiku a zajímavé momenty. .... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek sliboval dynamickou akční zábavičku šmrncnutou duchařinou,ale akce v tom filmu moc neni.Hlavní hrdina docela nevýrazný ucho,film spíš hraje na notu krimi, Yelchin v duchu spekuluje,jak a proč.Vzpoměl sem si na Limana A jeho Jumpera,nebo Carusa a jeho Jsem číslo čtyři,ale ač to byly poměrně naškodný filmečky,tak solidní akce tomu hodně zvedla úroveň.Takže v tomhle ohledu škoda.60%. ()

Reklama

Reklama