Reklama

Reklama

Tohle je obchod s drogami. Tady se náhody nedějí. Victor Lanoux a Marlene Jobertová v hlavních rolích francouzského thrilleru (1980). - Helena Valangerová pracuje na radnici v kanceláři prvního náměstka. Je spokojená se svou prací, šťastná v manželství. Jednou se náhodou seznámí s jakýmsi Novakem. Netuší, že vše je dopředu připraveno: Novak je policejní komisař a ona má být součástí jeho plánu. Chce usvědčit jednoho z předních mužů města z obchodu s drogami a potřebuje někoho, kdo pracuje na radnici. Helena se dostává do nebezpečné hry, ve které je ohrožen i život jejího dítěte. Hvězdou francouzského filmu Špinavá záležitost je sympatická Marlene Jobertová (Manželé z roku II), v roli komisaře Novaka si připomeneme charismatického Victora Lanouxe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = IX./ 1983 - réžia českého znenia (ÚPF) = MIROSLAV KUBIŠTA --- krásnu Marléne dabuje MARIE DRAHOKOUPILOVÁ - ČT to našťastie uvádza s pôvodným kinodabingom. --- Komisár Novak (V. LANOUX) rozohrá intrigánsku hru aby za každú cenu rozbil obchod s drogami, ktorému šéfujú miestni "hlavouni". Ohrozí tým nevinnú ženu a rozhádže jej dovtedy pomerne idylický život. Myslím, že neprezradím MEGASPOILER, ale napriek komisárovmu úsiliu je jeho snaha "donkichotská" a verne kopíruje machiavelistickú realitu naznačenú už v POLICAJNEJ INŠPEKTORKE. (29.6.2009) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Opletačky s policií je široký pojem a může to znamenat i to, že vám jednoho dne vstoupí do života policajt a během jednoho dne ztratíte kvůli tomu úplně všecko. Jenom proto, že fízl potřebuje dostat vašeho šéfa, ve jménu spravedlnosti a Dobra mu pomůžete a už se to sype. Všechno má svůj důvod a cesty jsou nevyzpytatelné a ve francouzských filmech to platí dvojnásob. Takže se zase můžeme kochat podivnými situacemi a nelogičnostmi, které nakonec přeci jen dostanou smysl. 75% ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

K dopadení zločinců není žádný způsob dost špinavý na to, aby se nedal použít. Jen kdyby to ještě k něčemu také bylo. Nevím, jak tahle aféra probíhala ve skutečnosti, ale film jí inspirovaný byl docela zajímavý. Jen mu jaksi chyběl větší švih a nejhorší byl závěr, který se vlekl od nikud nikam a tam také došel. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

...aneb jak byla Marlene Jobert proti své vůli zatažena do špinavé hry policejního komisaře, pasoucího po náměstkovi starosty, jehož druhou tváří je výroba a distribuce drog. Komisař manipulativně přesvědčuje Marlene ke spolupráci, bez skrupulí jí rozbije soukromý život, ohrozí její rodinu a nepřímo způsobí smrt její sestry. Škoda jen, že v závěru režisér trochu nezdramatizoval atmosféru a taky nezvolil trochu jinou hudbu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů vzniklo na přelomu 70. a 80. let ve Francii několik a jsou, bohužel, většinou nedoceněné. Nenabízejí totiž množství přestřelek a prohláškovanou zábavu, jsou pochmurné, drsné jako sám život, nekončí dobře a jen tak nevymizí z hlavy. "Špinavá záležitost" klade otázky, jak daleko je správné zajít k odhalení zločinu a jakými prostředky se dá zločin potírat. I když nedosahuje síly "Policejní inspektorky" nebo "Nelítostného souboje", jde stále o nadprůměrné kriminální drama s vynikajícími hereckými výkony Marlène Jobertové a Victor Lanouxe. 80%. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama