Reklama

Reklama

Newyorský obchodní magnát Robert Miller spravuje fond spolu se svou dcerou Brooke a chystá se ho prodat s velmi slušným ziskem. Má pohodlný život a ten si zpříjemňuje poměrem s mnohem mladší ženou, galeristkou Julie Cote, které také finančně pomáhal. Nicméně aniž by to Brooke a většina jeho zaměstnanců věděla, Miller upravil účetní knihy společnosti a půjčil si 412 milionů dolarů od svého přítele, aby pokryl investiční ztrátu a vyhnul se vyšetřování pro podvod. Potenciální kupec, James Mayfield, brzdí proces nákupu a Millerův přítel – věřitel chce, aby mu půjčku splatil. Miller říká, že potřebuje, aby peníze zůstaly na jeho účtu, dokud nebude dokončen audit prodeje. Naplánuje si schůzku v restauraci, během níž mají být podepsány smlouvy, ale je to ve stejný večer, jako Juliina výstava v galerii. A Miller svatosvatě slíbil milence účast. Julie mu po celou dobu jeho obchodní schůzky neustále píše a volá. Jenže jednání se vleče, protože všichni čekají, až dorazí Mayfield. Když se neobjeví, Miller znechuceně odchází. Než se stačí vzdálit, Brooke ho informuje, že našla finanční nesrovnalosti ve starých účetních knihách. Otec ji však odbude. Miller se konečně dostaví do galerie, ale naštvaná Julie mu řekne, aby odešel. Po chvíli váhání se Miller rozhodne na Julii počkat u ní v bytě. Pohádají se, ale on ji přesvědčí, aby s ním jela na noční výlet. Nepozornost a mikro spánek mají za následek nehodu, při které Julie umírá. Zraněný Miller si uvědomí, že musí popřít svou účast na nehodě... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (240)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Richard se téhle role chopil jako správný herec a ukázal, že ještě nepatří do starého železa. Stejně tak Susan Sarandon, jen je velká škoda, že spolu měli jen jednu pořádnou scénu a to až na konci, ale říká se: To nejlepší na konec. Příběh je převážně o boháči, který si nechce kazit reputaci a chce zachránit své bohatství. Nebýt tak skvělých hereckých výkonů, tak by u mě byl průměr, ale herci celý film drží nad vodou. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

V tomto velmi solidním dramatu dokázal Richard Gere, že ještě nepatří do starého železa. Co si budeme nalhávat, film stojí z velké části právě na (jeho) dobrých hereckých výkonech a skvělém soundtracku. Nebýt pár hluchých míst a trochu neuspokojivého konce, mohly to být velmi dobré 4 hvězdičky. Takhle jen "s odřenýma ušima." Každopádně to bylo lepší, než jsem čekal. Viděno na ČSFD projekci 2.4. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Richard Gere nestandardní, ale výborný v pomalejším ale scénáristicky propracovaném thrilleru, o muži, který má vše, ale prožívá období, kdy se mu jeho dokonale postavený domeček z karet postupně hroutí. Gere, zde není žádné neviňátko a rozhodně ví, že aby si zachránil svou životní úroveň a možná i krk, nesmí hrát podle pravidel a přesně podle toho i jedná. I přesto, že má film vyloženě pomalé tempo a nevygraduje v žádný nečekaný nebo strhující závěr, má rozhodně co nabídnout a minimálně všichni, kdo touží po chytrém filmu, dostanou co si přejí. ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Medzi 3 a 4 *. Je to film, na ktorý sa veľmi dobre pozerá a vlastne vôbec nenudí. Jeho príbeh síce nie je nijak dokonalý, ale nenudí. Niekoľko klišé sa síce nevyhne, ale tá myšlienka je vynikajúca. Herecké výkony na čele s Richardom Gereom sú ozaj skvelé. A ku cti mu slúži, že keď sa už schyľovalo k záverečnému (typicky americkému klišéovitému) monológu, film skončil... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne ako hovorí názov, ak ste natoľko drzý, že celý svoj život zamotáte do klamstiev, lžiam voči svojej žene, voči svojej dcére, voči firme, milenke i voči sebe samému, tak sa z toho len tak nevymotáte. Nie špičkový, ale celkom chytrý thriller z finančného prostredia, ktoré nie je mojou doménou, o to viac som bol prekvapený, že som sa na návnadu chytil. Nie je to dokonalé ako Match Point, ale celkom sa mi to svojím obsahom podobalo. Škoda len, že Laetitia si nezahrala dlhšie. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (8)

  • V 55. minúte za sebou Robert Miller (Richard Gere) zamkne dvere, o minútu neskôr, keď vychádza, sú už odomknuté. (slavinka39)

Reklama

Reklama