Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak zde se mi potvrdilo, že bych neměla házet všechny české filmy do jednoho pytle. Jasně vím, že existují světlé výjimky, které zachraňují většinu těch špatných filmů(a že jich není málo), ale zdá se mi jako by se rok od roku česká kinematografie měnila trochu k lepšímu. Snad se mi to teda nezdá jenom proto, že ve většině z nich hraje buď Simona Stašová či Ondřej Vetchý a nebo jiný geniální herec, ale proto, že se i scénáře lepší. Rozhodně stojí tento film za shlédnutí a jak tu padlo v jiných komentářích, že do kina by byla škoda jít tak to si nemyslím. Moc hezký a vtipný příběh - matka plná předsudků se snaží převychovat syna - gaye , babička, která hulí a to že ve velkém a dokonce dealuje, slepá holka co žije hudbou a touží po normálním životě či již zmiňovaný zamilovaný gay. Krásnej příběh opravdu! "Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité je očím neviditelné." - Exupéry ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Námět je to rozhodně hezký a ze začátku to opravdu vypadá, že by u nás přeci jenom mohla vzniknout příjemná romantická žánrovka. Jenomže s přibývajícími minutami to začne být scénáristky čím dál hloupější, scénáristicky nechtěně směšný a dramaturgicky nezvládnutý patvar, na jaký jsme v našich končinách ostatně zvyklí. Celé to tak drží alespoň trošičku nad vodou slušné obsazení v čele s talentovanou Anetou Krejčíkovou a vtipným Ondřejem Vetchým, jenž stojí za dvěma aspoň trochu vtipnými scénami filmu. Jinak zde žádný humor či kvalitní romanťárnu opravdu nenajdete. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Láska je láska problematizuje několik aktuálních témat najednou - sexuální / rasové menšiny, vrtkavé zdraví či mezilidské vztahy - a vesměs se jí to i daří podat milým, chvílemi možná až příliš bezstarostným způsobem. Herecké obsazení bylo sympatické - každý se své role zhostil solidně (nejvíce se mi líbila postava Elišky Balzerové) - a scénář nebyl naštěstí tak triviální a hloupý, jak tomu u tuzemských filmů z posledních let bývá. Pohodový snímek, který jak pobaví, tak dojme i poučí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si myslela, že se tvůrce filmu nedokázal rozhodnout pro to, co vlastně chtěl natočit, že nevěděl, jestli to bude komedie nebo drama. Prostě v tom vidím záměr a jistý klad. Nakonec z toho vyšel hořkosladký příběh a právě takový je sám život. Ten taky není pouze černý nebo bílý. Láska má mnoho podob a mají na ni právo všichni. Ať se nám to líbí nebo ne. Záběry na Charouze mi trošku kazily výsledný dojem z filmu. Holt si reklama zase vybrala svou daň, ale tohle bylo až přespříliš okaté nebo spíše přímo do očí bijící. Jinak je to moc hezký film. Klidně uvítám více takových. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Na komedii je to místy dost smutné, nebo možná hořké, ale budiž. Jelikož jsem nedávno viděl Líbáš jako ďábel, může tento film pro mne být v rámci nových českých komedií jedině pozitivním zážitkem. Ne že by to bylo dokonalé dílo, myslím, že to chtělo větší tempo, scénář sice místy předvídatelný (ale který není ?), ale herecké výkony byly vesměs dobré a několikrát jsem se doopravdy upřímně zasmál. A také fandím Milanu Cieslarovi, poněvadž jeho filmy bývají nezaslouženě kritikou haněny a diváky opomíjeny. Takže to jsou poctivé tři hvězdy, možná i tři a půl. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se i ve Fakultní nemocnici v Motole. (Winster)
  • Režisér Milan Cieslar podle svých slov chtěl navázat na snímek Duše jako kaviár (2004), který je jeho srdci velmi blízký. (Olík)
  • Debutující Maciej Cymorek, který ztvárnil postavu romského chlapce Marka, je spolužákem zpěvačky Ewy Farné. (Olík)

Reklama

Reklama