Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (873)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keď sledujeme príbeh Ralfa, záporáka z počítačovej hry, ktorý sa po tridsiatich rokoch dostáva do krízy stredného veku, pretože ho ostatní nemajú moc radi a začína púť za životnými pravdami, máme možno dojem, že ide o dospelý námet. Ale ono zdanie klame a je to aj pre deti. Originalitu síce nahrádza popkultúrnymi odkazmi - znalci PC hier si prídu na svoje, inovatívny dizajn lepšou technológiou a príbeh veľmi okato kopíruje Toy Story, ale to ľahko hodíme za hlavu a užijeme si tú príjemnú retro atmosféru vo svete, ktorý je radosť sledovať. Našťastie sa disneyovskí animátori nepokúšajú o paľbu vtipov ako v prípade Na vlásku. A to je napokon najpríjemnejšie, čo si možno od takého filmu priať. Celá snímka stojí skôr na jednotlivých momentoch a kusých nápadoch než na celkovom príbehu, ten ale dobre drží pohromade a až na pár momentov nepôsobí otravne poučne. Ralf nie je veľmi originálny, ale je príjemné ho sledovať. Disney každopádne ponúka zrejme najpríjemnejší animák roku 2012. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ne všecky video hry jsem v téhle pohádce znal, ale i přesto to v mnoha ohledech byla nostalgická vzpomínka jak stehno. Raubíř Ralf je na hodně dlouhou dobu jeden z nejoriginálnějších animáků, co jsem viděl. Je s ním legrace a animace je skvělá. Nevím jak děti, ale já jsem skákal radostí každou scénou. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ralf není pro videohry tím, čím byl Shrek pro pohádky či Galaxy Quest pro sci-fi seriály. On krom výtečného úvodu a stylových závěrečných titulků vlastně s 8 a 16 bitovou herní kulturou zase až tak mnoho společného nemá. Což mu na kvalitách neubírá; i tak jde o skvělý a vtipný rodinný animák, který ve velkém body ztrácí pouze za nezáživnou střední pasáž. České znění se až na rádoby dětsky žvatlající Žilkovou povedlo; zejména s překladem si někdo vyhrál. PS: Předfilm lepší filmu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Stylizace nedává (povětšinou) smysl, originálních vtipů pomálu (většinou mi bylo jenom trapně a ještě jsem odhadnul většinu point) a dějově se sází na tradiční Disney kompjůtr, který vyprdne moralistickou sračičku na počkání. Nákup několika licencí a čas od času nostalgie osmibitu dobrej film prostě nedělají, a výsledek mě štve o to víc, že závěrečný titulky do jistý míru ukážou, jaká pecka se mohla z Ralfa při větší námaze vyloupnout. Plnej počet může dát leda někdo s hodně nízkými nároky, anebo nulovou představivostí, protože z podobně geniálního konceptu se dá dolovat rozhodně víc než frky typu "mentos v cole". ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka neunikla mé pozornosti pouze z toho důvodu, že se mi ji podařilo sehnat ve 3 rozměrech. 3D je bohužel natolik pofidérně udělané, že jsem měl pocit, že 99 % stopáže koukám na rozměry 2. Vůbec jsem si nedovedl ve 3 rozměrech představit hry, které měly rozměr pouze jediný. Tvůrci evidentně také ne. Když jsem si zde dočetl čeho se bude snímek týkat, tak jsem byl opravdu vydatně natěšen, neboť hry miluji. Na starší si rád zavzpomínám. Ty nové si rád občas zapnu. Ve filmu se však objevily samé sračky, které jsem až na Pacmana viděl úplně poprvé. Jsem přesvědčen, že se to dalo uchopit mnohem mnohem lépe. Vylepšit se to dalo právě volbou her a především postaviček z daných her. Zvolené postavičky byly do poslední neskutečně debilní, absolutně neatraktivní a ani kapičku vtipné. Přesto jsem se asi 2x usmál, což bylo ovšem zapříčiněno naprostou debilitou příběhu. Potenciál je ve filmu obrovský. Za každou ze tří zvolených sraček se dala zvolit nesrovnatelně lepší alternativa. Poté to mohlo být klidně i za plný počet. Bohužel má ten nepříjemný pocit, že film je určen VÝHRADNĚ dětem a na nás starší se pořádně vysral a nakopal nás do prdele, což se samozřejmě projevilo na, opět opakuji, pro mě nepochopitelné volbě ústředních her, což filmu vracím hodnocením. Nemohu si pomoci, ale jak je animovaná pohádka spojena se jménem Disney, tak stojí za hovno. Už se z toho stala tradice. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • John C. Reilly (hlas Ralpha) měl z osamělé dabérské práce původně strach, a proto režisér Rich Moore zařídil, aby všichni herci nahrávali své hlasy současně v jednom studiu. (Brousitch)
  • Postava Maria z videohry "Super Mario Bros." se ve filmu sice neobjeví, ale Felix získá podobnou kombinézu jakou má Mario, dělá podobné pohyby a postavu doprovází podobné zvuky jako ve zmíněné videohře. (Dlee)
  • Speciálně pro propagaci filmu bylo v USA vyrobeno několik hracích automatů s videohrou "Fix-It Felix jr.". (Dlee)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama