Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 2

Recenze (356)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Příběh celkem jednoduchý; popravdě není o moc duchaplnější než Rio nebo Zambezia. Ale obrázky to jsou hezký, obvlášť postavička MK a navíc se k ní Amandin hlas moc hodí. Hlemejždi jsou taky vtipný a nekouká se na to špatně. Pohádka pro děti. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 6 | hudba 7 | humor 2 | akce 6 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celkom milá a vizuálne prepracovaná jednohubka. Ale nič viac. Chýbalo mi tam niečo skutočne dychberúce. Niečo čo by mi predstavilo úplne nový svet, do ktorého by som sa rád vracal. Všetky postavy sú archetypy, fungujú na základe nejakých záležitostí, ale akési skutočne bohaté vzťahové puto sa tu nenachádza. To je inak problém väčšiny animákov. Len ma trocha mrzí, že niektoré príbehy so zvieratkami majú viac skutočných emócií ako tie s malými ľuďmi. Ale to už som prehnane kritický. Film nenudí, má pekné tempo a je postavený na peknej myšlienke. Scéne v dome, keď je MK zmenšená je asi najzaujímavejšou časťou a všetko ostatné je natoľko milé, že tomu musím veľa vecí prepáčiť. Aj keď sa priznám, že veľa veci zachraňuje trojnohý pes Ozzy. Síce sa k filmu asi už nevrátim, ale na to jedno zhliadnutie bol Epic viac ako dostačujúci. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Království lesních strážců je v rámci animace vskutku EPICké, o tom nelze pochybovat, nicméně okázalý vizuál hyzdí vcelku obyčejný a všemi možnými šablonovitými motivy nacpaný příběh, což je ve výsledku opravdu velká škoda. Vztah dítě-rodič, niterný zvrat, pomsta, "nezvladatelný" hrdina a tak dále. Z postaviček mě nejvíce pobavila dvojice slimák a hlemýžď, kteří byli vážně vtipní. A z hlediska animace mě uchvátila zejména úvodní scéna s výběrem nové královny a "netopýří mrak vs. Lístci" (kdo viděl, pochopí). Zkrátka jeden z těch snímků, u kterého forma silně převládá nad obsahem. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Naprosto předvídatelné, chvílemi naprosto bez napětí a se spoustou již několikrát viděných klišé. Ano, nejsou zase příliš otravná, ale u hlavní mužské postavy to pro mě bylo ubíjející. Ta mi rozhodně neseděla. Naštěstí to zachraňuje občasný humor (nemyslím šneka a slimáka). Škoda, protože podle trailerů to vypadalo mnohem lépe. Druhý den už ani pořádně nevím, o čem to celé bylo. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ten příběh není ve výsledku tak báječný ani tak originální, jak se vám snaží namluvit, když vám v úvodu plete hlavu pěkně vyvedenými animovanými lokacemi a tlachá cosi o zachování rovnováhy. Za prvé: Jestliže striktně oddělíte síly "dobra" a síly "zla", není to o rovnováze, ale o vítězství - a o porážce. A za druhé: Hlavní hrdinka asi měla být sirotek. Z animáku by tak zmizela jedna trochu trapná a trochu otravná postava, která mě vytrhovala z děje v těch nejnevhodnějších chvílích. Drobní strážci lesa by si zkrátka museli nějak poradit sami - tak jako vždycky ... a Mary by naopak nemusela nutně toužit po návratu do lidské společnosti. Určitě by to šlo nějak zařídit - jen kdyby autoři ve větší míře zapojili do práce mozkové závity. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bolo aj označenie The Leaf Men and the Brave Good Bugs. (MikaelSVK)
  • Film bol distribuovaný do kín pod falošným názvom Many leaves. (tarponko)
  • Postava Mary Katherine je pomenovaná po zosnulej dcére autora predlohy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama