Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (CinemArt)

(více)

Diskuze

purekritik

purekritik (hodnocení, recenze)

Hoonza

Protože tady na nich každej vyrůstal. Jsme národ rocku a piva. Lidi snadno podlehnou ty nostalgii a sentimentu. Film vykresli Queeny tak, aby se to zalíbilo většině. 

purekritik

purekritik (hodnocení, recenze)

rounen

Buď rád že.., vono to neni špatný.., nekaž nám to...Typicky česká mentalita. Zaujatej fanoušek Queenů dostal co chtěl. O tom je můj komentář k filmu. :) 

purekritik

purekritik (hodnocení, recenze)

Deivy

The Theory of Everything sice úspěšný bylo, ceny to asi nějaký dostalo, ale to je pro mě naprosto irelevantní. Mám tam taky 3*. Ohledně A Beautiful Mind, no, to je jinej level, co se týče režie herců etc., navíc ten film je o ekonomovi, o kterým většina lidí neměla ani páru, že existoval. To je ale fuk, prostě Bohemian Rhapsody nenabídlo nic, o čem bych psal mámě domů. 

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

To "rozpívání s diváky" vymyslel sám Mercury nebo to praktikoval už i někdo jiný před ním? :)

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Hoonza

tak možná je to tím, že Queen jako skupina, byla ve světě známá a v zemích, kde nebyli komunisti, na ně lidi chodili a víc tak tam byli známý a zažitý, tím pádem i okoukaný. Zatímco v Česku tahle hudba, byla zakázaná a když po revoluci, sem začala proudit západní hudba, tím pádem i Queen, tak se pro mnohé lidi stala synonymem něčeho víc, než jen rockové hudby. Takže pro lidi, se do jisté míry, ta skupina stala něčím, čeho si vážili a váží i dodnes, však osobně sem viděl jak otec šel se synem na tenhle film, s tím, že to je něco co by měl syn vidět a znát. 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Nemám co vytknout. Už v popisku filmu je napsáno, že se jedná o oslavu rockové skupiny Queen. Takže nemám jediný problém filmařům prominout, že se příliš nezaobírali Freddieho promiskuitou a dalšími "skandály", které tuto kapelu provázely. Naopak se tvůrci soustředili na to, aby nám poskytli co nejlepší filmový a hudební zážitek, a současně do filmu převédli vše, co máme na Queenech rádi. 5* 100%

Adam Bernau

Adam Bernau (hodnocení, recenze)

Vitex

Nazdar. Nemám v úmyslu ten film někdy vidět a už vůbec ne trávit čas tím, že ho budu např. nešetřit. Nehledě k tomu, že musím ještě strávit nějaký čas něčím, o čem dobře víš, což ber rovnou jako omluvu. Spoléhaje na tvůj poslední časový odhad to před sebou hrnu, ale během února už to dohrnu.

na příspěvěk reagoval Vitex

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ja jsem prece nepsal, že ho Malek nehrál.. Malek hrál Fredyho, ale hudbu zpíval Mercury, Malek a Martel.. Božská hudba je připsána Mercurymu.. Takhle to bylo myšleno..

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, DarweyD

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Deivy

Deivy (hodnocení, recenze)

purekritik

Ani Theory of everything či A beautiful mind neukázali všetko o Nashovi či Hawkingovi, nemali gule a boli to veľmi úspešné a oceňované filmy. Neviem čo si čakal a čo vlastne ludia čakali čo majú tento názor. Samozrejme mohli ste chcieť aby to malo "gule", ale to si myslím, že bolo všetkým jasné, že Queen týmto smerom nepôjdu. Je to rovnako ako vo vyššie spomenutých FILMOCH (pozor, nie dokumentoch) vykreslenie hlavného hrdinu ako "hrdinu" - pre mňa osobne je Mercury veľký hrdina napriek všetkému. Možno súhlasím, že mohlo byť viac ukázané aký bol naozaj človek (o čom pekne vie rozprávať Peter Freestone), ale do tohto konceptu to jednoducho nevošlo. 

na příspěvěk reagoval purekritik

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama