Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (Cinemart)

(více)

Diskuze

HAL

HAL (hodnocení, recenze)

No jo, kastrovat. To připomíná ty co tehdy chtěli kastrovat Freddieho Mercuryho, za to že byl gay a celkově hravý dekadentní úchyl. A je vidět že doba se vůbec nezměnila, asi právě proto se tyhle stránky jeho osobnosti film rozhodl taktně zapřít, právě na míru takovýmto podlidem co stále tak jako kdysi chtějí kastrovat všechny co mají něco jinak než oni :)

na příspěvěk reagoval Sten2

 (hodnocení, recenze)

HAL

Tohle může vážně napsat jen lidská troska tvého kalibru - určitě si udělal radost svým oblíbencům, tímto velice vkusným příspěvkem. Takové lidi jako si ty bych kastroval!

na příspěvěk reagoval HAL

Uživatel smazal svůj příspěvek.

HAL

HAL (hodnocení, recenze)

Když se tak dívám na to hodnocení... tak mám skoro chuť na to jít jen proto, abych tomu tady mohl s klidným svědomím napálit ten odpad (nebo něco close to it) a trochu ho korigoval. No ale asi by mě nemělo překvapovat že je tu nažehlený kýč tak populární prostě jen proto že je o geniálním zpěvákovi.

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

Tak jsem si to dal jeste jednou v IMAXu a diva se na to moc dobre az na dve veci. Ta jedna je Malek. Ty jeho vypouleny voci ... ja nevim, jestli ho nekdo hustil slauchem do prdele, nebo sezral moc sumaku, ale fakt je to drzka a na tu roli se vubec nehodi. Podle me tu roli vubec nezvladnul a staci se podivat napr. na tohle https://www.youtube.com/watch?v=_2qQT6lU_UQ a kazdej muze hned videt, ze se Mercury choval a mluvil uplne jinak.

No a druha vec je, ze ten pribeh je standartni a o nicem. Na to, ze to ma 134 min, tak se tam toho moc nestane.

Takze muzika dobra, ale jak jsem jiz skromne napsal driv, to si clovek mohl nahodit Queen playlist na utube a ne utracet za kino.

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

higuain

To se ti moc nepovedlo, vzhledem k tomu, ze jsem zrovna o Queenech nepsal a ani nemohl, protoze v modrych nejsou ... ale pokus dobrej ! Nevzdavej to !

na příspěvěk reagoval higuain

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

No,Freddy moc ne. Ale viděti ti stejně musím. Dyť mám o nich celou knihu a jejich diskografii,též komplet.:)

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Sayko

Taky už mě to napadlo, to větší kino, nejspíš fakt zajdu asi tam, ještě uvidím, ale jako je mi jasné, že ten zvuk + obraz lépe vynikne ve velkém. ;-) Díky za radu.

Jinak před koncem titulků odchází jen ten, kdo spěchá buď na záchod, nebo MHD (když už je dost pozdě, a pak třeba ani už nic nejdede), anebo prostě buran. :-D

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Každopádně casting Mazzella na Deacona je snad ještě pozoruhodnější, než Malek u Freddieho :)

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Sayko

Sayko (hodnocení, recenze)

Tak musím říct, že i přes to, že nejsem až zas takovým fanouškem Queenů, tohle byla pecka. Šel jsem na film nakonec dnes večer a s přehledem dávám 5hvězd. Nezapomenutelný a vyzdvihující herecký výkon Ramiho Maleka a i ostatních Queenů mě dostal a i přes to, že pár lidí odešlo než skončili titulky, tak byl na konci ohromný potlesk a jsem šťastný, že jsem tento snímek mohl vidět v kině. A Idée_fixe, být tebou zajdu do většího kina, užiješ si to určitě víc a nebudeš litovat, stojí to za to.. :D 

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

remy

remy (hodnocení, recenze)

P.Palec

Sám jsem zvědavý, jestli to mě, jakožto "ne až tak velkého fanouška" Quennů může nějak vyrazněji zaujmout :-))

P.Palec

P.Palec (hodnocení, recenze)

Pro mě asi v top tří hudebních filmů (+ Amadeus a Whiplash). Podotýkám hudební, protože v tomhle filmu jde především o hudbu.Není to historicky úplně přesný v některých částech, což přiznali i samotní tvůrci, ale s tím sem počítal a většinou to tak je u životopisných filmů. Mohlo to být, jak tu někteří podotýkají, natočený víc na dřeň, více drog, více kontroverzí z Freddiho života, detailnější pohled na zbytek kapely atd. Ale to se u těchle životopisných filmů řeší pořád dokola. To tam chybí, to tak nebylo úplně přesně, to je tam navíc atd.

Já dostal, co jsem chtěl, výborný film s legendární hudbou legendární skupiny. Technicky výborný, herci, kamera, zvuk, střih a především hudba. Dvě hodiny jsem to hltal a užíval si každý okamžik až do skončení titulků a z kina odcházel zcela uspokojený filmovým zážitkem. Co víc si u filmu přát. 

No a že to je teď v top 10 nejlepších filmech a někteří se tomu tady smějí a díví se tomu, no a co, i když to spadne třeba na 69. nebo 96. místo, to mi je úplně jedno. Pro mě to bude pořád ten stejný film. Já osobně se taky divím některým filmům v top 100, např. je pro mě nepochopitelný umístění pro většinu z vás "kultovního" filmu Pulp Fiction v top 20. U toho já usnul nudou ještě před půlkou :) Ale každý rád to svý :)

na příspěvěk reagoval remy

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

obregon

Tento má ještě čas, aby se hodnocení usadilo na objektivní cifře. Každopádně musíš brát v potaz to, že Zelená míle a Nedotknutelní nějak s divákem pohnuli. Mnohokrát se tam film dostane i díky tomu, jaké zvolí téma. Pokud má člověk trochu talentu a rozumu, může jednoduše vyhrávat soutěže, kde se dá odhadnout, co budou "porotci" chtít vidět.

obregon

obregon (hodnocení, recenze)

Tyhle žebříčky o ničem nevypovídají, maximálně o popularitě toho daného filmu, používat je jako měřítko kvality je dost ošemetné,každý se stejně řídí vlastním vkusem. Každopádně vidět v top 10 filmy jako tento, Zelenou míli nebo Nedotknutelné je samo o sobě dost vtipné:)

na příspěvěk reagoval Nevka

Příspěvek byl smazán administrátorem.

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Hekman

Ale vždyť je to jasný. Kdo si myslíš, že se třeba na tenhle film pohrne do kina dřív? Fanoušek Queenů, co bude slintat blahem u každý písničky, nebo člověk, kterýho Queeni zas tak neberou a nad filmem dost možná jen mávne rukou? Nechápej mě špatně, já nikde netvrdím, že to tak platí absolutně, ale statisticky (v průměru) to tak prostě je. Ve skupině dejme tomu několika tisíců lidí,co na to jdou do kina první víkend nebo prostě co nejdřív to jde, protože jsou na to natěšený, bude logicky mnohem větší procento lidí, kterým se to bude líbit, než v další skupině, co na to jdou později, protože Queeni je sice tolik neberou, ale někde třeba slyšeli, že je to dobrý. Nemluvě o těch, co na to nejdou vůbec a pustěj si to třeba až doma, když vyjde bluray, tam to průměrný hodnocení bude zase horší, tudíž tady na webu ty procenta budou klesat. V tom není žádná věda, ty v tom jen zbytečně hledáš všelijaký konspirace.

na příspěvěk reagoval Hekman

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

Takze ty veris, ze je normalni, ze nejdriv jdou do kina lidi, kterym se film libi a teprve potom tam jdou i ti ostatni ? Nebo jak mi vysvetlis, ze na csfd bezne zacinaji hodnoceni novinek v kinech v cervenych a pak padaji do modrych ? Prosim, dej mi logicke vysvetleni a ja rad zmenim svuj nazor, kdyz me o tom presvedcis.

na příspěvěk reagoval higuain

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama