Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Recenze (355)

Cestyn 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi originální nápad, netuctový film, skvělá hudba. Dávám 4 hvězdy., ačkoliv první půlka výrazně převyšovala tu druhou. Pro mě velmi příjemné překvapení. ()

Blue.Cat 

všechny recenze uživatele

Rozumím a chápu... konečně jsem pochopila, proč se v Americe lidi tolik střílej. Tenhle snímek je pěkná kousavá trefa do amerického způsobu života. Z televize se na nás valí absurdní pořady s nulovou informační hodnotou a my máme chuť střílet a ještě se při tom usmívat ("Wow, podívej na všechny ty lidi." "Jo, přál bych si mít AK-47.") ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Velmi drsná a někdy i vtipná kritika konzumní společnosti a zvlášť té americké.Myslím že takto skoncovat s televizní zábavou by chtěl nejeden z nás. ()

Pe4Ce22 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi mluví přímo z duše. Ukazuje na všeobecný problém narůstající demence a idiocie v naší společnosti krmený novodobými médii, všudypřítomnou reklamou a dementními seriály běžícími od rána do večera, které jen vyplňují prázdné životy mnoha dnešních lidí. 4 hvězdy. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Film, který také mohl skončit po patnácti minutách ( a to v případě, že by Frank tu tunu sraček co se na něj navalí prostě nezvládl a jeho horní patro by rozčíslo 5 g olova), ale díky bohu se tak nestalo a zhrzený hlavní hrdina "naštěstí" obrátí hlaveň proti jiným. Skvělý film, který dýchá neobehranými dialogy a akcí při níchž jsem se válel smíchy. Konzum je prostě svinstvo a proto se proti němu musí bojovat. Zvolené prostředky jsou na každém z nás. Tara byla výborná. ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Nějvětší hrůza je že tohle nastavené zrcadlo společnosti ukazuje pravdu pravdoucí a za nějakých 300 let bude průměrný člověk 180 kilový pojídač hamburgerů, sedící rozvalený v křesle, s IQ asi tak 70 v jedné ruce myš, v druhé plechovku černé limonády a na očích brýle na virtuální realitu, bude vědět kde si jaká celebrita uprdla, ale v normálním světě bude nepoužitelný. Scéna z kina je na jedničku dvakrát podrtrženou. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Soused vám leze nervy, vlastní dítě vás nechce vidět, jste vyhozenej z práce a máte nevyléčitelnej tumor - co uděláte jako správný američan? Chňapnete brokovnici a jdete tu zasra..ou zkaženou konzumní společnost trochu prostřílet :-)....Skurilní satira, suchý týpek J,Murray prostě baví... ()

Azitras 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, inspirovaný Falling Down. Přišel mi ale až moc stranící Demokratům (taky vyšel chvíli před volbami). Svírala se mi pěst, když hlavní postava okomentovala zastřelení republikánského moderátora se slovy, že s některými věcmi přecejen souhlasí - less gun control. To je takové klasické liberální cliché. Navíc, z druhé strany barikády by se dalo najít taky plno lidí šířících nenávist, nemuseli tam dávat jen křesťanské fanatiky, komentátory z Fox News nebo Tea Baggery. EDIT 2020: O pět let později, po vzestupu vlivu pravicově extremistických sviní, co hltají Shapira a podobné šuliny a pomohli zvolit prezidenta, co o náccích prohlašuje, že jsou to very fine people, říkám, že filmy jako tenhle jsou potřeba a zvyšuju o jednu hvězdu. ()

maxs 

všechny recenze uživatele

Cítím se trochu rozporuplně, když nadšeně fandím masovému vrahovi v hlavní roli, ale ono to s Frankem jinak nejde 8-) Zrcadlo dnešní (nejen) americké společnosti očima režiséra a scénaristy Bobcata Goldthwaita si ode mě odváží, zejména pro společenský přínos snímku a naději, že se alespoň část diváků zamyslí nad dnešními kulty, modlami a idoly, plný počet 5/5* a vřelé doporučení všem! God bless America! ()

Ganka 

všechny recenze uživatele

Je trochu škoda, že film si protiřečí v tom, že je přesycený tím, co kritizuje...jinak tam jsou některé myšlenky docela dobré...ale na jednu stranu si hraje na sondu do hlubin duše moderního člověka, a na druhou stranu trošku trapně laciný akčák... kdyby to zůstalo u ztrápeného tlusťocha podivujícího se nad sobeckým a povrchním světem (který možná na konci někoho zabije), asi bych byla spokojenější...ale zase je pravda, že tohle je forma, která donutí i amerického primitiva dokoukat film do konce.. ()

Lucie.Luca 

všechny recenze uživatele

Perfektně nastavené zrcadlo dnešní konzumní a úzkoprsé společnosti, a to prosím nejen té americké: ostatně, dobře je to vidět i na zdejších komentářích - kdo film nepochopil (nebo si nechtěl přiznat, že by v něm byl adept na popravu), vůbec neocenil (či ocenit nechtěl) jeho varující poselství. Dávám 5 hvězdiček za aktuálnost, nadčasovost a odvahu. Nejlepší satira od dob Sexmise. ()

AdminkaDF 

všechny recenze uživatele

Ve filmu vystupují dvě hlavní postavy. Frank, jehož práce stojí za hovno. Je plná idiotů a ignorantů. Navíc má rozmazlenou dceru z již rozpadlého manželství, která ho nechce vídat a nakonec se dozví, u svého doktora, že má nádor na mozku a zbývá mu několik měsíců života. Rozhodne se, že tedy napraví svět a vyvraždí všechny imbecily v Americe... Po své první vraždě potká mladou slečnu se sadistickými sklony, která jak se zdá nemá jednoduchý život, a proto se Frank rozhodne z ní udělat svoji parťačku. Následuje kopice vražd a chaosu, který má ale svůj řád. Obdivuhodná je myšlenka, na které se celou dobu film zakládá. Frankovo proslovy nemají chybu.. ()

Reklama

Reklama