Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (355)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak určitě není lehké natočit film o tom, že Amerika je v podstatě odjakživa jedná velká show a pokud člověk nechce žít v lese se zvířaty, tak se této nekonečné a zažrané show prostě nemůže vyhnout. Záleží, jak se s tím kdo vyrovná. Nejde o něco, s čím se nedá žít, ovšem když Ti show začne zasahovat do každodenního života, je to pro někoho to poslední, co může nastartovat nový smysl dalších dnů. Frank už nemůže dál, možná je jeho postoj sobecký, možná nedokonalý, protože, když budu citovat z knihy knih, "kdo je bez viny, ať první hodí kamenem". Žít v klidu a nevšímat si ostatních lidí je dnes v civilizovaném světě prakticky nemožné. Denně potkáváš na ulici lidi, které bys chtěl/a potrestat, jakýmkoliv způsobem. Ovšem právo na trest v podstatě nemá nikdo. To je ta hlavní nedokonalost "svobodné" společnosti. Nikdo mě nemůže zabít jen proto, že se mu nelíbí jak žiji. Právě proto, je nejspíš snímek stylizován do humorné formy s patřičnou formou nadsázky. Ideu bezduchého zabíjení naštěstí převyšuje výborná režie a také, pro mě naprosto skvělá, Tara Lynne Barr. Film Volný pád měl opodstatnění ve své době, tento film je na tom stejně. American dream, je prostě nelítostný odraz věcí budoucích, v naší stále postkomunistické společnosti, která je již prošpikována do morku kostí americkou show. Záleží jen na tom, jak se s tím my vyrovnáme. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Víte.. Snad se vším, co Frank řekl, bych dokázal souhlasit, ale.. Střílet za toto lidi? To mi se mi zdá až trochu moc. Za tohle by si lidé zasloužili maximálně nějaká střelná zranění. Toto je spíš na pořádnou přes držku a nic víc. Ale abych pravdu řekl, každá země by potřebovala svého Franka a Roxy.. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

God Bless America je zaujímavý tým, čo chcel povedať. Televízna kultúra typu Superstar, BigBrothers atď, ktoré sú jednoducho všade prítomné udávajú trendy a posúvajú hranice toho, čo je v spoločnosti "normálne". Typy ľudí, ktorí nepoznajú "dobré mravy" stále pribúda... Goldhwait si svoju neurózu dnešnej doby rieši réžijne a roztápa ju po svojom - cynizmom, extrémnosťou a tiež kontroverziou, čím ide tak trochu proti sebe a myšlienke...Čo ma dosť metie..So všetkým a všetkými skoncovať...Tak trochu psychopaticky... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pátou kolonou požíračů horkých psů v jejich tažení za světovládou je jejich zasraná, pokřivená pseudokultura, kterou pod heslem "Co nedobudeš, zdegeneruj!" úspěšně exportují do celého světa. Spěje to k tomu, že nakonec nezbude nic, než banda na hamburgerech vypěstovaných, agresivních vyžraných trosek visící na sociální síti, která běží na monopolním operačním systému, bombardovaná podprahovými reklamami na čističe hajzlů, vložky, sajrajty na posílení erekce a prostatického Vašuta. A pokud se budete potřebovat odreagovat od toho milého, sociálního shonu, můžete to vždycky hodit do lišty a odskočit si brutálně vyvraždit pár stařenek, vdov a sirotků v nějakém tom Géteáčku nebo si prostě jen tak vyhonit s tou virtuální krasavicí, co ukazuje 24/7 kundu na Skajpu. Takže se buď přizpůsobíte nebo nebudete mít jinou možnost, než si v nějakém tom e-shopu pořídit Kalashnikova a vyjít si prostě "mezi lidi". Zedovo angažované memento, zdající se teď dohnané ad absurdum, se může za pár let změnit v nemilé reality show. Tak doufám, že se Mexiko a Kanada konečně domluví na nějaké té vyhlazovací invazi. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Úžasný nájezd, spadla mi čelist. Přepínání programů, rozhovor s kolegou v kanclu, reakce na rozmazlenou barbínu, dokonalé. Po setkání s Roxy to sice i přes občas skvělý moment (kino, Alice Cooper) trochu ztrácí na intenzitě zážitku, ale síla té první půlhodinky to bez potíží udrží ve spokojeném pocitu. Hodně hořký pohled na stav společnosti servírovaný formou krvavé společensko kritické komedie. A minimálně scéna v kině je něco, co v duchu napadlo snad každého, kdo se někdy snažil užít si film bez vyrušování. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kniha, kterou Frank (Joel Murray) půjčuje recepční, je "Pride and Prejudice and Zombies" od Jane Austenové a Setha Grahama-Smitha. (DJDVD)

Reklama

Reklama