Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden vtípek o Hitlerovi navíc a přetekl pohár trpělivosti: komik Hans Zeisig proto musí v roce 1938 s falešnými doklady uprchnout z nacistického Berlína. Sní o Hollywoodu, místo toho ale končí v moskevském úkrytu komunistických funkcionářů z celého světa, pověstném hotelu Lux. Zeisig je sovětskou tajnou službou mylně považován za zběhlého dvorního astrologa Adolfa Hitlera a je tak nucen lavírovat na hranici krvavých intrik v rámci Stalinova mocenského aparátu. V hotelu potká také svého bývalého kolegu z jeviště Siggiho a nizozemskou členku odboje Fridu, kteří pevně věří, že komunismus má i dobré stránky. Pro tyto tři přátele však právě začíná dobrodružství na hranici mezi životem a smrtí… (Das Filmfest)

(více)

Recenze (38)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[GFF 2012, Sydney] "Proletáři všech Zemí, spojte se." :) Avšak toto je naozaj reprezentatívna prča o ktorú snáď čoskoro zakopne každý priaznivec zábavného prekrúcania faktov na úkor presnej faktografie. Dôvtipnú deformáciu dejín naposledy pamätám od neskrotného Tarantina, nesmiem tiež opomenúť hédonika Verhoevena a do obávanej trojice momentálne pridávam aj gurážneho Haußmanna. Kolegom z prvej ligy na chrbát kvôli ospravedlniteľnej kolísavosti fabulačných skopičín síce len dýcha-nepredbieha, ale i tak si právom drží medialové umiestnenie a upovedomuje na svoj nepriehľadnutelný potenciál. Jeho fikčný svet plný karikaturistických figuriek a cirkusových čísel je bombastický, nemá vytýčené hranice a aj keď nezakrýva celoplošnú rozmarnosť, tak v maličkostiach dokáže spláchnuť vodopádom vycíbrených sidekickov i ozvláštnení. Rojčivá mizanscéna a delikátna fraškovitosť väčšiny sekvencií necháva dosť často spomenúť na delirickú "Baladu" od Iglesiasa, ktorá nebola ceľkovým vyznením ani zďaleka tak user-friendly, no občasnej podobnosti sa ubrániť nedokážem. Výprava s obsadením (neposední Michael "Bully" Herbig + Jürgen Vogel za pohlavárske extenpore, hot Thekla Reuten za špionážnu čarokrásnosť, maskovaný Juraj Kukura za Slovensko:) výborná, neustále sa obmieňajúca zápletka a nekomentovateľné vyvrcholeníe 2x výborné. Prosím vstúpte do Hotela Lux, preukážte sa povolením, v apartmáne pustite vodovodný kohútik a nezabudnite sa pomodliť, budete to potrebovať. Niekto už totiž klope na Vaše dvere a vedzte, že poslíček to na 99% nebude... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jedna z dalších férií na téma fašizmus a komunizmus jednou jsou s milou mini postavičkou Juraje Kukury. Potvrzení toho, že než se pouštět do hlubokomyslných filozofických úvah a úmorně sledovat vývoj psychiky od idealizmu přes vystřízlivění po odmítnutí, lze podstatu problému rychleji, precizněji a přesněji vystihnout vtipem. ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Výborný vtipný scénář umisťující děj do doby před vypuknutím druhé světové války a místy až děsuplně reálně ztvárnění Stalina, a Hitlera atd... takhle se to tenkrát opravdu dělo, Evropa se řezala napůl... Plus dokonalé herecké výkony a satirická nálada, hlavně v Moskvě, spousta gagů...ideologická fraška s hlubším přesahem, hlavně pro nás, které komunismus po válce odřízl od světa. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Výborná politická komedie odehrávající se nejdříve v nacistickém Německu a posléze v bolševickém Rusku před vypuknutím druhé světové války. Moc jsem se bavil a to jsem neměl v úmyslu se na to dívat. Zápletka, dialogy, herecké výkony, vše na jedničku! Neustále je tu znát kontrast dvou největších totalitních režimů, ve kterých jsou hlavní postavy jako mezi mlýnskými kameny. Pokud chcete vidět Stalina v trenýrkách, s vlasy dohola a s oholeným knírem jak se snaží obyčejným lidem vysvětlit, že on je ten pravý Stalin, tak směle do toho.... ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný film s bravurními hereckými výkony a mistrnou nadasázkou. Obzvlášť pokud vám nejsou figurky typu Stoph, Ulbricht, Dimitrov, Ježov nebo Berija cizí a některými z nich jste byli krmeni každý den v Televizních novinách. Samozřejmě pokud zrovna tyto osoby nebyly lidem vymazávany z paměti a z dějin vůbec (jako třeba právě Berija či Ježov). Skvěle jsem se bavil. Scény z kabaretu nebo z příchodu do hotelu Lux jsou famózní. A nesmrtelný Kukura v malé roli navíc - co si ještě přát? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu Hotel Lux prebiehalo v Berlíne, Kolíne nad Rýnom a na ďalších miestach v nemeckej spolkovej republike Nordrhein-Westfalen. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama