Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 2

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (300)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Já vám, lidi, nevím. Jasně, pokud to chcete poměřovat s Pixarovkama, Hodný Dinosaurus pohoří. Jeho příběh je jedno velký klišé a tak nějak nechápu, pro koho tuhle jednoduchoučkou a zjednodušeně animovanou řežbu, ve které se zvířata třískají hlava nehlava a obrovským broukům se tam ukusují hlavy, vlastně natočili. Já se ale většinu času nenudil a tohle psychedelické putování stylem "start-cíl a hlavně žádné zbytečné dějové odbočky" jsem si užil. A párkrát mě to i lehce zahřálo u srdíčka. slabých 70 % ale jako proč ne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neviem, či x-tá variácia na dôležitosť rodiny je to, čo očakávam od ďalšieho Pixaru. Funguje to stále po emocionálnej stránke veľmi slušne, ale nie je to už nič výnimočné a príbeh z praveku tiež nepatrí medzi tie najoriginálnejšie nápady, aké pod skákajúcou lampičkou dostali, viď napríklad rozdiel s minuloročným Coco. V krásne realisticky zobrazenej prírode tu poskakuje želatínové zelenô, na ktoré som si nejakú dobu musel zvykať, ale jeho psie oči nakoniec dostanú aj cynikov. Inak ale fajn zábava, zo zvieracej ríše ma najviac potešili hadie nohy. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pixar maratón sa pomaly ale isto blíži k zdarnému koncu a je teda čas, aby sme si niečo povedali o filme "The Good Dinosaur". Keď som ho videl prvýkrát v kine, tak som bol z filmu okey a považoval som ho za slabšiu Pixarovku. Neviem či za to môže fakt, že diváci v kine boli trošku nedisciplinovaní a nemohol som si film poriadne užiť, ale to nejdem rozoberať. Pointa je taká, že na mňa film urobil dojem, že je okey. No keď som si ho dnes pozrel znovu, popravde, je to o niečo lepšie ako som si pamätal. Okey, nebudem tvrdiť, že ide teraz o animovanú klasiku. Príbeh je predsa len dosť predvídateľný, videli sme ho veľakrát a sú tu scénky, ktoré sú absolútne ukážkový príklad toho, že tu máme klišé. A okrem toho dizajny našich zelených brontosaurov nie sú úplne najlepšie. Ale keď si to všetko dáme bokom, tak je to film, na ktorý sa mi pozeralo veľmi dobre. Pozadia a animácie spravené na nich sú absolútne nádherné. Skoro by som veril, že to natáčali v skutočných exteriéroch a vyzerajú vynikajúco. Na to sa môžem dívať stále. Náš hlavný hrdina Arlo je celkom dobrá postava a som rád, že sa počas svojej cesty musí niečo naučiť. Úvod filmu je trošku ako keď som pozeral už dávno "The Lion King, ale nijako zvlášť mi to nevadilo. Plus skutočne predstavuje Arlovho otca Henryho. Mám rád celú časť, kde sú prítomní Tyranosauri. To stojí za to vidieť a plus sú to moje obľúbené postavy filmu. Takže keď sa na ne film sústredí, je to super. Vizuálne sa mi páčia aj scénky so svetluškami. Pekne sa na to pozerá. A záver filmu tiež patrí medzi schopné a dobre spracované. Rovnako aj hudba. Hudba vo filme je nádherná. Keď si dám teda dokopy pre a proti, myslím si, že Pixar urobili dobrý film. Určite sa to nechytá na iné ich klasiky, ale nebránim sa pozrieť sa na tento film aj v budúcnosti. Hodnotenie: B ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není nejlepší pixarovka, ale jak jsem se na snímek díval, tak na mě šla dobrá nálada, i když ten den jinak nestála za nic. Je to hezké, je to místy až moc přímočaré a je jasné, co se stane, ty emoce se po vás prostě chtějí, ale už jen pro tu úchvatnou animaci tenhle film stojí minimálně za to, abyste mu dali šanci. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že v Americe neexistuje jen jedno jediné filmové studio, zabývající se počítačovou animací a patřící k absolutní špičce ve svém oboru. Přesto jsem byla trošičku zklamaná. Nejen tou animací, ale celkově i příběhem. Nemohla jsem se zbavit pocitu, kde udělali učitelé chybu v mém vzdělání a dostatečně mě neinformovali o evolučním procesu Homo sapiens. Nikde jsem nezaznamenala vývojový stupeň, kdy by lidské bytosti pocházeli ze psa. V této pohádce to dokonce vypadalo, jako by se člověk spíše ke psu evolučně propracovával. Z opice jsme se dostali do lidské podoby a z ní pak pomalu přecházeli do té psí. Jinak nedokážu pochopit, co chtěl tím štěkajícím, agresivním psoděckem básník říci. A taky proč je pro masosaura býlosaurus kámoš a né žrádlo. Rexíci si místo své přirozené masožravosti hlídali své stádo "oveček" a ještě si umí pro zahřátí rozdělat oheň. No ... já vím, je to pohádka, ale nic by se nemělo přehánět. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Filmaři chtěli, aby si hlavní lidský hrdina Spot mohl sedat na nohy jako to dělají psi. Museli proto upravit anatomii jeho těla. (D.Moore)
  • Jedná se o první případ, kdy studio Pixar vydalo dva celovečerní filmy v jeden rok. Prvním filmem vydaným před snímkem Hodný dinosaurus byl film V hlavě (2015). (Patw)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama