Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 7

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (2 333)

Panel250 

všechny recenze uživatele

Pekne sci-fi, po dlouhe dobe. Necekal jsem radeji nic a byl prijemne prekvapeny. Vyborne zpracovani, napad, herci. Cekat filmovou pecku, dal bych jen tri kousky. Takze jsem to vlastene ani moc objektivne neohodnotil... :-) ()

Gryfi 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech Sci-Fi jak má být... mohli si však odpustit klasicky filmovou nepropracovanost v na jednu stranu přemýšlení hlavních hrdinů a v nejzásadnější moment náhle vypnutí jejich mozků.. kdy v průběhu celého filmu, když se něco nepodaří, se prostě, ho prostě odbouchne...a pak náhle ne? tudíž jasný, o svoji schopnost přijde a světe div se i tak cíl dobude, zneškodní s pár vojáčkama.. ehm.. ()

Garbadh 

všechny recenze uživatele

Nejsem na scifi, ale jsem na pribehy...no a tento byl urcite zajimavy. Po ctvrt hodine jsem se lekl a uz uz jsem film vypinal a odsouval na pozdejsi chvile, nicmene vydrzel jsem a docela me to chytlo. Dobre chycene tema casu...zajimave. ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

70% - Tom Cruise předvádí, co se stane, když máte možnost něco zkoušet donekonečna. Skoro donekonečna. Jemně naznačený příběh lásky na pozadí invaze mimozemšťanů. Některá vysvětlení nadpřirozených/technických jevů pokulhávají na obě nohy, ale ještě to nebyl takový průšvih, aby to narušilo celkový dojem z filmu. Co se stane po závěrečném opakování mi přišlo nelogické a pravděpodobně se jednalo o účelové ohnutí příběhu pro happy-end efekt. Škoda. Tentokrát by podle mě bylo působivější na happy endu netrvat. Cruise je dobrý herec. Škoda ho :-) ()

Gobio 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem byl nadšený, po dalších ten film miluji víc a víc. Nebudu zastírat mám slabost pro Emily ve všech podobách. ()

DJBart 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který mě dostal ve všech směrech - jak příběhem, originalitou, hereckými výkony - Tom Cruise nezklamal a Emily Blunt, pro tu bych šel na kraj světa. Líbí se mi, jak Tom Cruise, který normálně vyniká bezchybnými výkony v Mission Impossible, tady je dost ňouma, který se musí naučit jak vůbec přežít, i když ho to stojí asi dvě stě sebevražd :-D Nasmál jsem se, byl jsem napnutej celej film a jsem přesvědčen, že se na film opět podívám a velmi rád. ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Dobré řemeslo. Cruse je přesvědčivý a tedy ten příběh má nápad, i když hlubší myšlenka by tomu neuškodila. No ale co, je to sci-fi. Efekty dokonalé. Nuda to rozhodně není. ()

gerojmanus 

všechny recenze uživatele

Souboje s mimozemskou rasou jsou velkým filmovým tahákem už několik desítek let. Vesměs to dopadá vždy stejně. Ano, i tady dobro zvítězí nad zlem, ale velkým plusem tohoto filmu je neotřelý scénář. Ač mi ty návraty ze začátku přišly docela šílené, jakož i přesná střelba do hlavy v podání Emily Blunt, nakonec to byla docela i zábava. Snad jedině ten konec...ale to je marný.. :-) 90 % ()

modano222 

všechny recenze uživatele

Moderný, akčný sci-fi film, ktorý má všetko, po čom sci-fi fajnšmeker túži. Mňa osobne Tom Cruise opäť nesklamal a potvrdil svoje kvality. Film, v ktorom sa hlavný protagonista prebúdza každý deň dookola, je vždy špecifický. Tentokrát musí Cruise bojovať s mimozemskou inváziou a popri tom aj s okolím, ktoré si musí tzv. "prispôsobiť" aby sa mohol posúvať ďalej a ďalej. Každým dňom je lepší a lepší a stáva sa z neho dokonalý "stroj na zabíjanie" mimozemšťanov, ale nájsť spôsob, ako ich navždy zlikvidovať nie je jednoduché. Vo filme môžeme vidieť aj postaršieho Billa Paxtona, ktorý je tiež známy z rôznych kultových sci-fi filmov. Predsa len nájdem jedno negatívum, ktoré sa mne osobne nepáčilo a tou bola hudba vo filme. Veľa ľudí so mnou nemusí súhlasiť, ale mne osobne sa hudba nepáči a príde mi taká pomalšia.. Tomuto filmu dávam štyri hviezdičky. ()

kinoprofik 

všechny recenze uživatele

Tomu se říká Srdcovka, po usednutí v kině trvalo asi deset minut a byl jsem v tom :D Je to ten druh filmu, kdy vám ty necelé dvě hodiny stopáže utečou pocitově v půl hodině a vy se na konci s úsměvem a nepřítomným výrazem vyšouráte s kina. Tom Cruise a jeho proměna na 1*, Emily Blunt tvrdá jako skála a já jí to fakt věřil. Jeden z asi pěti filmů, které jsem viděl více než dvakrát, což u mě znamená 100%. ()

iflip 

všechny recenze uživatele

Edge of Tomorrow je parádne sci-fi nabité efektami, akciou a humorom. Už dávno som nevidel tak dobre natočené sci-fi ako bolo toto. 95% ()

arsko 

všechny recenze uživatele

Film je super. Velmi dobře natočený a hrají výborní herci. Za kameru, režii, scénář a herce nejde dát nic jiného než 5 hvězdiček. ()

corwin78 

všechny recenze uživatele

Na hraně zítřka dost připomíná film Na hromnice o den více - nejen, že užívá obdobného paradoxu, kdy se jeden den opakuje stále dokola, ale i velmi dobře baví. Tom Cruise se s pomocí "drsné" Emily Blunt vypracuje ze zbabělého a povýšeného pisálka, na dokonalou mašinu na zabíjení a vy se při jeho postupu vpřed královsky bavíte. Jediným slabým místem filmu je samotný závěr, ale myslím, že mu to snadno odpustíte, protože ten happy end to prostě chtělo. ()

fialon 

všechny recenze uživatele

Vyjímečně originální nápad jak využít exoskelet a nejen ten. Ve filmu se mi líbí posloupnost děje a také vytrvalost jakou má ve filmu T.Cruise alias Bill Cage. Tato vytrvalost je v případě pohledu z reálného života opravu obdivuhodná, jelikož kdybychom měli šanci pokaždé smrti obživnout, nevím jestli by mě "bavilo" to takto zkoušet. Ve filmu je spousta promyšlené akce. Doporučuji ke zhlédnutí a dávám 5* ()

zucchini 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že film využívá stejnou dějovou linii jako romantická komedie Na hromnice o den více (1993). Den po dni je třeba dělat malé krůčky kupředu, aby se bylo možné zbavit stále se opakující noční můry. Zatímco v Na hromnice o den více jde jenom o záchranu hlavního hrdiny a před kamerou se proběhne tak maximálně svišť, tak v Na hraně zítřka jde o záchranu celého lidstva a na diváky čekají efektní souboje s mimozemskými příšerami. ()

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama