Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Recenze (288)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Mne sa to ľúbilo. Samozrejme na kvality dokumentaristického Medveďa alebo áčkového Na ostrie noža to nemá, ale to ani nebol zámer. Zručne natočené, z minima vyťažené maximum, pekná príroda, žiadne kulisy a pohodové obsadenie. Logiku nehľadám, lebo inak by som musel šerifovu manželku zabiť, keď ako hluchonemá ide sama do lesa pokladať pasce. Ale na jedno pozretie (s časovým odstupom možno aj viac) určite fajn. 80% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Sakra to byla zase podívaná! Nasraná aljašská příroda to nenasytnejm lidskejm škůdcům vrací v podobě nejmíň půltunový, jakjinak superinteligentní mašiny na zabíjení, která se však plíží potichu jako kozí pšouk a pohybuje se rychlostí nadrženýho hřebce z Maranella. Samotnej chlupáč by nebyl největší problém, přestože jeho zabijácký instinkty fungovaly vůči hlavním hrdinům až podezřele neefektivně (když se v jednu chvíli opřel o středně velkej motorovej člun, tak ho skorem převrátil, ovšem když o moment později skočil na choulejícího se hlavního hrdinu, tak mu v podstatě neudělal nic a ještě se nechal bodnout do hlavy). Největším kamenem úrazu jsou bohužel samotní hlavní hrdinové, protože na to, jaký z nich scénář dělá hrozný lovce a usedlíky vošlehaný místní přírodou, se často chovali jako by poprvé viděli les a poprvé drželi v rukou zbraň. Vy pak jen značnou část filmu nevěřícně kroutíte hlavou, co to zase na tom plátně vyvádějí. Jo a každej z těchhle superlovců má sice bouchačku, ale nikdo neni schopnej trefit ani vrata vod chlíva (nebo medvěda velikosti trabanta). Nejvíc to v tomhle směru schytává B. B. Thorton, kterej má představovat jakousi obdobu Douglasova Remingtona, ovšem s jeho nulovým charismatem a vzhledem prodavače aut mu vážně nevěříte, že viděl medvěda někde jinde než v ZOO, a celou dobu, co se ve filmu pomotává, působí jako ztracenej městskej turista, co našel zatoulanýho koně. Je sice pravdou, že adrenalinovej a stuntmansky našláplej konec leccos zachraňuje, ale z tý předcházející rozvařený čalamády už by neokázal udělat poživatinu ani Láďa Hruška. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Obsazení luxusní, ale jinak kolosální blbost. Ta první půlka byla ještě koukatelná, ale jakmile začal řádit medvěd ve velkém, bylo zle. Navíc ten akční závěr je fakt šílený. ()

Gray Wolfman 

všechny recenze uživatele

tak tohle bylo hodně špatný. Klasický emerický příběh a kurva stupidní konec. Dá se to maximálně brát jako test HD televizí díky přírodě, toť vše a když méďa někoho rdousí, je vidět, že se mazlí se svým páníčkem ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl hodnotit jako normální film, kde bych to srovnával třeba s Na ostří nože, 3* by bylo moc, ale protože si to už stylem a vůbec dějem řeklo o zařazení do B-ček, nemusím se bát takto přestřelit :). Grizzly je v mnoha věcech o dvě třídy výš než běžné B horory. Kvalitní herecké obsazení, skvělé záběry nádherné přírody, značná práce s živým medvědem - klobouček pro mladého Barta, a moc dobrá hororová hudba. Příběh je plochý, nijak originální. Zvířat zabijáků jsme tu měli už hromadu a tohle se nechovalo jinak. Nesmyslně zdlouhavě sleduje svoji kořist a útočí zásadně tak, aby měla šanci utýct. Naopak je někdy schopen se přiblížit naprosto nehlučně, byť má nejméně tunu.... Divné, že? Škoda, že ne i tvůrcům... Krví se nešetřilo a závěrečné minuty, kdy dojde konečně k přímé konfrontaci a je doslova po srandě, byly zpracovány na jedničku. Ano, bylo to hodně digi, ale práce dobře odvedená.... Spousta logických chyb (jako fakt spát ve stanu?????), ale čert to vem. Krásná příroda, super méďa, .. po delší době se na scénu dostal naštvanej grizzly a mně se to líbilo. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Příroda super, herci hrají a postavy jednají logicky, co chtít víc? Body nahoru za absenci vřískajících teenagerů! ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Přes účast zvučnějších hereckých jmen je Grizzly rutinním animal hororem balancujícím na hraně béčka a céčka. Nepřichází s ničím novým, jakýsi slabý scénář je tady jen z povinnosti, postavy se chovají tak, aby naštavanému grizzlymu hon na lidi ulehčily, občas je příliš nadužívána digitalizace, jen na krásné exteriéry Aljašky a Piper Perabo se hezky kouká. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

No já nevím, čekal jsem typicky b-čkový film, ale nakonec to bylo dobré. Pár známých herců v kombinaci s neznámými nebyl vůbec žádný problém...určitě jsem se nenudil. 60%. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

celkom slusne nakruteny filmik pri ktorom sa nenudite, pekna priroda , dobre herecke obsadenie, grizzly fajn, koniec paradny . seriozne tri hviezdy. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Velmi krásné exteriéry, brumla do nich sedí naprosto přesně. Navíc body navíc za skutečnost, že si režisér uvědomil, jak zdánlivě těžkopádná šelma může být ve skutečnosti nejen rychlá, ale kupodivu také tichá. Viz. Tygr Usurijský se svými 250kg a výše. A pokud nestojíte po větru, může být metr od vás a nebudete o něm vědět. Děj dával smysl. Herecké obsazení také velmi dobře vybrané. Ranní opar v lese poněkud animačně odfláknutý, ale v celku to lze filmu prominout. Nu...dokud neshlédnu The Lazarus Effect (Vzkříšení démona) 2015, pak je tento film pro mne zatím filmovým bonbónkem ve zlatém obalu, pokud jde o kategorii horrorů. Plným právem: 85% a tedy 4 hvězdy. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Ak si chcete pozriet extended version boja Di Capria s grizzlym z Revenanta, tak nech sa paci. Sice film nie je nicim originalny, ale bojove sceny s grizzlym dost presvedcive. Skoda niektorych prirodnych zaberov, kde boli az prilis okate pocitacove upravy. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herci, ale velice televizní zpracování. I tak mírně napínavé, když se zrovna nemluví. PS Proč si vždycky řeknu, že je něco jak kanadský film, a pak si přečtu, že to byl kanadský film? ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

trochnu nadhodnotim a dam 4. krasna priroda, zname tvare, pekny maco, akurat mohlo to byt viac krvave.inak velmi slusny animal horror ktory tu roky nebol-iba sracky ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

No, tak to nebylo dobrý. Banda debilů jde do lesa, jsou to nejlepší stopaři/lovci/zálesáci a proto se pro jistotu chovají jako dementi, kdykoliv to jde, a člověk začíná čím dál tím víc fandit Bartovi the medvědovi, aby jejich snažení nechat se zabít po zásluze odměnil. Dialogy šustí béčkovým papírem a jediný, co zbyde, je pár záběrů na krásnou přírodu, za což režiséru dvě hvězdy a dík. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Bez větších výhrad nejlepší animal horror za posledních pár let. Na to, že tvůrci nedisponovali zrovna obřím rozpočtem, tak sehnali zkušené a známé herce, na které se dobře dívá. To samé platí pro gore a masky, které je dost dobré a hlavně tam je vidět snaha o praktičnost. Děj odsýpá svižně, každou chvíli se něco děje a medvěd je na plátně víc, než by se čekalo. Musel jsem hodně přivírat oči nad stupidním a hlavně klišoidním scénářem, který si musíte odmyslet, jinak se na to nedá dívat. Vizuálně jsou exteriéry hodně pěkné a viditelně umělá mlha mi vůbec nevadila. Být to o něco kratší, kdy by se vynechali ty nudné rodinné kecací záležitosti, šel bych s hodnocením víš. Ostatním můžu určitě doporučit, protože pokud hledáte horor v tomto subžánru, tak lepší těžko najdete. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Niekde v polke som si uvedomil, ze plno hercov z toho filmu som uz videl. Tym, že moja schopnost identifikovat herca podla tvare je niekedy extremna uloha, Thorntona som si vsimol mozno niekde na konci prvej hodiny filmu.  Perabo, Marsden su tiez osviezenie. Samotny film ma neoslovil. Za prirodu,. medveda a casting som ochotny dat 2* no podla mna ten scenar nemal co viac ponuknut. Bolo to privelmi sablonovite aby to mohlo niecim zaujat. ()

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama