Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (288)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Tak jsem se rozhodl, že si tento film pustím. Nevěděl jsem, do čeho jdu, takže jsem nic extra neočekával. Zhruba jsem dostal to, co jsem tak nějak odhadl. No, rozhodně měl snímek navíc, ale nevadí. Na zabití pátečního večera to bylo účinné. Zezačátku se vše vyvíjelo celkem nadějně, až v posledních třetině a posledních minutách to vše klesalo. Nějaká velká brutalita, no záleží, jak se to vezme, pár zabitých obětí medvědem tu máme, ale moc mě to neděsilo. Co se týče režie, tak technická stránka byla dobrá, sice jsem v některých scénách viděl dost zdigitalizovanosti, ale dalo se to, kamera ok a všechno ostatní bylo dobré. Jedním s dalších důvodů proč jsem se do tohoto díla pustil, byl režisér David Hackl. V mé oblíbené sérii Saw dělal v prvních dílech stříhače a pátý dokonce skvěle zrežíroval. No, toto je něco jiného samozřejmě. Herecké obsazení bylo slušné, i ta atmosféra se zezačátku dobře rozjížděla, jen prostě po skončení filmu jsem si vše sešrotil v hlavě a vyšel mi čistý průměr. Film, který nemá žádnou zásadní chybu, ničím ale moc neoslní. Vyvraždovačky medvědem byly dost rychlé, třeba ke konci mě zaujalo jak medvěd svou obet zakousl do obličeje. Nějaká napínavost bohužel chybí, především v přestřeleném konci. Jako neodsuzuju konec jako blbost, ale je to taková paráda, která se často ve filmech stává. Jeden vylévá palivo okolo medvěda, pak se to zapálí, medvěd přes ohen přelítne a nakonec zlého medvídka zakuchnou. No, humorně jsem to popsal, jinač to nešlo. Hudba byla celkem fajn, nebyla zde moc potřebná tedy. Takže myslím, že jsem napsal vše podstatné, co jsem chtěl, jako jednohubka to jednou bohatě stačilo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Potenciál a snad i ambice na medvědí ČELISTI tu byly, ale i přes snaživý scénář, silné obsazení a solidní obrazovou a zvukovou stránku se ani jedno nepodařilo naplnit a zůstalo u vypulírovaného béčka. Scenárista sice zaplétá postavy do vztahové sítě mnohem zajímavější, než na co jsme u béčkových hororů zvyklí, plus vybavuje hlavního hrdinu tajemnou minulostí, ale cítil jsem k nim to samé co k těm ze zmíněných videoslátanin - všechny mi byly ukradené a polovině jsem přál smrt. A staří harcovníci Thornton a Glenn vyfasovali buď medvěda démonizující figurky, na jejichž naplnění jim stačilo jen 10 procent jejich charizmatu (Thornton) nebo neměli vůbec co hrát (Glenn). To hlavní hvězda - medvěd - má celý film plné tlapy práce a pravidelně si ho užíváme, přičemž působí maximálně přesvědčivě (pokud vedle živého medvěda úřadoval i někdo v medvědím kostýmu nebo triky, nepoznal jsem to), ale jeho útoky by se mi víc líbily zabírané ve frajersky dlouhých celcích, než v rychle nasekaných detailech. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...KEĎ SA NAŠTVE GRIZLY JE MU JEDNO, ČI SI DREVORUBAČ ALEBO OCHRANCA, VŠETCI CHUTÍME ROVNAKO." __ Filmov o grizlym zabijakovi je samozrejme viacero a na tento som náhodou narazil na JOJke, keď už bol v scéne na rúbanisku ako-tak rozbehnutý, no nerobilo mi problém sa v ňom orientovať a zaujalo ma aj slušné obsadenie (Jane, Thornton, Perabo, Glenn). Sledovanie potom ukončilo moje zaspanie počas jednej zo siahodlhých reklám. Pri jeho spätnom lustrovaní ma zaujalo jeho tunajšie pomerne slabé hodnotenie a rozhodol som sa, že si grizlyho po čase pozriem ešte raz celého. Vo výsledku ozaj nejde o žiadne veľdielo, ktoré naplno nevyužíva ani svoje najväčšie prirodzené devízy. Atmosféra severoamerickej divočiny síce pôsobí príťažlivo, je však poňatá v niekoľkých dookola sa opakujúcich záberoch, čo vyznieva veľmi rutinne. Rovnako zobrazenie brutality a gore efektov je akési polotelevízne, nedopovedané... Thorntovi postavu lovca jednoducho nezožeriete (zato ho zožerie niekto iný...) a ani s Thomasom Janem sa neviem priveľmi stotožniť. Hoci som teraz na ,,Grizlyho" nakydal, má iba pohodových 80 minút a dej pomerne dobre odsýpa a preto, kto nevidel nejaký obdobný film a má akurát trochu času, nech sa páči. Ináč neverím, že by takýto beštiálny zvierací jedinec mohol existovať. (2409. hodnotenie, 266. komentár k filmu) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hackl překvapil. Po Saw jsem nečekal nějak moc přeci jenom natočil nejhorší Saw. Tohle bylo ale příjemné překvapení a to ze 2 důvodů. První je že film vyšel prakticky bez povšimnutí takže nebylo moc co čekat. A taky potěšilo že to nebylo vyloženě zbytečně brutální. Krve bylo sice dost ale nebylo to nic přehnaného. Navíc dobrých Grizzly hororů není zrovna moc. Herecké obsazení překvapilo a i když příběh je něuvěřitelné klišé tak hrdiny jsem si celkem oblíbil. Efekty tu prakticky žádné kromě konce nejsou a masky gore efektů jsou vydařené hlavně Thorton dostal pěkně za uči(*wink wink*).Zábavný film na zabití odpoledne. Odpůrci nature amoku si odtrhnou jednu hvězdu, naštěstí pro ně film není vyloženě jen o grizzlym. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Hezké prostředí, vcelku i dobré uvedení do děje, ale na druhou stranu až příliš akce, která je dost často dost nepovedená. Ubral bych akční sekvence a přidal budování atmosféry - tím to u mě vyhrálo podobné Backcountry, které taky hodnotím o něco lépe. Tady sice není tak dobrá atmosféra, nicméně pár scén je bezpochyby velmi napínavých. Trochu ovšem skřípe reálnost některých střetů. 60% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • O projekt prejavil záujem aj Adrien Brody, ktorý ho chcel produkovať a zahrať si aj jednu z hlavných úloh. Dokonca sa stretol aj s Gerardom Butlerom, aby ho získal do úlohy brata. Neskôr o projekt stratil záujem. (beso74)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama