Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po malém nedorozumění, které nakrátko narušilo hladký chod velkého hotelu Modrá hvězda, přichází do zchátralého stejnojmenného hotýlku jeho nová mladá majitelka Zuzanka. Odhodlaná postavit upadající dědictví na nohy, začne prohánět tři mládence, kuchaře Zdeňka Junka, básníka Františka Sojku a hudebního skladatele Jirku Tůmu. Navlečeni do číšnického fraku a kuchařské čepice si mají odpracovat svůj dluh za několikaměsíční bydlení v hotelu. Jirka, stejně jako jeho dva kamarádi, podlehne kouzlu nové šéfové a doufá, že bude tím, kdo se stane jejím vyvoleným. V té chvíli ovšem přichází Vladimír Rychta Rohan, který hodlá dostát rodinné tradici a uspořádat v hotelu Modrá hvězda zásnubní hostinu. Bez ohledu na jeho stav. To se ovšem pranic nelíbí jeho svéhlavé snoubence Miladě Landové. Naštěstí je tu sympatická Zuzanka, která okouzlí neobvyklého hosta natolik, že zruší zasnoubení a dá přednost manželství s roztomilou, byť chudou hoteliérkou. Nešťastně zvolený text telegramu, kterým nadšený Vladimír oznámí své rozhodnutí rodině, je příčinou řady komplikací, které vedou nakonec k tomu, že Zuzana skončí v posteli Milady, Vladimír v uniformě recepčního a Milada s Františkem na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Recenze (213)

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Komedie kde bylo veselo, lidé krásně oblečení a hudba k filmu byla taktéž výborná. Ale ty jejich unáhlené sňatky mi přišly hodně nereálné, když se vlastně skoro vůbec neznali. To chtělo trošku více propracovat. ()

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

Nataša Gollová se svým zjevem roztomilého a ztřeštěného diblíka nezklame v žádné své roli. Komedie plná omylů a nedorozumění dokáže zpříjemnit filmový večer. A já jako host v Hotelu modrá hvězda, nejlépe ve IV. okrese, nejsem snob a preferuji útulnou, domáckou a přátelskou atmosféru, jsem se cítila jako v bavlnce. Do uší mi hrálo příjemné "Jako slunečnice každýým dnem, otáčí se za sluncem. Tak já stále hlavu svou otáčím jen za tebou..", šampaňské teklo proudem a měla jsem skvělou společnost. To vše za babku. Doporučuji se ubytovat. ()

Fanak 

všechny recenze uživatele

Další klasika nad klasiky. Nadčasový humor, skvělá ústřední píseň. Nádherná Nataša Gollová. Ale mými největšími oblíbenci je povedený hotelový personál v podání dua Pivec - Pešek. ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Rozkošná, ztřeštěná Nataša Gollová - jakožto chudobná Zuzanka, která zdědí hotýlek Modrá hvězda. Naproti tomu, bohatý Oldřich Nový, který chce svou svatbu oslavit tam, kde jeho rodiče, aby jeho manželství bylo tak šťastné jako jejich. Zamíří tedy do hotýlku Modrá hvězda. A tam se tito dva lidé - ač na první pohled z úplně jiných poměrů - setkají a zamilují. Toť je ta romantická stránka věci. Celý tento lehký nádech romantiky však obklopuje výborný koncert komických situací - počínaje psychiatrickou léčebnou a výborným Ferencem Futuristou jakožto opilcem jdoucím správně po zemi konče. ()

Lennie 

všechny recenze uživatele

Takové roztomiloučké :) Já Natašu Gollovou prostě miluju, Adinu Mandlovou taktéž, Antonín Novotný byl fešák (díky němu nedám dopustit na Školu, základ života :D) a Oldřich Nový je prostě věčný milovník :). Jeden ze starých filmů, který můžu vidět pořád. ()

Cikinko 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný film . Napriek perfektému zážitku mi koniec prišiel trochu uponáhľaný. Ale skutočne pôžitok. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Stará herecká garnitura chrlí hlášky, včetně pana Futuristy, který se zde objeví na 45 vteřin. Martin Frič si pohrává s postavami, dává jim volnost a díky tragickým omylům je nechává procházet parádními dobrodružstvími, ta které se nemusí stydět ani pes Goro. O to smutnější je fakt, že pro dva herce tímto filmem skončila herecká kariéra. Jeden ji ukončil dobrovolně a druhý nuceně, ale to jsou jiné příběhy. ()

GaleW 

všechny recenze uživatele

Nataša Gollová snad ještě lepší než v Eva tropí hlouposti. Dlouho jsem se tak nenasmála jako ve scéně, kde "přebírá" mezinárodní hotel Modrá hvězda. Skvělé herecké obsazení! ()

Olafson 

všechny recenze uživatele

Opět jedna srdcovka s Oldřichem Novým. Píseň Inky Zemánkové není otravná ani když se v průběhu filmu několikrát protočí, neboť se jedná o šlágr až přímo chyták. Existuje pouze jediná žena, pro níž lze opustit Adinu Mandlovou a tou je Nataša Gollová, respektive Nataša Gollová se nedá opustit ani kvůli Adině Mandlové (viz Kristián). Ve filmu potěší i Ferenc Futurista jako "aprílista" a trio vtipných squaterů hotelu Jan Pivec, Ladislav Pešek a Antonín ("Jindro, ty to musíš skočit") Novotný. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neměl možnost srovnání tohoto remaku s původním filmem, takže z tohoto hlediska nemohu film posoudit. Ale podle mého jde o svěží dílko s dobrými dialogy, záměnou a legračními situacemi. Není třeba zde hledat hlubokomyslné věci, prostě jde o to se dobře pobavit. A to film zcela jistě dokáže. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Komedie s groteskními prvky. Nataša Gollová byla nesmírně sympatická a hravá dívka. Film má několik rovin. První právě tu komediální, pak romantickou, groteskní, opět komediální a nakonec romantickou. Já mám ovšem raději jiné komedie. Hotel Modrá hvězda není zrovna mým šálkem kávy, ač spravedlivě uznat, že právě zde se Oldřich Nový docela vyblbnul. A pak ta slavná píseň Slunečnice. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Jako většina filmů z týhle doby silně naivní, ale možná právě proto tak milý a kouzelný. Už od mala jeden z mých nejoblíbenějších "pamětníků" a to hlavně díky úžasný a okouzlující Natašce. 90%. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Komentář u Hotelu Modré hvězdy jsem záměrně odložil. Ne, že bych nevěděl, co se mi na něm líbí, či mi vadí, ale protože jsem ho nechtěl hanit za to, že v prvních minutách je fantastický, v půlce párkrát drhne a na konci bez váhání skončí.  Jenže přesto převažuje spokojenost, u některých momentů jsem se nehorázně bavil a nebýt zkratkovitého zápletkování, asi bych neměl problém jít i výš. ()

Anglicankaaa 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film s hvězdnou trojicí válečného filmu - šarmantním Oldřichem Novým, roztomilou Natašou Gollovou a elegantní Adinou Mandlovou. Tak jako slunečnice každým dnem otáčí se za sluncem... ()

TerP 

všechny recenze uživatele

Jak dávají v sobotu na nově ty film... Tak tenhle byl jedním z nich, který jsem viděla já. Po neuvěřitelně líbivém filmu Škola základ života, mě tenhle film tolik překvapil a líbil se mi, že jsem pravidelně začala sledovat sobotní poobědní klasiku. ()

Bratr 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpovedenějších komedií Martina Friče. Myslím, že duo Nový Gollová tu působí nesrovnatelně přirozeněji, než třeba v Kristiánovi a to dodává filmu švih přímo Astairovský. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

"Kdo byl Pipin Krátký?" " Nevím, ale Vy jste na mě krátký! " .Bravůrní komedie s úžasnými herci. Pešek a Pivec jsou prostě komici. Patřilo to k jejich mládí a způsobu filmového žertování té doby. Bylo inteligentní a etické narozdíl od dnešních komedií, které se podbízejí vylučováním tělních tekutin a projevy grkání, prdění a blití. Tady šlo o lehkost humoru. a to mi žalostně chybí. Kdy užý někdo natočí zase něco tak geniálního jako naše staré komedie? Áááách jóóó. :-)) ()

Reklama

Reklama