Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenze (115)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud se jedná o samotné prostředí a bitevní scény, tak nemám problém a třeba boje v lijáku byly hodně působivé. Potíž je v tom, že tyto sekvence zabraly maximálně půlhodinu z celkové stopáže. To ostatní bylo o ničem. Svůj podíl má na tom fakt, že Irvin chtěl asi něco říct, ale nevěděl co a už vůbec ne jak a dalším problémem jsou ploché a nudné postavy. když to srovnám s Četou, tak nejen že tu nebyl žádný Barnes, Elias nebo Chris, ale ani O´Neil. Prostě nikdo, komu by se dalo vyloženě fandit, nebo proti komu by jste se mohli vymezit. Vzhledem k relativně vysokému hodnocení je to pro mě docela zklamání. 40% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně ne vůbec špatné, ale po stránce scénáře a dialogů je to děsná bída. Už dlouho jsem neviděl tak moc nezáživný a nevtahující válečný film. Člověk sice cítí tu špínu, krev a utrpení, které (nejen) američtí vojáci v této zbytečné válce prožili, ale na druhou stranu samotné postavy jsou natolik nevýrazné, že jsem se s nimi nedokázal vůbec sžít. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Žádný klenot mezi válečnými filmy (zvlášť v těžké konkurenci Vietnamu), ale i tak to byl zajímavý příběh uvnitř téhle nesmyslné války, kde dobytí jednoho zbytečného bodu na mapě bylo vykoupeno stovkami mrtvol. Atmosféra byla sice průměrná, ale samotné bojové scény se mi hodně líbily a cením si jich. 70% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je to sice už hodně dlouho, co můj zrak spočinul na kopci přezdívaném po výrobku z mletého masa, ale pamatuju si, že na mě docela dost zapůsobil, nebyl umělecký ani přestylizovaný, zkrátka jen směs hlíny a krve. Osobně mám tenhle přístup radši než jakési umělecké výpovědi od lidí, kteří na vlastní kůži válku nezažili, i kdyby mezi ně patřil můj jinak oblíbený Kubrick. Výše než Olověná vesta a Apokalypsa, skoro jako Četa. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

(priblblo sa usmievam) Prvý vojnový film s témou vietnamskej vojny čo som videl. Akoby to bolo včera čo sme na to s otcom čumeli na PRO7 a ja som mu prekladal dialógy. Záhul :) A film? Nemá až takú hustú atmosféru ako Čata a v začiatku občas nudí, ale ako náhle dôjde k samotnému dobývaniu kopca idú všetky nedostatky bokom. Surové vietnamské peklo. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Postavy vo filme boli pomenované po mužoch, ktorí bojovali vo Vietname s Jamesom Carabatsosom. (Smok)
  • Film sa natáčal na Filipínach, podobne ako aj Četa. (Smok)
  • Parašutisti slávnej 101. výsadkovej divízie, známi ako "Screaming Eagles" kvôli ich rozlišovaciemu znaku na ramene (bielohlavý orol s červeným jazykom na čiernom podklade), boli Viet Congom považovaní za obávaných a rešpektovaných protivníkov. Vietnamskí komunisti kvôli tomuto znaku nazvali vojakov 101. divízie "Chicken Men" (Kurací muži) a varovali pred nimi svoje obyvateľstvo. (Smok)

Reklama

Reklama