Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenze (116)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Docela zapomenutý válečný film řekl bych. Nikde se o něm nemluví, v televizi ho nedávají. A po shlédnutí už vím proč. Moc se v něm mluví a málo bojuje. Nemá dost realistickou atmosféru. Hlavní postavy jsou prudce nevýrazné a člověk se s nimi nedokáže "sžít". Oceňuji však finále, to bylo hodně drsné a kruté. Příště ale sáhnu raději po Četě. 60% ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

(priblblo sa usmievam) Prvý vojnový film s témou vietnamskej vojny čo som videl. Akoby to bolo včera čo sme na to s otcom čumeli na PRO7 a ja som mu prekladal dialógy. Záhul :) A film? Nemá až takú hustú atmosféru ako Čata a v začiatku občas nudí, ale ako náhle dôjde k samotnému dobývaniu kopca idú všetky nedostatky bokom. Surové vietnamské peklo. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na ambiciozní válečný film, ale na to se dá po zhlédnutí zapomenout. S herci jsem problém neměl, ale se zhola průměrnou, místy zmatenou a nijak nápaditou režií Johna Irvina, ano. Bojovým scénám se vyhýbal a v dialogových scénách to bylo na ručník. Film se nepříjemně vlekl a nějaké peklo nebo vřavu jsem pociťoval tak maximálně u sebe. Závěrečné titulky byly pro mě vysvobozením. A bylo mně jedno, jestli hrdinní američtí vojáci bojovali proti žlutému, modrému, nebo fialovému nepříteli. Tento slabý odvar válečného filmu si už stejně nikdy nepustím. Jednoznačně kategorie B a níže. 40% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekná kamera, nádherná vypráva, fajn hudba (iba pesničková), ale akcie a herci mi prídu v tejto pekne špinavej Vietnamskej vojne dosť suché a nezáživné. Je fajn, že sa tu trhajú ruky, nohy, hlavy, ale keď som videl tu akože stratégiu - Forward - trhal som si zas ja vlasy. Nechce sa mi to všetko čo mam na jazyku posielať sem cez prsty, takže mrknite na komentár od uživatela RHK, chlapec to vidí rovnako ako ja, len mňa to trošku viac bavilo. 70% - 3* ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Snímek sice stojí ve stínu slavnějších bratříčků jako je Četa nebo Olověná vesta, ale určitě si nezaslouží zajít prachem. Hamburger Hill nejde do hloubky konfliktu ani se nesnaží pohybovat v psychologických rovinách jako výše zmíněné filmy, spíš nám přibližuje v plné "kráse" bitvu o strategicky důležitý kopec. Příběh vpodstatě chybí a postavy se nijak nevyvíjí (popravdě jsem se v nich občas ztrácel), film se spíše soustředí na akci, která je na rok vzniku povedená a neztratila by se ani v dnešní konkurenci. Samozřejmě se nestřílí celých 110 minut a boje jsou prokládány tradičním rozmluvami vojáků. Narozdíl od Údolí stínů se nejedná o patetické kecy, například mapování protiválečných nálad ve Státech jedním z vojáků na mě dost zapůsobilo. Na odfláknutý dabing jsem si zvykl a po chvíli jsem ho už ani nevnímal. Tento film by měl vidět každý kdo se o vietnamskou válku zajímá, výsledné hodnocení už je pak jen na něm. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Scéna na konci filmu, v ktorej kráča vojak s obviazanou hlavou ku svojim ponáhľajúcim sa spolubojovníkom, je sfilmovaná na základe reálnej fotky odfotenej počas bitky o Hamburger Hill. (Smok)
  • John Irvin zamestnal mnohých vietnamských poradcov. Záležalo mu hlavne na dodržaní autenticity a reálnosti zobrazovaných udalostí. (Smok)

Reklama

Reklama