Režie:
Daniel CohenKamera:
Robert FraisseHudba:
Nicola PiovaniHrají:
Jean Reno, Michaël Youn, Raphaëlle Agogué, Julien Boisselier, Salomé Stévenin, Pierre Vernier, Geneviève Casile, Serge Larivière, Issa Doumbia, Bun-hay Mean (více)Obsahy(2)
Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)
(více)Videa (3)
Recenze (201)
Nuž, pozrime sa na klady tohto filmu. V hlavnej úlohe gastronómia a skvelý Jean Reno, ten môže hrať aj hovoriaci zemiak a stále to bude skvelé a bude to priťahovať pozornosť. Na druhej strane však takmer žiadna hudba, nulový humor, nulová iskra a nezaujímavý Michael Youn, ktorý bol doslova fádny. Tento film je opäť raz ťažký priemer, ktorý som si pozrel zo zvedavosti, lebo mám rád filmy o jedle, no čakal som, že to bude mať aspoň iskru ako napríklad zfilmovaná verzia šou s Pohlreichom Áno, šéfe! To by mohli sfilmovať a zaručene by to bolo vtipnejšie ako tento priemerný pokus zaujať masové spektrum európskeho diváka. Pochybujem totiž, že za morom by to vzbudilo nejaký ohlas. Pozitív strašne málo a negatív mnoho. Pre túto francúzsku snímku je vlastne kompliment, že ju radím do priemeru. ()
Zbožňujem filmy o varení a tento je navyše z Mekky kulinárstva a hrá v nej Jean Reno. Bohužiaľ, neupiekli to dobre. Ani to neochutili.Atmosféra biedna, kuchárske scény majú niečo do seba, ale nie je to žiadny zázrak. Postavy nezaujímavé a príbeh plný klišé a tiež nezaujímavý. Reno fajn, ale bez brady to nie je ono a tak zďaleka najlepšou súčiastkou tohto filmu zostáva jeho sexi dcéra Salome Stévenin. ()
Typicky francouzská pohodovka o jídle, posedlosti jídlem a kuchařích. A taky o rodinných trampotách s finále, které svou kompletní happyendovostí strčí do kapsy všechny pohádky. Humor šlape, tempo taky, vše je na svém místě, vše má typicky francouzský šmrnc. V podstatě je to klasický francouzský recept na komedii pocházející nejspíš tak z osmdesátých let. Vymakaný, časem ověřený. Bylo opravdu příjemně strávených devadesát minut, ale přesto, nebylo to nic tak převratného, že bych si to někdy musel zopakovat. ()
Jean Reno prostě nezklame. Jsem ráda, že se objevil zase v nějaké francouzské komedii. Samozřejmě na toto to v žádném případě nemá, co si budeme namlouvat že....ale je to příjemná komedie s dobrými herci a k tomu přiměřenými výkony z oblasti kuchařského umění. Michaël Youn - btw. myslám první film, kde jsem ho viděla - byl skvělý jako v podstatě geniální kuchař. Zvládat vést dvě kuchyně a po čas obědů dělat dvě menu....vtipné a úctyhodné. Takže díky Renovi zase za jeden krásný a pobavený večer. ()
Kuchařské filmy bývají absolutně debilní. Snaží se svézt na vlně gastroteroru, která nám už skoro dvacet let cpe pod rypák jeden kucharský porad za druhým - od českého ano, šéfe po všelijaké pekelné kuchyně a nevim co. Tento film je nudný a vynucený, chybí mu jakýkoli humor, ale nelze v něm hledat ani drama nebo romantiku. Uniká mi důvod jeho vzniku, kromě toho nejprvoplánovějšího. Divím se, že se Reno chytil na neco takového. ()
Galerie (45)
Zajímavosti (5)
- V Polsku je snímek uváděn pod názvem Faceci od kuchni, což lze přeložit jako „Kluci z kuchyně“. Španělští diváci zase do kin půjdou na El chef, la receta de la felicidad, tedy „Šéfkuchař, recept na štěstí“. (Beer Ceps)
- Režisér Daniel Cohen si chtěl původně ve filmu i zahrát. Na radu producentky však od tohoto záměru raději upustil. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)
- Premiéra snímku proběhla na festivalu Berlinale 2012. (Krissty)
Reklama