Reklama

Reklama

Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (199)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přílišná sázka na jistotu. Na filmu si takhle v podvečer když v televizi nic není určitě pochutnáte, ale nebudete mít potřebu si jej zopakovat. Jean Reno je natolik zkušeným hercem, že svou roli zvládá samozřejmě na jedničku. Z Oui, šéfe! šlo určitě vytřískat mnohem více legrace. PS: Samozřejmě celý film vykrádá ve své podstatě Ratatouille. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Francouzský levoboček Steva Martina si plní své kulinářské ambice a byť tato hřejivá komedie zachutná, tak ve výsledku z toho žádné výraznější dojmy, které by nutily dávat si jí pravidelně, nezanechává. A když jsou ty tři hvězdičky takovým Lagardeovým snem, tak nemám to srdce mu je nedopřát... I proto, že Ratatouille zvládl nemlich to samé lépe a s větší grácií. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ANO ŠÉFE! VÝBORNÝ ŠÉFE! FANTASTICKÝ ŠÉFE!“ ... ,,ZAČÍNÁTE MI LÍZT NA NERVY“....“ /// Já tak rád jím… (jasně i vařím. To vezmeš ten pytlík vod Maggi – a kurva, zatáh jsem ,,Product placement“ na Csfd… ne POMO, pokutu néééé…)… Jacky je člověk, kterej šeptá zelenině do ouška. Žádná molekulární kuchyně (neser se do mýho pytlíku! (Vod Maggi.)), ale poctivý ,,Sole meunière“ nebo ,,Chateaubriand steak“ … (takový ty vobyčejný jídla k večeři..), a protože má ze začátku trochu prekérku, film baví nejen optimistickou kuchařskou vlnou. Jo,celkem dlouho je to pohodová podívaná. Ke konci si to sice vobčas šáhne do trapnějšího soudku, ale všechno záleží jen a jen na úhlu pohledu. Vzpomínáte na Křidýlko nebo stehýnko? (jo to byly časy…) Tak tady není Funés, ale na jedno použití v pohodě doporučím. Prostě jsou věci, který už ani Francouzi neuměj dotáhnout k dokonalosti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Při krájení baklažánu se mu vždycky dívám se mu do očí (abych slyšel, jestli neřve! To dá rozum…). 2.) Chcu natočit film s Pohlreichem, Babicou a tím Italem. 3.) Thx za titule ,,mmaaja“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako světově uznávaný horolezec, filozof a ekonom jsem samozřejmě i skvělým kuchařem. Sice jsem včera přeslechl, jak na mě hranolky volají "Osol nás!", ale těsně před skončením konzumace mi to stejně intuitivně došlo. Nicméně se od hlavních hrdinů tohoto snímku přeci jen nepatrně liším, neboť před miniaturními delikatesami za dlouhé peníze preferuji cokoli smaženého. Takže pokud bych na stůl dostal neviditelnou laskominu a pak by mi kuchař vynadal za špatný výběr nápoje, tak bych ho i s jeho mlsným jazýčkem semlel do separátu, ať má výrobní salám správný základ. Pominu-li však samotné kulinářství, tak jsem se vcelku pobavil nad pracovními i osobními problémy kuchařů, k čemuž samozřejmě přispěl zejména Jean Reno neustále podezřívavě strkající nos do horkých hrnců. Podruhé bych si stejnou krmi patrně nevybral, ale jako jednohubka se Oui, šéfe! dá v pohodě zbaštit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem filmy o varení a tento je navyše z Mekky kulinárstva a hrá v nej Jean Reno. Bohužiaľ, neupiekli to dobre. Ani to neochutili.Atmosféra biedna, kuchárske scény majú niečo do seba, ale nie je to žiadny zázrak. Postavy nezaujímavé a príbeh plný klišé a tiež nezaujímavý. Reno fajn, ale bez brady to nie je ono a tak zďaleka najlepšou súčiastkou tohto filmu zostáva jeho sexi dcéra Salome Stévenin. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • V Polsku je snímek uváděn pod názvem Faceci od kuchni, což lze přeložit jako „Kluci z kuchyně“. Španělští diváci zase do kin půjdou na El chef, la receta de la felicidad, tedy „Šéfkuchař, recept na štěstí“. (Beer Ceps)
  • Michaël Youn musel kvůli natáčení absolvovat kurzy vaření. Jeanu Renovi naopak stačila jen návštěva kuchařské školy Alaina Ducasseho, aby se naučil, jak se kuchaři pohybují, jaká mají gesta a jak se k vaření staví. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)
  • Daniel Cohen psal scénář, aniž by počítal předem s účastí Jeana Rena. Poté, co se ukázalo, že roli Alexandra hrát bude, bylo nutné některé repliky přepsat, aby byl Reno spokojený. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)

Reklama

Reklama