Reklama

Reklama

Pinocchio Guillerma del Tora

  • USA Guillermo del Toro's Pinocchio (více)
Trailer 5

VOD (1)

Nádherný hudební film, ve kterém oscarový filmař Guillermo del Toro pomocí fázové animace znovu vypráví příběh slavné dřevěné postavičky. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (217)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Fašismus, válka, propaganda, křesťanství, ztráta, dospívání, smrt, problémy s otci... A přesto je to hlavně pro děcka. Vyspělé, stylové. Nejlepší verze klasiky. V první polovině. Není to však dotažené. Na to co vše se nakousne, se mnohé nechá v závěrečné třetině vyšumět. Každopádně zpracování a vizuální pojetí dechberoucí. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Del Toro je zpět. Po letech přešlapování na místě udělal opět dokonale osobitou režisérskou vizi pohádkové klasiky. Nutno dodat, že látka jako Pinocchio je pro něj jako dělaná se všemi svými přesahy a také docela dost drsným naturelem schovaným do pohádky o oživlém dřevěném panákovi. Na stejně osobitou animaci jsem si musel nějakou dobu zvykat, ale ve finále ji kvituji stejně tak jako hvězdné obsazení stojící za voice overem. Pro děti možná příliš temné, ale já jsem rád, že je Del Toro zase zpátky ve vrcholné formě. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pinocchia sem nikdy neměl moc rád, ale pokud bych se měl podívat znova na jakoukoliv jeho adaptaci, popřípadě jí pustit dětem, vybral bych si právě tuhle. Temnější a mnohem dospělejší ztvárnění notoricky známého příběhu ze kterého děti možná chvílemi nebudou úplně moudré vzhledem ke složitosti určitých témat, ale to podstatné si z něj odnesou i tak. Del Torova poetika z Pinocchia sálá a trošku překvapivě mě dost bavily všechny ty motivy, které sem Guillermo přinesl navíc, popřípadě je pojal jinak než sme byli do teď zvyklí. Jo a ta animace je prostě skvělá. Doporučuji pro fajnšmekry shlédnout ještě cca půlhodinový dokument o natáčení...80% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá film, který je dělaný od srdce a ne jen pro peníze.  Guillermo del Toro dostal možnost odvyprávět slavný příběh, a chopil se toho svou jedinečnou vizí a stylizací. Samotný film není na první pohled "líbivý a krásný" jako jiné animáky, ale o to více je z něho cítit autorství, vize a srdce. Osobně se mi vizuální stránka moc líbila a sedla mi k této temnější a realističtější verzi. Hodně kvituji, že se del Toro rozhodl pro dospělejší přístup a reálné zasazení příběhu do skutečného světa. O to více fungují konkrétní scény a jisté myšlenky, jenž nám del Toro předkládá. O tom jak důležité si vážit života, přijmout ztrátu, dělat nesobecké činy, nebo pochopit, že jsou věci, které ve svém životě nemůžeme nikdy změnit atd. Film má parádní tempo, jednotlivé scény na sebe navazují moc hezky, a nikdy jsem neměl pocit, že bych se nudil. Hodně moc se mi líbil silný začátek, který je dojemný a působivý. Pinocchio Guillerma del Tora je nádherný film, který mohu jen doporučit a navíc má nádhernou hudbu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem viděl verzi Pinocchia od Disney a zamýšlel se nad tím, zdali by takový příběh šel natočit jinak, než-li pohledem dětských očí. Nešel, ale když se toho chopí Guillermo del Toro, pro nějž je to životní projekt, může se jednat o jeden z nejhezčích filmových zážitků jak pro dítě, tak pro dospělého. Točí se tu témata jako alkoholismus, fašismus, smutek a deprese a přese všechno se na film budete koukat s něhou a nadšením. Nádherný, animačně neobvyklý a originální zážitek a přesně to, co o tomto filmu sám Guillermo del Toro řekl - poctivý kus filmařiny. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Film sa natáčal v Guadalajare (Mexiko) a Portlande (Oregon, USA). (Arsenal83)
  • Jedná se o dosud nejdelší animovaný film natočený fázovou animací. (Claw)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

19.02.2023

V neděli 19. února se v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre uskutečnil 76. ročník slavnostního předávání prestižních cen Britské akademie filmového a televizního umění (BAFTA), na němž… (více)

Reklama

Reklama