Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 4

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (125)

bloodline 

všechny recenze uživatele

Dokonalá Avatar párty pre najmenších. Reštart pýtal dejinný úsvit a s láskavým požehnaním verím, že predchádzajúce dva filmy navždy upadnú do zatratenia. Noví Šmolkovia kopírujú trendy súčasnosti, stále kúpu detské srdiečko v nevinnej čistote, ale nech ich snaha vyznie akokoľvek oduševnene, ťažko už prídu s niečim kúzelne originálnym. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tvurci se nastesti vykaslali na to uchylny kombinovani s zivejma hercema a vratili se ke korenum a Smoulum to jedine svedci. Jasne, je to lehce infantilni a cileny jasne na mladsiho divaka, ale pobavi se i dospelej, castecne kvuli nostalgii a navic tu je spousta hlasek nebo odkazu, ktery pochopi spis dospelej. Jinak pribeh neni buhvijakej, ale rozhodne dostacuje a svizne odsejpa, ze zacatku se obcas da fakt dobre pobavit. Ke konci uz sice lehce ztraci dech, ale nic hroznyho, Gargamel to jisti. Takze za me vlastne spokojenost, slabsi 4*. ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Předchozí dva filmy byly docela zábavné, toto už šlo mimo mě. Je to jen infantilní a dospělému diváku (i tomu s dětským srdcem) toho bohužel nemá moc co nabídnout. Jednoduchý příběh uplyne velmi rychle, celé to hýří barvami, ani Gargamel není tak drsný jako obvykle a na závěr přijde obvyklý happyend. K tomu nesnesitelná muzika. 2- ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Poutavý námět...konečně. Šmoulinčin původ. Bohužel cílovka jsou děti do 12 let. Takže naprostá apsence zajímavých a promyšlených momentů, dialogů či nových postav. Gargamel je zase za debila. Šmoulinka za obětavou hrdinku a divák za idiota, na kterého se kouká jen za á, jako na pitomé dítě, které si koupí kde jakou píčovinu s potiskem šmouly...protože je to in, nebo za b pitomého dětinského dospěláka, který si z nostalgie koukopí kdejakou píčovinku se Šmoulou s pouho pouhé nostalgie. Nápad skvělý, provedení okoukané klišé. Dvě hvězdy s odřenýma ušima. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Podle me nejbarevnejsi, nejefektnejsi a koneckoncu vlastne nejlepsi Smoulove doposud. Co me trochu zmatlo, ze je to prvni samostatny cistokrevny 3D animak (kdyz nepocitam kratke filmecky jako "Smoulokoleda" [2011]) a nijak nenavazuje na polo-animovane filmy s lidskymi herci. Tohle je zkratka obdoba "Asterix: Sidliste bohu" (2014) s tim rozdilem, ze 3D podobu Smoulu uz jsme si meli moznost okouknout ve zminenych hranych snimcich. Svym zpusobem je to mozna ulehceni prace, protoze se nemusi autori starat o klicovani realnych hercu s animovanymi postavickami. Na druhou stranu to, co predvadi vizual, je opravdu nadhera. Film je pestrobarevny od zacatku do konce - spousta kvetin, novych zviratek apod. Je to vpodstate prehlidka 3D efektu a ve 2D clovek prijde o hodne. Neustale prulety, prelety, vsemozne particle efekty (jiskry, kouzla...), netradicni voda...dokonce i Gargamel s Azraelem vypadaji ve 3D hezky. K tomu perfektni soundtrack s dobre vybranymi songy, ktere stoji i za samostatny poslech - napr. pisnicku od M. Trainor pred zaverecnymi titulky si budete podupavat stejne jako kdysi davno vypalovacku s Oslikem na konci prvniho Shreka :) Opravdu nevim, co bych vytknul. Dej sice neni kdovijak slozity, je to vlastne takova "cesta tam a zase zpatky" na motivy "Avatara", ale opet je to dojemne a s ponaucenim jako predchozi hrane snimky. Pokud se to libilo mne, pro nejmensi to musi byt pecka uz tuplem. Takhle ma vypadat pohodovy film pro deti. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Na začátku filmu, kdy se Šmoulinka nudí, tak se do okna kouká nějaký šmoula, ale v dalším záběru tam není. (FriggoCZ)
  • Producent Jordan Kerner chtěl, aby vznikl celý animovaný film o modrých skřítcích už v roce 2004. Chtěl ho natočit ve studiu Paramout Pictures, ale nakonec místo toho v Sony Pictures Animation vznikli Šmoulové 1 a 2. (111.)
  • Když Šmoulinka zkouší stroj, tak je u ní stůl. Když se ale stroj rozbíjí, stůl už tam není. (FriggoCZ)

Reklama

Reklama