Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (330)

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Co je toto za blbost a patlaninu? Děj nedává žádný smysl, což je zásadní problém tohoto "filmu". Kvalitní herci a jejich slušné výkony tento výtvor nemohly zachránit. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Hereckym obsazenim i filmařinou jsou Všiváci na poli český kinematografie zajímavym počinem. Ale většinu potenciálu ubíjí překombinovanej příběh. Spoustu postav a flashbacky do minulosti způsobily, že jsem se v něm začal postupem času ztrácet. Takovejch témat a osudů postav se prostě nedá vyřešit v jednom hodinu a půl dlouhym filmu. Za casting, technickou stránku věci a balící poučku "prsa-oči, vagína-rty" druhá slabší hvězda. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, hodně depresivní film, taková splácanina snad úplně všeho. Nepobavilo, nezaujalo, nad závěrem jsem už hodně kroutila hlavou. 2* ()

stratocasta 

všechny recenze uživatele

"Jsem úspěšný producent a protože můžu, tedy mám konexe a peníze, chci, protože mě obyčejná produkce už nenaplňuje, a taky se koukám na filmy, které mě inspirují, natočím za pomoci kvalitních tvůrců vlastní film. A protože Syd Field říkal ve Scenáristice 101, že flashbacky značí komplikovanost a ambice, nějaké tam budou, až na to, že jsem si je ve Final Draftu neoznačil, takže se to pak bude blbě stříhat." Výcuc z producentského záměru Romana Kašparovského. ()

007. 

všechny recenze uživatele

Kupa známých českých herců ve filmu, který se snaží v dramatické části být americkým filmem. Komediální a dramatická část dle mého do sebe nezapadají, spíš to byly dva filmy sníchané do sebe, ale pobavil jsem se. 60% ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Vynikající casting, a klíčoví herci (Langmajer, Vetchý, Mádl ...) hrají dobře; krásné herečky (Voříšková, Kertestešová ...) jsou krásné a navíc taky dobře hrají. Výborná muzika (Mirek Chyška); chvílemi opravdu dobrá kamera a produkce asi taky nebyla úplně laciná. Záběry z Afganistánu vypadají opravdu dobře! Přesto to celé nefunguje. Základním problémem je už asi scénář. Snad žádná z postav se nechová normálně, obyčejně. V podstatě všichni jsou nějak vyšinutí a navíc propojeni neuvěřitelným kolotočem náhod a tragédií. Je toho prostě moc na to, aby to bylo opravdové. Asi by si na tom vylámal zuby kde kdo, asi se to vůbec nemělo točit. No a pak je tady kardinální problém v podobě režie. Scénář sám o sobě je problém, ale Roman Kašparovský to bohužel korunuje režií, která je jaksi naivní, primitivní, doslovná... a tak velmi často film sklouzne do situace kdy víte co přijde a říkáte si "...to proboha ne!" a ono bohužel ano! Zejména pražské akční scény pak působí opravdu směšně. Slow motion Ondra Vetchý prchající na Náměstí Republiky před autem s nápisem "pomáhat a chránit" je nechtěným vtipem. Myslím, že to za vidění stojí ze dvou důvodů: jednak kvůli opravdu dobrým a atraktivním hercům a herečkám (například Langmajerovi role sedne a dělá co může) a pak z akademických důvodů jako zajímavá ukázka toho, že i z mnoha dobrých ingrediencí může vzniknout fakt špatnej guláš. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Nějak začínám pochybovat že jsme v tuzemsku schopni natočit film světové kvality, jako tomu bylo v dobách dávno minulých. Film je celkově těžkopádný a jeho vyznění je spíš depresivní a negativní. Asi se mě nedotkl žádná z příběhových linek - z žádnou se nemohu ztotožnit ani kdybych se moc snažila a chtěla je aspoň pochopit - tohle se prostě nepovedlo! ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Myslím, že potenciál filmu byl velký a herci se snažili, bohužel scénář se snaží být něčím víc, než ve skutečnosti je (viz. proplouvání časovou linií). Chybělo ma tady něco, jako jsou emoce, na tom by měl být tento film postaven. Bohužel, tahle vlastnost se většinou projeví až při hotové projekci. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Tak tady nebudu souhlasit s nízkým hodnocením. Film jsem si pouštěl obavami, ale český film - povinnost. Děj mě zaujal a herecky našlápnuté obsazení mile překvapilo. Dobré výkony snad ode všech. Vím, že Vetchý je dobrý herec, ale ve spoustě rolí ho nemusím. Tady se mě fakt líbil. Mádl a Hádek výborné zpestření. ()

radeckator odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem dlouho neviděl tak slabý, hloupý, ale především režijně zmrvený film. Je jasné, že ze slabého scénáře ani Tarantino šperk neudělá, no ale toto byla absolutní tragédie. Překvapuje mě, že s tak kvalitním hereckým obsazením vznikne toto. No fuj. Kdo nejdřív čte a pak se dívá, tak jestli můžu radit tomuhle tomu se obloukem vyhněte. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem se dostal celkem dost náhodně a ani nevím, co mě na něm zaujalo, abych se na něj začal dívat, možná když jsem viděl Terezu Voříškovou v blonďaté paruce. Ale kdybych film nezačal sledovat nic by se nestalo. No vlastně bych neviděl skvělého Jirku Mádla, který nejvíce vyniká ze všech hereckých hvězd tohoto snímku. A také bych nevěděl, co všechno dokáže Roman Kašparovský nacpat do jednoho filmu. Tolik postav v nic neříkajícím příběhu, různé flashbacky, které jsou zmateně namíchány do sebe, dokonale nucená vizuální stránka nebo třeba zpomalené akční záběry. Nelze režisérovi upřít originalitu a výstřednost, ale tady toho všeho je až příliš moc v jednom balíčku. ()

Akaja 

všechny recenze uživatele

Trošku se vys.ali na časovou osu. Jestli měl mladej Langmajer dodělat po vojně školu a zároveň se narodila mlada Voříšková, tak to nám chlapci teda bleskurychle zestárli... ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Zavírám oči a zapomenu na toho molotova, od něhož to byl hrozný koktejl nesmyslů a nepochopitelných zvratů. Do té doby to byl docela nudný a trochu přeobsazený film (kvalitními herci). Herecké výkony nejsou špatné, ale co naplat, když máte vyloženě špatný scénář, který si na něco hraje a v závěru zkratovitě kolabuje, že člověk nechápe. Škoda, ale podle těch komentářů jsem to čekal ještě horší... ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Jedna * za T. Voříškovou a snad těch pár záběrů A. Krejčíkové?? Jinak mi tenhle zmatek s jednou postavou blbější druhé - frajerem Langmajerem-imrvere zpitým neurochirurgem, o jeho kolegovi Taclíkovi ani nemluvim, dementem Mádlem, který má unést nebo zabít králíka, jen o málo menším dementem Hádkem-oba zloději k pohledání už od první scény krádeže bundy, nadrženou Vilhlemovou, neustálýma flashbackama, který skáčou chaoticky v několika časových rovinách, spoustou halucinací, někdy jsou to i flashbacky s halucinací, přišel dost divnej. Postavy povětšinou jednají naprosto nelogicky, celý ten scénář jsem z hlediska logiky nějak moc nepobral (pěkně to shrnula třeba uživatelka "lacerta"), no opravdu radost pohledět... ()

Reklama

Reklama