Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Brouk je přímo ztělesněním hodnot a postupů typických pro americkou nezávislou scénu. Mozaika lidských typů, bizarních postaviček, drobných příhod, šťastných náhod a malých tragédií, která do sebe ideálně zapadá a zanechá v divákově paměti dlouhodobý dojem. Dobře propracovaný scénář i režie, ve filmu hrají roli i titulky a ani jediná scéna nenudí. Ve snímku není velkých rolí a malých výkonů. Ústředním motivem je náhoda a závěrem je poznání, že i malý čin může být příčinou velkých událostí. Pro mě velmi příjemné překvapení. Celkový dojem: 95 %. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Odpočinková komedie, která více než o brouku a jeho údělu měnit po své smrti svět je o náhodě. Lidé se zde potkávají a jejich opravdu víc než hodně navzájem svázaných, až chvílemi divák může ztratit přehled. Muselo být velmi těžké napsat scénář s tolika postavami, každá se svým vlastním příběhem a všechno příjemně proplést tak dokonale, aby se nikdo nenudil a jen žasl nad náhodou, která všechny přivede dohromady. Co dokáže jeden malý brouček, bych nikdy nevěřil, ale moc rád jsem se na to podíval a nechal se unést příjemnou atmosférou. Avšak na 5* mi tam toho chybí příliš. Divák může mít problémy zvyknout si na rychlé střídání postav a nemožnost oblíbit si některou více či méně než ostatní. Příběh je plynulý, ale nesměřuje a neskončí nijak výjimečně co by trochu podtrhovalo náhodnost našeho světa. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborná taškařice coby popkulturní podobenství na téma "vše je nakonec tak jak má být, protože kdyby to tak nemělo být, tak by to tak nebylo" . . . P.S. Na brouky se samosebou nešlape, ale taky nechoďte na červenou! Zbytečně přijdete někam dřív, než jste měli a pak všechno.... No jak říkám, všechno je... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod mě uchvátily skvělé titulky jako diagram. Hlavní heslo tohoto snímku? Vše na sebe navazuje. Z tohoto snímku jsem si vyvodila novou teorie. Brouk je vlastně něco jako motýl. Když zašlápnete motýla, tak snad všichni ví co se stane. Pokud ne, tak zde a zde a zde a tady jsou nahodilé příklady (vážně, těch snímku jsou kvanta). No a brouk je vlastně něco jako motýl ale v přítomnosti a budoucnosti. Takže když šlápnete na brouka, spustí se lavina na sebe navazujících a ovlivňujících se událostí v současné a budoucí době, vlastně něco jako ten diagram na začátku. A aby to bylo všecko hezky zaonačené a zabalené, tak ten klučina, co to spustil na začátku zašlápnutím brouka, to na konci i ukončí zavěšením telefonu s maminkou letécím na Havaj. P.S. Ehm to jako kdyby nějaký nezkušený technik dal do motoru letadla špatnou součástku, tak tím ohrozí životy všech na palubě? Doteď jsem se nikdy nebála letět... možná se ale bát začnu. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Krásná filmová hříčka, která si pohrává s pojmem „teorie chaosu“ nebo-li „efekt motýlího křídla“.Vše začíná obyčejným zašlápnutím brouka (asi švába, ale v entomologii se nevyznám a naštěstí se mnou tahle havěť nebydlí :-). ) Malá banální událost a její nepředvídatelné důsledky v budoucnu. Doporučuji pustit 2 x za sebou. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama