Reklama

Reklama

Grandhotel Budapešť

  • USA The Grand Budapest Hotel (více)
Trailer 1

Pan Gustave (Ralph Fiennes) je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, kde toho nepříliš funguje, je luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. Přání svých hostů plní pan Gustave, ještě než jsou vyřčena, a většinu z nich navíc zcela nezištně miluje, a to i ve fyzickém slova smyslu. Když mu jedna taková vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz a vzápětí navěky zavře oči (ne zcela dobrovolně), nejenže náhle závratně zbohatne, ale navíc se stane trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a hračkou v rukou místní policie. Ve všech těchto nevděčných rolích mu pomáhá obstát jeho osobní šarm a mladý pikolík Zero Moustafa (Tony Revolori), z něhož chce vychovat svého nástupce. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 438)

raffi 

všechny recenze uživatele

Nenudila jsem se... Film mě nenadchnul, byl divnej, ale aspoň jsem neměla chuť ho vypnout, protože by moje myšlenky zaměstnávalo něco jiného.. Ale taky to teda není můj šálek čaje... ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Strašně rychlý nášup několika příběhů, vtipů, myšlenek, který se prostě nedá zvládnout na jedno shlédnutí. Pokud si chcete vychutnat krásné kulisy filmu a zároveň pojmout všechny ty jména a příběhové zvraty, tak je potřeba si dát trošku koksu nebo to sjet alespoň dvakrát. Nicméně z jednoho shlédnutí (bez koksu :-)) se mi to líbilo jako že hodně. Příběh pana Gustava je velice zajímavý, občas ho litujete, občas se Vám z něj chce zvracet (84 years old, really?!), ale hlavně se dost nasmějete. Památný geg je když se pan Gustave a Zero ocitají ve zpovědnici a Gustave "fuckuje" místního zpovědního, to jsem si musel pustit dvakrát, protože jsem vyprsknul smíchy. 80% ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Na druhýkrát videné, až na druhýkrát docenené na plný počet. Film predchnutý osobitosťou, hravosťou, nápadmi a ukážkou toho, ako štylisticky neobyčajný, svieži, bláznivý a pri tom stále jednoduchý a sympatický môže film byť, ak je robený zo srdca. ()

Pajela 

všechny recenze uživatele

Takže tohle byl koncert! Že to bude tak úžasné jsem nečekala. Koncert nejen herecký. Výkony výborné, ale samozřejmě Ralph je všecky strčil do kapsy. Je to pan úžasný... :-D nevím, co napsat dál. Pro mě to bylo dechberoucí. Určité části, jako třeba přechody po schodech, lanovka, telefonáty správců, útěk z vězení, bláznivá "lyžovačka". Tohle všechno bylo jednoduše skvostné. Do toho Ralphovy hlášky, verše... Nedivím se, že to Wes Anderson napsal přímo jemu na tělo... No prostě, nechtěla jsem, aby to skončilo. Byla bych hostem Grandhotelu Budapešť klidně celé týdny. K tomu se nechat opečovávat Monsieur Gustavem.... Hmmm. ()

PocahontasM 

všechny recenze uživatele

Do filmu Grand hotel Budapešť jsem se zamilovala. Ano, zamilovala jsem se do vytříbeného humoru, který zase spousta lidí nepochopí a odsoudí. Zamilovala jsem se do barevnosti snímku. Červeného hotelového koberce, fialových oblečků poslíčků, do mužských knírů v celém filmu (a že jich je tam dost). Na tento film jsem byla natěšená po tom, co jsem shlédla snímek Až vyjde měsíc a opět mě Roberta Yeoman nezklamal. Jeho záběry na osu (střed) jsou fenomenální! Díky bohu za něj. ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Směsice bizarnosti a panoptika. Ze čtyř diváků dva usnuli a jeden odešel. Na takový typ filmů to chce mít to správné rozpoložení. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Po druhom vzhliadnutí zvyšujem na plný počet... Ftom filme je toľko krásy (pri fšetkom tom vojnovom hnuse v pozadí) aj toľko šeredností ako v celom našom hlúpom svete. A WES to vie ;) 82% ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Pokud sednete k filmu a nevite vubec nic, prispendli vas to ke kreslu a nedovoli jit ani na zachod, protoze neco propasnout jednoduse nechcete. Je to proste jizda plna neskutecneých napadu, forky, ktere jsou dotazeny ad absurdum a popravde jizda plna veci, ktere vam proste musi uniknout v tom mnozstvi vseho. Jak nerad koukam na filmy podruhe, tady se na to vylozene tesim, protoze u toohodle filmu si proste uplne nezapamatujete, co bude nasledovat. Skvele! ()

Nadirah 

všechny recenze uživatele

Nikdy nevím, co si mám o tom filmu myslet… Kdybych měla vyprávět někomu děj, tak to asi nesvedu. To je něco tak specifického, že se to opravdu musí vidět. Tento druh žánru musí člověku opravdu sednout. Takže buď budou po chvíli odcházet zhnusení a znudění, nebo ho fascinovaně dokoukají do konce. Já jsem v té druhé půlce. Nicméně, vizuálně je velmi přitažlivě zpracován. Plno barev, krásných, mnohdy luxusních věcí. Pokud se nad tím odmítnete zamyslet, minimálně se vám na to bude hezky koukat. ()

Han_Quintet 

všechny recenze uživatele

Pokud jste někdo viděl mluvené filmy Chaplina, tak zjistíte že tenhle snímek je novodobou Chaplinovkou, která nabízí skvělou a přesto elegantní jízdu, gentlemanský humor a záběry a kameru jako od Chaplina. ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Stylová, osobitá a opravdu velmi zábavná jízda. Neuvěřitelně jsem se u toho filmu bavil a pomohl k tomu i geniální Ralph Fiennes. Velký palec také zvedám za praktické triky a efekty. Skvěle vyvážený koktejl bizarnosti, absurdity a tragédie. Tahle animovaná groteska s živými herci funguje na jedničku! 8/10 ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Mně u podobných filmů štve jedna věc, každý kdo se o film zajímá a má je pestře nakoukané, tak cití, že tady jde o něco trošku specifického. Jakoby mu někdo neustále říkal - "Vždyť to je umění!". Takový pocit, jakoby se tohle mělo každému líbit, jinak filmům neholduje a nepozná kvalitu. Jenže pořád jsme každý jiný, i přestože moderní společnost rozdíly hodně zabrušuje (respektive lokalizuje). A proto si pořád nějak myslím, že je v pořádku, když se film který se líbí 9 z 10 diváků, že existuje právě ten jeden divák. Nakonec jsem to dokoukal do konce, ale musel jsem se dost přemáhat. Mně to prostě nudilo a kromě osobitého vizuálu to nenabídlo nic. Film má bavit a zaujmout, to se zde úplně nepovedlo. 60% ()

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson točí další animák

Wes Anderson točí další animák

26.12.2016

Jen málokterý režisér má tak výrazný rukopis jako Wes Anderson. Jeho filmy s veselými barvičkami a vycentrovanou kamerou jsou nezaměnitelné, a pokud patříte mezi Wesovy fanoušky, můžete se začít… (více)

Co chystá Wes Anderson?

Co chystá Wes Anderson?

07.12.2015

Americký režisér, jehož kariéra je plná nesmírně osobitých filmů (Život pod vodou, Až vyjde měsíc), už dává dohromady svůj další počin. Wes Anderson je teď mnohem známější než kdy dřív, protože… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama