Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Lagertha a Ragnarovi synové si ve světě, jímž otřásají nové hrozby, nenadálé zrady a krvavé boje o moc, odhodlaně razí vlastní cestu. (Netflix)

Recenze (52)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Z Vikingů se bohužel v páté řadě stala setrvačná zábava sázející především na oblíbenost známých postav. Seriál již málokdy překvapí a některé dějové linky, nezajímavé postavy a hluchá místa srážejí výsledný zážitek pouze do mírného nadprůměru. Vikingové mají stále nádhernou výpravu, jistou režii a filmovou kameru plnou oku lahodících stylizovaných záběrů, ovšem já od tohoto seriálu přeci jen očekávám o něco víc. Tato seriálová trvalka od History Channelu nasadila v přechozích řadách laťku natolik vysoko, že druhá polovina páté řady díky nepřesvědčivému scénáři působí jako chabý odlesk kdysi vytříbené vikingské zábavy. Snad se tvůrci s nadcházející řadou rozloučí se seriálem v lepší kondici, než jakou předvedli v páté sezóně. Kompletní recenze zde. 6/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych řekl pravdu, vůbec jsem nečekal, že se průměr mých hodnocení dostane až na tři hvězdičky. Pátá řada podle mého názoru nebyla ani ozvěnou, ani stínem původních Vikingů. Dvacet epizod na sezónu je pro pana Hirsta evidentně přídělem, který absolutně překračuje jeho možnosti, takže se opakovaně uchýlil k umělému a zbytečnému natahování děje. Zářným příkladem je Flokiho islandské dobrodružství, které do seriálu vneslo příšernou nudu, a děj, který se vlekl jako v medu obalený slimák. Dobývání Kattegatu v závěrečné epizodě jen dokázalo, jak moc atrofovaly schopnosti tvůrců přinést na obrazovku pořádnou bitvu. Pokud si někdo pustí hned po tomto představení boj o Paříž, jistě se mnou bude souhlasit. Jasné zklamání. 3*- ()

Reklama

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuda pokračuje. Akce ubývá, když je, tak nemá šmrnc, nemá žádnou působivou choreografii a je hrozně natočená. Jen druhá a třetí bitva o York je dobrá a ke konci řady se objeví pár výborných kousků. Vizuál, který byl v prvních sériích úchvatný, vypadá hrozně levně. Je tu taky hromada nelogických věcí. Vztahy nejsou přesvědčivé. Většina epizod je průměr až podprůměr, ale finále bylo parádní. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina série a to 1-11 díl je témeř až ztráta času kterou, kterou bych hodnotil něco mezi 0-25% a druhá polovina sice začíná také otřesně (12-20), ale v několika epizodách vyniká. Je neuvěřitelné jak nevyvážené jsou jednotlivé epizody. V jednom díle bych nejraději dal odpad a pak je tu jedna epizoda, kdy váhám neudělit-li 5 hvězd. Ve výsledku dávám 1 hvězdu , jelikož jsem naprosto znechucený, nelogičnostmi a nesympatičností hlavních postav, ale kdybych měl hodnotit jednotlivé dějové linky, tak Flokiho dobroudružství bych hodnotil Odpadem (jeho části přitížily celé sérii) a zbytek postav už se nějak plácal jako ryba na souši a přátelili se a nenáviděli jak se jim to hodilo, neboť si odpouštěli všemožné zrady a vraždy a nebo na ně úplně zapomínali. Také výsledek toho všeho nebyl vždy nic moc. Sám nevím jestli budu chtít na další sérii s takovou koukat. 20-30%. PS: Oázou v tomhle zoufalství je epizoda Co se děje v jeskyni, kdy Ubbe prokáže svoji vysokou hodnotu pro seriál. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to nejslabší série. To je jasné. Ale i po smrti Ragnara se to pořád dá. Flokiho linka je nejslabší. Ale v závěru to nabralo obrátky. První půlka 5 série, je hodně dobrá, a fanoušci si musí říct, že i po smrti Ragnara se to pořád dá. Jenže pak přijde druhá polovina a ta jde kvalitou dolů. Je to celé natahovaný. Ivar hodně klesl. Ubbe neskutečný frajer. To stejný Harald. Po dlouhém uvážení se jedná o dobrou sérii, ale potom všem to šlo kvalitou dolů. Slabší 4*. Uvidíme co 6 série. Doufám v důstojné zakončení! ()

Galerie (327)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co Euphemius (Albano Jerónimo) pozve vikingy na hostinu, ochutnají vikingové ananas. To ale není možné, protože ananasy pochází z Ameriky. První ananas přivezl do Evropy Kryštof Kolumbus v roce 1493 – tedy o několik století později, než se odehrává děj seriálu. (Rollo_Tomasi)
  • Kostel v Sherborne je postaven v gotickém stylu, tedy ve stylu, který se užíval až o několik století později, než se odehrává samotný děj. (Cheeter)
  • Když Ivar (Alex Høgh Andersen) sedí u vozu, tak odhodí jednu ze dvou sekerek směrem k Angličanům, ale po několika záběrech ji má zase v ruce. (Doomcourier)

Reklama

Reklama