Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do přísně střežené americké laboratoře proniknou dva neznámí muži, zabijí předního vědce z týmu pracujícího na vývoji nových biologických zbraní a ze sejfu odnesou několik vzorků. Mezi nimi je i látka pojmenovaná „Satan Bug“, která usmrcuje všechny živé organizmy a dokáže se šířit takovou rychlostí, že za 2 měsíce by mohla zničit veškerý život na zemi. Po stopách mužů, kteří vzorky ukradli, se kromě amerických tajných služeb vydává i Lee Barret, bývalý zaměstnanec ochranky této laboratoře. (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vyšetřování krádeže extrémně smrtícího "ďábelského bacilu" z utajované vojenské laboratoře slušně zaujalo svou uměřeností a odhalováním, kam asi povede. Akčněji pojaté kažení pofidérních plánů jakéhosi šíleného paranoika už ale zabředlo do nezajímavého a, pokud se tedy cosi neztratilo v českém znění, z prstu vycucaného pronásledování, jehož dějové zákruty mi smysl dvakrát nedávaly. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Alistair MacLean dovedl vyprávět své překombinované historky tak, že čtenář neodložil knihu před poslední stránkou, a vždy věděl, co vědět měl. Satan Bug je jedna ze dvou knih, které napsal pod pseudonymem Ian Stuart a řadí se k jeho nejlepším kouskům. Filmaři ji sice převedli v rámci svých finančních možností vcelku věrně na plátno, jenže bez MacLeanova spisovatelského umu tu zbyla jen překombinovaná historka, která vlastně nedává smysl (v knize má padouch podobný plán jako Alan Rickman v Die Hard, tady je to jen šílenec nebo co). Jako kdyby scénárista James Clavell (slavný to spisovatel) vybral z knihy určité scény a zapomněl je propojit tak, aby navazovaly. Béčkoví (Andrews) či televizní herci (Maharis).nemají dostatečné charisma a v těch oblecích a kloboucích jsou v podstatě zaměnitelní jeden za druhého. Jako kdyby tento film točili roboti, a nikoliv lidé. Což mě jako fanouška Alistaira MacLeana dost irituje. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tady je vidět, jak jsou potřeba pořádný scenárista a dramaturg. A ne další spisovatel, protože James Clavell není autorem předlohy, ale zde druhým scenáristou. Potenciálně skvělý nápad je zabit roztříštěností děje, nepřehledně velkým množstvím postav, z nichž některé v šedivém obleku a s brýlemi vypadají všechny podobně, soustředěním na charismatické postavy, jež se v ději dále neobjeví, a mizernou dramatickou linkou, již by bylo potřeba uchopit nějak zajímavěji, souvisleji a bez všech těch zbytečných vsuvek, tedy scén, jež nikam dál nevedou. Třeba scén, kde se stále dokola opakuje, jak je ten virus strašlivý, aby měl divák pocit mrazení v zádech (jak to ostatně jednou pronese vyšetřovatel Cavannagh). Ale nemá. Je to utahané a o věcech se jen mluví ("Tak zaútočil na Floridě." - "Je to zlé?" - "360 km kolem pobřeží. Natočili to z letadla, pak se podíváme na film..."), místo aby byly rovnou ukázány. A je pravda, že v poslední třetině filmu už to nedrží pohromadě vůbec a dochází na náhody (např. úvaha - když tady píchl kolo u auta, a on měl u sebe ty lahvičky, tak je musel schovat někam do chladu, aha, do vody, a ejhle, tadyhle jsou! - nebo jiná úvaha: na papírku jsou nějaké kruhy kolem sebe, že by parkoviště? Ale tohle vypadá jak baseballový kosočtverec. Že by baseballový stadion?). Myslím, že není ani pořádně domyšleno, oč zlodějům šlo, proč se rovnou nezbavili Barreta a jeho holky, proč si navzájem pořád věřili, i když byl zabit Oster atd., atd. Dobré jsou lokace - poušť, horské masivy, u toho luxusní vily s bazény, hotel... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo vytvořit vir kterej může vyhubit všechno živý na zemi se nevyplácí... Klasický dobový thriller z veškerou tou naivitou i pomalým tempem který k tomu patří, ale já se nenudil, nicméně Sturges má na kontě i lepší kousky 4* dávám za hlavního hrdinu kterej je prototypem borce co si ví rady v každý situaci. To mám rád.75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný thriller se sympatickým hlavním hrdinou (G.Maharis), který tak trochu připomíná Jamese Bonda. Hodně toho zná a v každé situaci si ví rady. Chybět nesmí ani krásná dívka (A. Francisová) a samozřejmě úhlavní padouch, co by rád vyhladil nejen lidstvo, ale klidně vše živé na matičce Zemi. Vše se točí kolem biologických zbraní (botulotoxin a ďábelský bacil), které kdosi ukradl z nejutajovanější laboratoře v USA (jak se zdá, nic nelze zcela utajit). Příjemné, oddechové, místy napínavé, plné mrtvol a automobilových honiček. Pěkná kamera, vynikající barvy, slušivá minimalistická laboratoř a hudba od skladatelského mistra. Na zamračené odpoledne jako stvořené. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama