Reklama

Reklama

Film zachycuje prostředí Marseille v roce 1930, kdy osud svede dohromady dva drobné podvodníky v souboji o ženu. Spolu zfixlují koňské dostihy, což je přivede k práci pro bossy místních gangů. Když se však rozhodnou rozjet svůj vlastní kšeft, začínají postupně měnit svůj bezstarostný přístup k zločinu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Z natáčení  - Jacques Deray

Recenze (156)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, který žije ze své pověsti. Deraye mám rád, ale Borsalina si do výkladní skříně dát nemůže, jakkoliv má ten snímek vysoké hodnocení dané jednak nostalgií, jednak přítomností velkých hvězd filmového plátna. Není to jenom Derayovou nezkušeností, ale nejspíš i velkými ambicemi. Ten film zkrátka nefunguje, je nekonzistentní. Je hodně vidět, že se Deray pokoušel natočit kriminální komedii, jenže ten humor minimálně na mě nepůsobí. Borsalino je podivně posazený mezi žánry a je možné ho považovat za ukázkový případ, kdy nefunguje chemie mezi hlavními představiteli. Jako by Jean-Paul Belmondo a Alain Delon natáčeli každý jiný film. Ten kontrast mezi jejich hereckými styly, který mohl být potenciálně zajímavý, tady Borsalina spíš potápí. Jedna hvězdička je za herecké obsazení, jedna za kulisy Marseille 30. let, to ostatní je špatně. Pokračování Borsalino a spol. sice taky není žádný hvězdný kousek, ale žánrově je mnohem čistší. Celkový dojem: 45 %. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Belmonda mám mezi oblíbenými herci, ale k filmu Borsalino jsem se dostal až dnes. Gangsterka o dvou podvodnících v Marseille, které si zahráli legendy Belmondo a Delon. Žánru by prospělo méně humoru, protože bitky vypadají jako od Terence Hilla a Buda Spencera, akorát chybí pověstný zvuk rány " džžž". Kdybych to viděl v první třídě, tak mne to uchvátí , ale dnes mi to přijde celkem nudné, pomalé, nezáživné a tak nějak zastaralé. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

No, v první půlhodince jsem dokonce uvažoval, jestli to nevypnu. Sled jednotlivých scén, bez návaznosti, propojení - něco se stalo, potom se stalo něco dalšího, jakoby spolu nic nesouviselo. Také jsem občas tápal, jestli to má být komedie nebo drama. Každopádně po půl hodince zhruba se film trošku zklidnil, děj dostal návaznosti, přitvrdilo se a hned se na to dalo koukat. Ale stále, jakoby mi v tom něco chybělo. Jakési kouzlo, či šmrnc. Bylo takové nijaké. Howgh! ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak mi tento snímek zachycující podsvětí Marseille třicátých let, mohl takovou dobu unikat. Navíc, když si hlavní role střihli mí oblíbenci Jean-Paul Belmondo a Alain Delon. Gangsterský film s takovýmto hvězdným obsazením zkrátka nemohl dopadnout špatně a taky nedopadl. Oba zmiňovaní herci podávají bravurní výkony a do svých rolí se skvěle vžili, přičtou-li se k tomu výborné výkony vedlejších postav, tak je divákovi servírováno doslova umělecké dílo. Ano příběh není nikterak oslnivý a v různých pasážích dosti pokulhává, nicméně režisér Jacques Deray ukázal, že šlo natočit slušnou retro gangsterku odehrávající se také na evropském kontinentu a zrovna Marseille se pro tyto účely více než hodilo. Snímek má poměrně slušnou atmosféru, jenom je škoda, že se režisér až příliš snažil do některých scén zakomponovat humor, čímž mnohdy zkazil slušně se vyvíjející dramatickou zápletku. Pochopitelně se Borsalino nevyrovná svým nejslavnějším americkým bratříčkům, ale rozhodně se jedná o skvělou gangsterskou podívanou. Moje hodnocení 75% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný snímek, který dýchá dobovou atmosférou, má luxusní herecké obsazení. To je bohužel vše. Jako velká, vlastně celoživotní fanynka Belmonda musím s politováním poznamenat, že dvojka Borsalino a spol. je podstatně lepší. Nejen proto, že se v ní více uplatňuje žánr gangsterky, ale Delon sám o sobě rozehrál herecký koncert, který v Borsalinovi jednoznačně chybí. Nemůžou za to oba hlavní protagonisté, jako spíše jistá obsahová nesourodost celého díla. Jako by tvůrci filmu do poslední chvíle nebyli sto se rozhodnout, kam se bude film ubírat. Jinak B+D je záruka, že špatný film to být nemůže. za mne 3 a půl *. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Marseille. (dyfur)
  • Borsalino je název klobouku s širokým lemem, který nosili ve 30. letech všichni marseillští gangsteři. (candy_daze)
  • Rocco Antonio Tano - italský pornoherec známý jako Rocco Siffredi si zvolil své umělecké jméno podle postavy Rocca Siffrediho, kterou v tomto filmu hrál Alain Delon. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama