Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

Cubinho 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší francouzská komedie, kterou jsem kdy viděl. Místy byl humor natolik trapný (vajíčka, ...), že jsem nevěděl, jestli se mám smát nebo brečet. Nedokázal jsem se protrápit až do konce, takže jsem to ještě před koncem filmu zabalil.. 78%? Dobrý vtip. Asi stejně "dobrý" jako tento film. 1* dávám za 3-4 povedené reklamy, ... ()

Milivoj 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se u tohoto filmu pouze královsky bavil, dneska už je člověk starší a všímá si i detailů. Třeba jako že do auta leze Richard střešním okénkem, protože nejdou otevřít dveře, ale když přejede policistovi nohu tak dveře najednou otevřít jdou. Pierre Richard je můj oblíbenec, ale jako režisérovi mu to občas ujede. Čtyři hvězdy z nostalgie, natočil i lepší filmy. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, je pravdou, že to někdy Pierre s tím šaškováním v tomto filmu trochu přehání a někdy to vede skoro až ke trapnosti a příliš lehké čitelnosti následujících scének. But on the other hand, to šaškování je naštěstí převáženo někdy až naprosto geniálním humorem, ať už jsou to úžasně cynické reklamy, kterých bych snesl určitě ještě mnohem více, nebo některé promyšlenější absurdní situace. Navíc je zde skvělý Bernard Blier se svým broučkem, broučínečkem :-). ()

Behind 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu možnost, vidět v krátké době po sobě řadu filmů s Pierrem Richardem. Jeho lehce potrhlý humor mám rád. Musím však říct, že tenhle film patří k jeho slabším kouskům. Jedná se v podstatě o jakousi grotesku, kde jeden gag střídá druhý a všechny mají jedno společné - roztržitost hlavního hrdiny. Když se zhruba v polovině filmu objeví další stejně roztržitá figura, je "o zábavu postaráno". Neříkám, že všechny gagy jsou hloupé, ale drtivou většinu už známe z němých grotesek, které netrvaly obvykle déle než půl hodinky. Tenhle film trvá hodinu a půl, a tak divák brzy získá dojem, že o nic nepřijde, když si u toho vyřídí poštu, nebo si na chvilku schrupne. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Mé begónie! Můj pes! Mé dítě!" - "Tvé srdce." Naprostá klasika. Nevím, co pochválit dříve, ale nejkouzelnější ze všeho jsou pro mě momenty, kdy se ve filmu sejde roztržitý hlavní hrdina (na kterého jsme si do té doby už docela zvykli) s jiným podobně "postiženým" člověkem a vypukne něco opravdu hrozně vtipného a vtipně hrozného. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)
  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)

Reklama

Reklama