Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 293)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

53. celovečerní Disney Po letech vyhýbání se celému fenoménu Frozen, nakonec musím uznat, že jako Disneyovka je to příjemná podívaná. Hlavní téma je o síle sesterského pouta, což je osvěžující. Obě hlavní hrdinky jsou zajímavě napsané, nový koncept ženských postav, které jsou nezávislé, je celkově príma. Stylizace do andersenovské Skandinávie je také podařená. Jsem zvědavá na nové směřování Myšákova světa. Nové animáky opravdu nemusejí být jen pro holčičky a kluky, ale naopak je výhra, pokud se pobaví celá rodina. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ty tržby jsou skutečně masivní. Přepnout do dětského režimu můžou spolehlivě i dospělí, nudit se zpravidla nebudou. To, co diváci chtějí vidět, jim tvůrci nabízejí, občas se podbízejí, občas by mohli být víc osobití, ale málokdy jsou otravní, což u disneyovek často bývá zvykem. Pouto mezi oběma sestrami je duší celého příběhu – obě se od sebe podstatně liší, a přesto k sobě chovají hlubokou lásku. Tvůrci tak představují klasickou animovanou pohádku se všemi atributy, takže písničky jsou chytlavé, akce vydařená a sněhulák Olaf musí bavit. A audiovizuálně je to prvotřídní podívaná. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Občas se povídá „řekni to písní“, tady ale měli všichni první půlku raději mlčet. Ve druhé se vynoří cosi jako zápletka s nečekaným zvratem, ale nic, co by z tohoto sněžného muzikálu o síle sisterhoodu udělalo něco dojemného či zábavného. Zůstávají dva otazníky. Vyběhala si Elsa po arendellských úřadech stavební povolení, než si postavila na Severní hoře zámek? A kdybych vzal Olafa na pláž a tím, co zbude, zatopil a nakrmil Svena, byla by to vražda, nebo služba dospělému divákovi? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé poměrně nízké hodnocení vyjadřuje fakt že se jedná o ne zrovna upřímnou podívanou, ale spíše bych celé Ledové království považoval za hodně solidní kalkul. Je zde totiž vše co by mělo zaručit úspěch: dojímavý příběh, krásné písničky (Let it go je vskutku vynikající), přitroublá postavička (sněhulák Olaf) a sympatičtí hrdinové. Jenže to celé je takové trošku dělané s kouskem ledu v srdci. Nebo alespoň já tam nevidím něco hřejivého navíc. Přesto bych označil tuhle animovanou záležitost za povedenou, dětem v pohodě přístupnou a pro dospělé hlavně v období Vánoc za zhlédnutelnou. 70% PS: Vyloženě mě ve filmu vadili jen ti trolové. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ľadová disneyovka na sto percent plní svoju funkciu v iných klasických atribútoch. Vedľajšie charaktery sú mimoriadne podarené na čele s vtipným snehuliakom Olafom, ktorý má len jedinú chybu a to že príde až po 40 minútach. Je skvelý, má podarené jednovetné vtipy, sám si zaslúži extra bod. V rozprávke musí byť povedané, čo je dobré a čo zlé, aby sme vedeli komu fandiť. Na druhej strane dej obsahuje viaceré dramatické scény a vo finále môžete mať pocit, že ste videli prešpekulovaný a bohatý film, pestrý mix rozprávkových momentov, len neboli zhodne rozložené sily. Ľadové kráľovstvo je nadpriemerná disneyovka, ktorá je síce dejovo prešpekulovaná a chýba jej silnejší záporák, no bohaté dianie, vtipné postavičky, kvalitné piesne a výborná animácia sú silné lákadlá. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna krátka scéna so snehovým obrom. (Illioplius)
  • V průběhu filmu můžeme opakovaně narazit na rosemaling, dekorativní lidové umění, které má v Norsku dlouhou tradici. Objevuje se na oblečení, v rámci architektury a jeho náznaky dokonce najdete i v Elsiných (Idina Menzel) kouzlech a jejích ledových výtvorech. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Skutečný sob, který byl animátorům předobrazem pro Svena, předvedl velice nečekanou věc, když ho svědilo ucho. Podrbal se zadní nohou, jako by to udělal třeba pes. Sven si tedy tuto dovednost také osvojil. (Zdroj: Falcon a.s.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno