Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 293)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Moc písniček (i když povedených), děj lehce dementní (i když ani zdaleka ne tak jak popisuje Fuka) a málo zábavy pro odrostlejší. Frozen občas vystrčí růžky a především díky Kristoffovi (Flynn Rychlík) a jeho sobovi (Maximus) připomene, že tohle mělo a mohlo být druhé Na vlásku, ale většinu děje na tuhle "klasiku" nemá ani omylem. 3,5* ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jennifer Lee / Predloha: Hans Christian Andersen - The Snow Queen | Hudba: Christophe Beck | Produkcia: Peter Del Vecho | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 1,049,744,862 $ || Prečo tomu jednoduchému príbehu dávam za 4? Pretože nemusí byť každá detská rozprávka hyperinteligentná. Stačí, že je pekná, bez moderných elementov, bez sprostých vtipov. Konečne rozprávka, jak za môjo detstva, ktorú by som bez váhania a s radosťou pustil aj svojmu dieťaťu. 80% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak na začátku jsem byl trochu v rozpacích. Na konci jsem věděl, že to bylo dabingem. Některé písničky totiž jaksi postrádaly smysl. Potom jsem si všiml některých podobností s jiným animákem Na vlásku. Zde bylo několik zkopírovaných charakterů postav, či zvířat. Ovšem jakmile přišel na scénu sněhulák, vše se změnilo ve skvělou zábavu a film se otočil o 180 stupňů. Celkově jsem tedy spokojen. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já moc často mezi animované filmy nezavítám, ale když už, tak předem přesně vím, že to bude příjemný balzám na duši mezi těmi mými dramaty. Nemám moc ráda zimu, ale co na ní miluji, je nádhera zimních vloček, které se mně usazují na zimním oblečení a nebo na okenním parapetu, kde žasnu nad těmi rozmanitými vzory a pokouším se je fotit. Ale tohle byla vysloveně zimní vizuální krása a já jen žasla, co všechno dokázala Elsa svýma rukama vykouzlit (poklona animátorským umělcům). Obě děvčata byla moc fajn, ale nemůžu si pomoct, Anička byla zatím nejsympatičtější osůbkou, s kterou jsem se zatím měla možnost v animácích seznámit. Mimo jiné, scénka jak jde v té zmrzlé sukýnce po schodech do srubu "Oakenova putovní obchodní služba (velký výprodej)", neměla chybu. Ani tady nechyběla láska, kde jsem pochopitelně fandila tomu udatnému klukovi Kristoffovi s jeho kámou Svenem. A rozkošný sněhuláček Olaf snící o nádherném létě, byl už jen báječným zpestřením celé této zimní pohádky:-) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Animák sa vizuálne dosť podobá na nedávno rovnako vydarené dobrodružstvo - Na vlásku. I tu zaznie niekoľko piesní, v prvej tretine je toho viac než som obvykle ochotný zniesť, ale v ich prospech hovoria chytľavé melódie a dobré texty. V istých momentoch som ostal doslova zaskočený, pretože spevácke výkony určite presahujú bežné možnosti dabingových hercov. Na dokonale krásne animáky sme si zvykli, ale i tu o kvalite rozhoduje v prvom rade príbeh a ten sa vydaril. Vtípky i humor celkovo fungujú, obrovská ľadová príšera("Choďťe preč!!!...") je super, navyše je poučná, tak akoby mala každá rozprávka byť. Opäť pochválim i kvalitný slovenský dabing. Filmy pozerám zásadne s titulkami, ale každé pravidlo má svoje výnimky. 80%. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Když Elsa (Idina Menzel) zpívá píseň "Let it Go", v čase 03:00-03:08 rozpouští své vlasy, které prolétnou její rukou místo toho, aby se po ní svezly. (Peccoskaify)
  • Disney poprvé zvažoval filmovou adaptaci klasické pohádky "Sněhová královna" už od roku 1990, ale projekt byl několikrát uložen k ledu, naposledy v roce 2010 - a to navzdory účasti proslulého Johna Lassettera. Ani po definitivním rozhodnutí o vytvoření filmu nebyl vývoj snadný - postupné úpravy scénáře dramaticky měnily základní děj. Původně byla Elsa (Idina Menzel) klasická záporná postava a Anna (Kristen Bell) běžná "obyčejná dívka", která nad zlem zvítězí. Ke změně údajně tvůrce přimněla mimo jiné i píseň „Let It Go“ složená pro film, protože pochopili, že toto nemůže být píseň zlé postavy. Začali Else formovat komplikovanější charakter a motivy a udělali z obou dívek sestry - což navíc umožnilo využít v rozuzlení jiný typ lásky, než bývá v pohádkách běžné. (TomQ)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama