Reklama

Reklama

Památkáři

  • USA The Monuments Men (více)
Trailer 2

Památkáři nejsou žádní nudní patroni, ale unikátní vojenská jednotka, která nasazovala vlastní krky, aby z rukou nacistů vyrvala skvosty, které za trvání Druhé světové války nakradli. Hvězdnou sestavu uměleckých záchranářů vede George Clooney ve výjimečné čtyřkombinaci producent – režisér – scenárista – herec, kterého doplňují třeba Matt Damon, Bill Murray, John Goodman nebo Cate Blanchett. Film se odehrává v době, kdy už bylo víceméně jasné, že hitlerovské Německo bude poraženo a pomalu se začínaly napravovat válečné škody. Milovníky umění trápil především nejasný osud tisíců uměleckých děl, které nacisté pro Hitlera a další pohlaváry nakradli a ukryli neznámo kde. Z jejich popudu tak vznikl tým, který postupoval v patách spojeneckých vojsk a hledal stopy po těchto vzácných artefaktech. Vypadalo to jako nesplnitelný úkol: Umělecké poklady se nacházely za nepřátelskou linií a německá armáda byla připravená splnit Hitlerův rozkaz, podle nějž měla být všechna umělecká díla s pádem nacistické říše zničena. Jak mohlo těchto pár mužů doufat v úspěch? Vždyť svými původními profesemi - ředitelů muzeí, kurátorů a historiků umění, více rozuměli Michelangelovi než zacházení se zbraněmi. Pod palbou německé armády, v zaminovaných skrýších a vybombardovaných městech riskovali Památkáři své životy, aby ochránili ty největší poklady lidstva. (CinemArt)

(více)

Recenze (631)

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Film o jednotce zachraňující umění by neměl být zapomenut, škoda, že přišel až v době, kdy se tato jednotka musí obnovovat. ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Premrhaný potenciál. Od Clooneyho by som čakal viac. Námet určite zaujímavý, obsadenie luxusné, ale príbeh bez nápadu, iskry a napätia. Celý film bol poňatý v takom ľahkom štýle, ale myslím si, že samotným "pamiatkárom" až tak veselo nebolo... 60% ()

mmiram 

všechny recenze uživatele

Jedna velká nuda, ještě že jsem na to nešel do kina:/ Půl hodiny do konce filmu a slabý ** a radši vypínám, aby to neskončilo jednou hvězdou. Ani nevím o čem to vlastně bylo.. ()

JONYT 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo tak špatný jak tu většina lidí tvrdí... je pravda že lepší to každopádně být mohlo, chytěla tomu trošku akce a "dravější tah na branku", ale jinak fajn..... 3,5* ()

nubeek 

všechny recenze uživatele

Po prvej pol hodine, ked som si este naivne myslel, ze George sa snazi nezazivne uvitat divaka do deja, som bol este optimista. Potom som si uvedomil, ze tato nudna, nezabavna, nedramaticka fraska mi uz nic viac neda a pocital som minuty do konca. Jednu hviezdicku si zasluzila len hereckym obsadenim, nenarocnou hudbou a vojenskou tematikou. ()

iceworld 

všechny recenze uživatele

Veľmi tažká téma ale myslím že Clooney to zvládol celkom dobre. Trochu mi tam chýbalo lepšie vykreslenie postáv a mínus bol aj dosť rozháraný príeh. Ale celý film som sa bavil na výraze tváre Billa Murrayho a až na pár nevtipných vtipov to malo spád. Tvorcom patrí uznanie za to že sa pustili do takto ťažkej témy a do nového uhla pohľadu na WWII. ()

metztlimoon 

všechny recenze uživatele

Šesť vtipov, sem-tam nejaké to bum-bác, niekto exne... Neponúkalo to dosť humoru, napätia, radosti, romantiky, zápletky ani ničoho iného. Len Dannyho jedenástka v zredukovanom počte sa trmáca Nemeckom a hľadá Madonu s Downovým syndrómom. Tomuto filmu nepomohol ani ten kus srandy, čo sme si s kamarátom robili v kine my. A to som sa na ten film tak tešila.... :/ ()

cortez 

všechny recenze uživatele

Od všeho trochu něčeho, ve výsledku od ničeho nic. Klišé. Patos, kde hlavní roli hrajou účelově vytvořené scénky. Chcete vidět nějaké válečné dobrodružství, honbu za skrytými poklady třetí říše, se smysluplným příběhem, které by nebudilo dojem jako nesložené puzzle kde 1/4 dílků je z úplně jiné krabice a další 2/4 dílků chybí? Tak to se podívejte jinam!:) Veškerá "akce" se zde omezí na to, že se mluví o tom, že "někde něco možná je a my to nějak půjdeme najít, USA! FREEDOM! My jsme ti správní hoši" načež v další scéně se už přiblble usmívají, poplácávají se, objímají se nad tím co právě objevili a jak to šlo fajně. Mezitím atacama, nic. Námět a příběh není špatný, mělo to potenciál, ale prostě si nedokázali poradit s tak obsáhlým tématem a takhle to zprasili... zbyl jen kostlivec. (myslím že čas jsem mohl lépe využít tím že bych hledal v jazyce českém jestli se píše sprasit se S nebo se Z) ()

MrFarmer 

všechny recenze uživatele

Povrchní zpracování a rádoby "silné" Clooneyho proslovy sráží tento film do ryzího žánrového podprůměru. Fádní dějová linie, pomalé tempo a jediné co stojí za řeč jsou CGI scenérie a krajinky...Jinak nuda nuda nuda. George se tentokrát příliš nepředvedl ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Obraz, ktorý je považovaný za umelecké dielo, vidím ako obyčajný obraz a nikdy nepochopím tie ich neuveriteľné hodnoty. Sochy a podobné celkom berem, aj keď neviem po čom idú. A toto je asi najväčší rozpor s filmom. Kým hlavné postavy sú ochotné dať za záchranu diel život, ja by som kvôli nim ani nepohol prstom. Je pravda, že tu treba niečo nanechať ďalšej generácii ale až takto obetavo by som to nevidel. Samotný priebeh filmu bol trochu slabí, niekedy som sa nudil, ale na druhej strane mi bolo veľmi ľúto keď zomreli dvaja. Trochu som sa strácal v deji okolo postavy Matta Damona, hlavne pri jeho ceste Francúzskom. Ale celkovo je film stráviteľný, niektoré scény sú veľmi vydarené (vylodenie v Normandii, mína, ...), ale myslím, že ho nebudem príliš odporúčať a sám si ho už druhy krát nepozriem. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Pokud to měla být komedie, tak OK. Ale i tak se nejedná o nic zásadního. Námět je zajímavý ale přesto, že se zde sešla pěkná herecká squadra, jedná se o promarněný pokus. ()

koudymen 

všechny recenze uživatele

Bohužel ¨,žalostný děj.Při výběru hereckých ikon by se dalo čekat,že film bude vtipný,napínavý,akční.Ale bohužel hvězdně obsazený film sklamal dějem. ()

Nerdvana 

všechny recenze uživatele

Bylo by to za víc, ale Clooney byl tak unylý, že jsem mu to nebaštila. Nicméně film na pohodové nedělní odpoledne je to přijemný. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Film příjemně plyne, ale postupně se vytrácí počáteční kouzlo, které přináší neohraný motiv. Příběh trpí velkou rozplizlostí a ze dvou hodin se stává jen čekání na konec, který ani není takový, jaký by si divák ideálně představoval. Velká škoda, protože šance tu byla. 3+ ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Nad některými zobrazenými historickými fakty jsem se nevěřícně pozastavil, nějak mi to s mými kusými znalostmi historie neštimovalo, ale budiž. Stepující stonožku i Sedmou rotu už kolegové zmínili, tak se jen trochu otřu o Clooneho nepříliš výrazné režisérské schopnosti a máme tu film, který jsem sice chtěl vidět, ale který si už rozhodně nikdy nezopakuji. Prostě mě nebavil ani nezaujal. ()

RomanT 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy jen za to, že mě film obeznámil s pro mě dosud neznámými historickými fakty. Myslím, že jakýkoli dokument by vyzněl líp než tato dramokomedie s velice mizerným scénářem, kde nejméně čtvrtinu scén tvoří naprosto zbytečná vata. ()

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Michael Bay zastaví Hitlerův nukleární program

Michael Bay zastaví Hitlerův nukleární program

12.10.2013

Válečné týmovky jsou, zdá se, opět v kurzu. Po Hanebných panchartech se dočkáme Památkářů a David Ayer v právě natáčeném The Fury nacpal do tanku Brada Pitta, Shiu LaBeoufa a další. A možná se… (více)

Reklama

Reklama