Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stylová gangsterka ze špinavého Birminghamu (z něhož tedy uvidíme víceméně jednu ulici) se teprve rozehřívá, hlavní zápletky s ukradenými vládními zbraněmi či přebíráním sázkových center nemají dostatečnou údernost a podřizují se osvětlení modu operandi gangu Peaky Blinders. Právě vybroušené, živé a nejednoznačné charaktery členů rodiny Shelbyových, které střídavě nenávidíte jako je milujete, spolu s fantastickými hereckými výkony (přízvuky :-)) a netradiční moderní hudbou dávají pádný příslib do budoucna. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl jsem si po dlouhé době rozjet novou ságu, s kterou bych strávil nějaký ten čas, a musela to být gangsterka, tudíž rozhodování nepatřilo mezi ty nejsnažší, ale v konečném výsledku padla má volba na Peaky Blinders. Bez toho, aniž bych věděl o seriálu podrobnosti, jsem se do toho pustil a rozhodně jsem chybu neudělal. Cillian Murphy je sázka na jistotu, jednoznačně jeden z nejnadanějších anglických herců, moc toho nenamluví, ale má v sobě onu jiskru a charisma, že zde slova prostě nejsou tím nejdůležitějším faktorem. Atmosféra po první světové válce mě pohltila již v prvním díle, bylo vidět, že na kulisách si všichni dali práci, aby výsledek nemohl diváka zklamat. Seriál nenabídne moc akce, ale za to vykreslí do nejmenšího detailu každou postavu, ukáže fungování mafiánské rodiny a hlavně nabídne pár vypjatých momentů, kde si vás vždy najde husí kůže. Z vedlejších postav nejlepší Arthur, jeho dokonalý anglický přízvuk mě vždy dokázal pobavit. Závěr řady perfektní. Není to na plných pět, neboť se zde najde mezera tady a tam, ale nejde o nic závažného. Seriál mě chytl, a to považuji za úspěch. Uvidíme, co přinese druhá série s Tomem Hardym, do kterého vkládám veliké naděje. Za mě dávám 85 % ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (8/10). Začíná se to teprve pořádně rozjíždět, ale už teď musím ocenit kvality, kterými Peaky Blinders disponuje. Ať se bavíme o špinavé atmosféře plné popela, uhlí a prachu. Zapíjené je to plnými hlty whishey, nebo zapálenou cigaretou. Birmingham plný dělníků je zachycen opravdu přesně a autenticky. Cítíte se tam jako doma. Ani nemluvím o parádní hudbě, které vévodí Nick Cave s jeho parádním chraplákem. Zápletka není tak rozmáchlá, aby dokázala úplně uhranout, ale to provedení vezme dech. Cillian Murphy jako šéf tohoto gangu působí nemilosrdně a neohroženě. Jde vidět, že ho válka totálně změnila a podle toho se taky chová. Celá ta skvadra je prostě hrozně cool a badass. Jejich účesy a elegantní obleky ihned uhranou a divák chce nosit to samé. Jejich accect je už jenom perfektním dokreslením atmosféry, který když po nějaké době zase uslyšíte, tak pousmějete a uvědomíte si, jak skvělý je to seriál. Odolával jsem dlouho, ale konečně jsem k tomuto seriálu dokopal. Nelituju, ale hned to hltat taky nebudu.  Nejlepší epizoda: Episode 5 (S01E05) ()

Matrinx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem neviděl nic tak dokonalého jako první sérii Peaky Blinders. Ideální poměr násilí (žiletky v čepicích jsou prostě cool, také jednu nosím, i když tupou) a romantických záležitostí. A když se to spojí v jedné scéně, je to vůbec nejlepší "Je krásné spolu mlčet, krásnější spolu se smát, nejkrásnější spolu vraždit" (upgrade Nietzscheho citátu). Navíc... je to také ideálně blonďaté, kouzelnější blondýnku snad ani najít nemohli. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonale načrtnutý obraz nynějšího vůdce v pomyslném zločineckém podsvětí našich obrazovek s výraznými barvami realistické syrovosti a uvěřitelnosti jako takové. Skvělá úvodní série, uchopena pevně za uzdu dokonalosti, již si každý správný úvod do většího příběhového koloběhu zaslouží. Podmanivé prostředí protkané několika atmosférami v nichž je cítit správně vykreslený aspekt Británie po Velké válce a to kamerou, jež snímá scény s krásnými kompozičními nápady a citem pro vizuálno, díky němuž si se slinou na líci užijte šlehající plameny odrážející se společně s kouřem v kalužích zabláceného Birminghamu. To vše jest za doprovodu vibračně chutného soundtracku se soundem, jenž vzdává více než jistý hold Birminghamským rodákům Black Sabbath. Vedoucí pozici si zde z povolání krade pro sebe ústřední Cillian Murphy, jehož charisma vás šlehne po slinami zbrocené tváři s ostrostí mnohokrát zmiňovaných žiletek, díky čemuž je jeho stín hereckého umu nejtmavší avšak vystupují z něho mnoho dalších hereckých nadtalentů. Na ploše šesti hodin jsem nenašel vroubek hodný ke zmínění. 9/10 ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V čase 00:39:18 vidíme slečnu kontrolující stav revolverového válce. V pěti nábojových komorách jsou pouze 4 náboje. Ve válci jsou ale náboje neexistující ráže .37, a to ještě s označením SAW (Smith & Wesson). Ve skutečnost je uprostřed zmíněné zkratky vždy &, nikoliv velké psací A. Žádný výrobce střeliva náboje Smith & Wesson tímto způsobem neoznačoval. Správné označení náboje do této zbraně je .38 S&W. (Dragunof)
  • V epizodě zazní úryvek písně „Come Josephine in My Flying Machine“ z roku 1910. Úryvek stejné písně zpívá ve filmu Titanic (1997) postava Jacka (Leonardo DiCaprio) Rose (Kate Winslet) a na konci filmu ji zpívá samotná Rose při čekání na záchranu. (FAITH.BABE)

Reklama

Reklama