Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Přichází dvacátá léta, byznys vzkvétá a zločinecký boss Tommy Shelby rozšiřuje svoje podnikání – a míří na nebezpečné území. (Netflix)

Recenze (75)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90%. Líbilo a bavilo mě to více než první série. Hlavní protagonista si mě už získal naplno, mělo to větší tempo, přišlo mi to zajímavější. I přes to zůstal takový ten civilní a syrový nádech. A ve své podstatě, byť jsem v první části zmínil pomalejší tempo a zde rychlejší, nevadí mi ty dlouhé scény, které jakoby nic neříkají a někdo je může považovat za vatu. Patří k tomu, dodává to atmosféru. Navíc se v tomto dílu objevila nová postava, která tomu dodá trošku šťávy a humoru - a Tom Hardy ji zahrál fantasticky. Jinak stále zůstává to, že moc postav člověku k srdci nepřiroste a bude vám buď jedno a nebo více či méně štvát. Každopádně, jak jsem říkal, chytlo mě to více než první série. Howgh! ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je bohatší, rozmáchlejší, postavy uvěřitelnější. Schéma z jedničky je zachováno, jen je tu jiný nepřítel (či víc) a svou linku dostane i Poll. Finální epizoda je pak nacpaná k prasknutí a s přehledem se jedná o jednu z nejlepších všech dob. Jsem zvědavej, kam se PB pohrnou v další sérii. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjazd bol akýsi nemastný neslaný, samozrejme až na tie chuťovky od "pekárenského majstra" (tie mali štýl ako vždy). Potom si však tvorcovia podobne ako teta Polly zrejme povedali "don't fuck with the Peaky Blinders" a záverečné dve časti naozaj stály za to. Takže si dám aj tretiu sériu, aj keď už možno nie s takým nadšením ... a uvidím, možno ma prekvapia. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Druhá série Peaky Blinders je úplně jiný kafe než byla 1. série. Příběh se tolik někdy netáhne jako v 1. sérii a není tolik předvídatelný (pořád ale do docela velké míry někdy je) ale zase někdy musím uznat, že nedával i smysl.. Stopáž sedí v každém díle perfektně. Postavy si pořád režiséři hýčkají a to je dobře, protože pořád i po 2. sérii si myslím, že na nich stojí celý seriál a ono to prostě funguje pořád skvěle. Postava Campbella, kterou jsem v 1. sérii docela litoval, kvůli tomu jak ho představili, tak se tady jeví jako neskutečný záporák, u kterého musím říct jsem se vážně bál co udělá, protože sice mi pořád příjde, že od 1. série se režiséři snaží až moc diváka dostat do názoru, že je to svině, která si skoro ničeho neváží (kromě Grace ofc), ale díky tomuhle sice nuceného vnucení názoru si prostě divák uvědomí jak moc je jako záporák nebezpečný a má z něho určitý respekt.  Cillian Murphy, Paul Anderson společně s Tomem Hardym si kradou 2. sérii celou pro sebe a hrají v celé sérii neskutečně. Samotná postava Arthura je za mě asi jedna z nejlepších postav, kterou může seriál nabídnout, když nepočítám Tommyho. Akce konečně také vypadá nějak k světu a nejsou to jen náhodné střihy, díky kterým divák skoro vůbec neví co se děje. Díky tomu působí na diváka skvěle. Kamera byla v některých scénách perfektní a scéna v posledním díle na poli byla prostě úchvatná. To mě také přivádí k soundtracku, který jsem si oblíbil víc než v 1. sérii, obzvlášť v posledním díle. Nová postava Michael je prostě klasická Shelby postava, kterou si musí divák oblíbit. Docela mě štve, že do seriálu serou zase Grace, která nemusela v něm vůbec být a obešel bych se bez ní, protože ta samotná postava mi už od 1. série příjde nesympatická a docela fakt otravná. Ve 2. sérii není o moc jiná jen si víc stěžuje na hovna, kecá sračky a neskutečně dělá otravný ksichty. Neskutečné pokračování a už se těším až začnu koukat 3. sérii. 9.5/10 ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhé sérii tvůrci rozšiřují ansámbl Shelbiovic famílie a logicky se zvyšuje vliv této mafiánské skvadry. První sérii už věřím, že nepřekoná žádná z dalších, tam se mi nejvíce líbilo to budování nekalého impéria. 2.série ale až na pár slabších momentů opět silná a logicky vyplývá, že se těším na sérii 3.......................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Během plavby lodí hraje píseň „When Under Ether“ od PJ Harvey. (Duoscop)
  • Když sedí Arthur (Paul Anderson) ve 47. minutě u krbu, tak v některých záběrech drží sklenici v ruce a v jiných ne. (Duoscop)
  • V čase 45:52 natáhne Polly Gray (Helen McCrory) kohoutek své zbraně, ale v čase 46:27 má kohoutek opět nenatažený. (dc125)

Reklama

Reklama