Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Přichází dvacátá léta, byznys vzkvétá a zločinecký boss Tommy Shelby rozšiřuje svoje podnikání – a míří na nebezpečné území. (Netflix)

Recenze (75)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(kapku lepší série než předešlá... ale nevím proč:) Hned samím začátek série mi došlo, že tohle bude naprostá pecka (i přesto, že je začátek nějak nezvykle akční, moc věcí tam vybuchuje, atd.). Mírné vybočení z jinak nastaveného pomalejšího tempa (co mi ale naprosto vyhovuje) nijak neubírá, naopak velice přidává. Však pokus o jeho obnovení v prapodivném čtvrtém díle naopak moc nefunguje (ty nepochopitelný zpomalený záběry a prostřihy jak z nějakých krvavích orgíí, co to jako mělo bejt?). A závěrečná epizoda je prostě pecka, i kdyby tam nemuselo být tolikrát, že něco dopadlo dobře, a členům gangu by se mohlo stát více věcí.   A docela mě překvapilo, že má Tomy najednou zhruba tři holky (z toho jednu podivného hybrida Hermiony z Harryho pottera a ještěrky)  perfektní série! 95,3/100 ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá serie ještě lepší než první, do pěkně rozjetýho vlaku přistoupil vychcanej psychotickej Hardy a pěkně doplnil Shelbyovic vypráskanou bandičku. Osobní boj Murphyho a Neilla houstne s každou minutou. Ovšem mě naprosto dostal Paul Anderson v roli Arthura, ač je naprosto zvrácenej, koks snídá obědvá i večeří, nemá žádný hranice a život má pro něj cenu jako špinavá ulice Birminghamu, jsem z něho prostě u vytržení. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první řadu jsem viděl už před nějakou dobou a jediné co si z ní pamatuju,je že se mi moc nelíbila a nesplnila očekávání,které bylo vyhajpované vysokými hodnoceními.Chvilku tak trvalo,než sem se odhodlal k další řadě a sem rád,že nemusím litovat,že se tak stalo.Druhá řada je alespoň pro mě rozhodně lepší než ta první a blíží se k tomu co jsem od Peaky Blinders čekal od začátku.Soundtrack je stále skvělý,Cillian Murphy taktéž a ještě navíc přibyl standardně výborný Tom Hardy.Jen škoda,že je tam tak málo...80% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je bohatší, rozmáchlejší, postavy uvěřitelnější. Schéma z jedničky je zachováno, jen je tu jiný nepřítel (či víc) a svou linku dostane i Poll. Finální epizoda je pak nacpaná k prasknutí a s přehledem se jedná o jednu z nejlepších všech dob. Jsem zvědavej, kam se PB pohrnou v další sérii. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějově bohatší, atmosférou hutnější, hudebně na stejně úrovni dokonalosti, herecky rozšířenější o nové postavy ztvárněné kvalitativní špičkou (Hardy, Cole) s ustáleným pohledem na předešlé stálice (Neill, Murphy), nové Londýnské hřiště se špínou i důvody, proč se toto město stane střediskem světové kultury s přídomkem Swingující Londýn, charaktery jsou žiletkou rozpitvávány na dřeň více a více a člověk se kochá při větším poznávání svých oblíbených postav. Skvělé ponecháno, vkusně vylepšeno a s novými prvky utvořena kvalitní Britská odpověď na všechny zaoceánské zločinecké organizace. 9,5/10. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Ke konci epizody hraje skladba „All My Tears“ od Ane Brun. (Doomcourier)
  • Když sedí Arthur (Paul Anderson) ve 47. minutě u krbu, tak v některých záběrech drží sklenici v ruce a v jiných ne. (Duoscop)
  • V čase 45:52 natáhne Polly Gray (Helen McCrory) kohoutek své zbraně, ale v čase 46:27 má kohoutek opět nenatažený. (dc125)

Reklama

Reklama