Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dva značně použití detektivové, z nichž každý by občas potřeboval přes držku, na stopě sériové vražedkyně. A právě Jiří Langmajer a Martin Stránský mě na tom filmu nejvíce bavili. Jinak to vypadá jako díl nějaké kriminální série. Vražedkyni bezpečně poznáte v prvním okamžiku, kdy se objeví, a pak už jen čekáte, kdy to těm notorikům dojde. Asi málo koukají na televizi... Režie slušná, ale Sráči přece jen byli o třídu výš. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 64%***TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 6/10/// PLUS: Norbert Lichý, Jiří Langmajer, Hana Vagnerová a další, kteří příjemně civilně zahráli, postavy byli uvěřitelné, dialogy a jejich podání netradiční MÍNUS: děj občas stojí na místě a zajímá se víc o okolní dějové linie než o samotné vyšetřování./// Shrnutí: Zvláštně pojatá kriminálka, která díky své délce nezačne nudit. A ke všemu díky hercům s jejich "klidnými" dialogy může leckoho zaujmout. Postavy jsou prokreslené, mají svoji minulost i své starosti. Jen ten motiv a jednání pachatele se dá hůře vysvětlit i když tvůrci se o to snažili./// PS: Kupodivu mě nejvíc zaujal Norbert Lichý, který si svoji postavu kriminalisty hodně úžívá a dokázal bych si ho v této roli představit častěji. Co takhle nějaký seriál pro něj? ()

Reklama

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Film se měl spíš jmenovat "režiséři, co nenávidí diváky". Nulové emoce herců. To je jediné co po tomto filmu praští přes nos a zůstane. Všichni herci v jakékoliv situaci odříkávají text s kamennou tváří až má jeden pocit že jsou na sebe všichni akorát nasraný a chtějí si dělat jen naschvály... jo a že "pachatel je zahradník" je jasné už od tiskovky s novináři a prakticky jedinému komu se dá fandit je ta chuděra "co nenávidí muže". totální hnus a nikdy víc. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Vkládal jsem do Langoše veliké naděje. Nevím proč,ale věřil jsem,že se herecky vymanil z utrapené polohy, která ho provází poslední léta. Bohužel, je stejně bez jiskry. Předvídatelný závěr a (až na jednu hlášku)nic neříkající scénář už tak nemůžou vylepšit nic na lehce podprůměrném výsledku... tohle byla v celku zbytečná nuda.... nejlepší tak na celém filmu byla "vyšpulená" Agáta, na kterou se alespoň hezky dívá.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem přemýšlela nad tím, jaké hodnocení asi bude tento film mít. Uvažovala jsem nad, tradičně velmi kritickým hodnocením čehokoliv českého, co mě zaujme, ale tak málo procent mě opravdu zarazilo. Pro mě se jednalo o jednu z nejlepších kriminálek posledních let a opravdu nechápu, za co si film tak nízké hodnocení vysloužil. Já byla napjatá od začátku do konce. Parádní obsazení, konečně v jedné z hlavních rolí Martin Stránský, pak Jiří Langmajer a velmi dobrá Hana Vagnerová. Líbilo se mi celkové zpracování, papírem nešustící scénář a silné dialogy. Atmosféra byla velmi podobná syrovým severským snímkům. Potěšila mě také scéna, kdy Jiří Langmajer citoval Woodyho Allena. Ženy, které nenávidí muže se svým názvem patrně inspirovaly v názvu díla Stiega Larssona a naturalistickým zobrazením vražd zase v kultovním filmu Sedm. Mně se film velmi líbil a opravdu nechápu takovou smršť zdejší kritiky. Když vezmu, co za mizerné filmy se u nás točí, všechny ty trapné komedie, nekonečné seriály a spousta podobných, tak oproti tomu mi tento film přijde jako mistrovské dílo. "Když pomůžete Vy mně, můžu ještě pomoct já jí." ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)
  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno