Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to mělo špatný nápad. Jen to bylo roztahaně nudné s mnoha nástřely osudů okolo, takže by to spíše sedělo jako pilotní díl nějakého krimi seriálu. Někteří "herci" skutečně jen odříkávali text, což působilo přinejmenším trapně. O něco více trapná byla přítomnost oné "modelky" Chyběl u toho asi dramaturg. Dále chyběl nějaký rozumný zvukař (nebo kdo všechno se o to stará), protože herci huhňali, nebylo jim vůbec rozumět a do toho hrála hlasitá kravílní (ano, kravílní) hudba, takže jim už nebylo rozumět vůbec. Motiv skuhry Vágnerové byl dost... prostě museli nějaký autoři asi vymyslet. No, dávali to onehdy v noci na ČT, čemuž by kvalita filmu i odpovídala. Škoda, být to studentský film, nebylo by to špatné. Ale tohle někdo myslel skutečně vážně. ~~~ Musím ale uznat, že jedna scéna mě fakt pobavila: - "Ty vole, co to zase sjíždíš?" - "Multivitamín" ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 64%***TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Prostředí 6/10/// PLUS: Norbert Lichý, Jiří Langmajer, Hana Vagnerová a další, kteří příjemně civilně zahráli, postavy byli uvěřitelné, dialogy a jejich podání netradiční MÍNUS: děj občas stojí na místě a zajímá se víc o okolní dějové linie než o samotné vyšetřování./// Shrnutí: Zvláštně pojatá kriminálka, která díky své délce nezačne nudit. A ke všemu díky hercům s jejich "klidnými" dialogy může leckoho zaujmout. Postavy jsou prokreslené, mají svoji minulost i své starosti. Jen ten motiv a jednání pachatele se dá hůře vysvětlit i když tvůrci se o to snažili./// PS: Kupodivu mě nejvíc zaujal Norbert Lichý, který si svoji postavu kriminalisty hodně úžívá a dokázal bych si ho v této roli představit častěji. Co takhle nějaký seriál pro něj? ()

Reklama

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Co mi na téhle kriminálce opravdu vadilo bylo to, že když už se děj odehrává přímo v Ostravě a jejím okolí, viz. - cigánské getho přednádraží, havířovský zimní stadion, Golfové hřiště Čeladná, Beskydy atd. tak ani jeden z herců nehovoří místním dialektem, ba co víc, tak Stránskému či Babčákové to kolikrát vyloženě ujede a fláknou tam typicky pražký přízvuk. No a co se týče samotného příběhu, tak by se i zkousnout dal, ale bohužel to bylo natočeno tak pitomě, že to bylo od samého počátku čitelné až běda a to je u krimi vždy docela problém. ()

eccola odpad!

všechny recenze uživatele

Sedláčkovi jsem v jeho předchozích filmech opustila spoustu filmařských nedostatečností (špatný cit pro střih, dlouhé nedůležité scény apod.), ale vždycky mě bavil tím, co chtěl říct a taky občasnými hodně povedenými dialogy. Teď mám ale pocit, že absolutně rezignoval a asi se potřebuje už jen uživit. I televizní kriminálka se ale dá natočit líp než tenhle film, kdy jsem místy měla pocit, že to je snad parodie na kriminálky. Kde je ten starý Sedláček??? ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zatímco Sráči se na půdorysu akčního krimithrilleru ve třineckých kulisách zaměřovali na analýzu společenského marasmu, další Sedláčkův (a Zapletalův) televizní film je pokus o noir, v němž nejde ani tak o ženy, které nenávidí muže, ale spíš o muže, kteří řeší problémy tohoto světa, ale jejich vlastní světy se pomalu hroutí. Ani zde nechybí několik typických sedláčkovských momentů ("Nechcete udělat fotku?"). Jestli je někdo vážně přesvědčen, že herci v tomto filmu neumějí hrát, jsou špatně vedeni, nebo se jedná o parodii, pak neví, o čem mluví. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)
  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)

Reklama

Reklama