Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • USA From Beyond (více)

Mladá psychiatrička Katherine McMichaels a její společník Crawford Tillinghast objeví šestou dimenzi. Při namáhavém výzkumu vyvinuli médium, které je schopné pohltit jinou lidskou mysl. Tzv. rezonátor je speciální zařízení, ovládající podle přání myšlenkovou zónu. Vědci ale netuší, že rezonátor disponuje i nevysvětlitelnou, temnou sílou. První jeho obětí je samotný Crawford, který se změní v tvora, závislého na lidských mozcích. Jeho mysl a vědomí jsou tak odsouzeny k zániku. Odkud pochází tato ničivá energie...? (Intersonic)

(více)

Recenze (130)

Mol 

všechny recenze uživatele

YEAH, BUT HE WASN'T DOWN THERE WITH THE AMOEBAS! Ty vole, to bych chtěl vidět člověka co to napsal a člověka co tohle financoval. Neříkám, že bych si v takovým filmu nezahrál, kdybych měl tu možnost, ale je to fakt síla. Doktorka s brýlemi vypadá ze začátku tak nevině a když je potom převlečená v koženým oblečku, tak jsem valil bulvy. Nice. Bubba je nejlepší postava a škoda, že ho epifýzový termiti sežrali tak brzy. Závěrečné finále v domě je něco a závěrečný skok z okna v poslední vteřině byl hodně cool. A co teprve ta otevřená zlomenina po tomhle skoku z druhého patra. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Propátrávání béčkových vod osmdesátých let, čas od času přinese skutečně zábavnou podívanou. Nechutné triky plné krve a hnusu, ještě lepší masky a naprosto ulítlej námět, kde se vysávají mozky a ukrucují hlavy. Moc zajímavá podívaná, která i díky své přiměřené délce ani na chvíli nenudí. Navíc Barbara Crampton a její proměna je neskutečně vzrušující :-). ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Špičková žánrovka, která má do hororových kvalit 80kových velikánů jako je The Thing po všech stránkách hodně daleko, nicméně jako poctivé béčko je to naprosto bezchybné. Efekty chce samozřejmě brát trochu s nadhledem, ale kvalita jim upřít rozhodně nelze. Překvapivě solidní a vyrovnané výkony v čele s Barbarou Crampton a solidní tempo chytnou a nepustí. Bizár jak kráva v tom nejlepším Cronenbergovo slova smyslu. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

roztomily lulanek nufalek jeffrey combs v tomhle hororu/sci-fi (opet na motivy h.p. lovecrafta) uplne valel a musim se priznat, ze jsem si to pustila hlavne kvuli nemu. — film od stuarta gordona musi mit gore, skvely efekty a aspon jednu sexualni scenku, jinak to proste neni film od stuarta gordona! a ano, ani tady nezklamal. — prvni polovina uzasna, svizna, krasna (to fialove svetlo, aneb bisexual lighting, potrebuju nutne do pokoje!!!), ale ta druha uz byla nudnejsi a zas tak moc me nebavila. — overall dalsi basic horor se super herci. mucq. || ❝𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐬 𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐮𝐜𝐡 𝐚𝐧 𝐞𝐚𝐬𝐲 𝐩𝐫𝐞𝐲.❞ 🧟‍♂️🔮 ()

creeper 

všechny recenze uživatele

další hezký film, který si vždy rád pustím. čistokrevné béčko, který mě svou brutálně (brutální) předpotopní naivitou vždy oblaží zatvrdlé, intelektuálštinou zakalené smysly. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

První půl hodina byla možná i na 5*, ale jak film pokračoval, pomalu to bylo horší a horší. Efekty stáli za starou belu, přiběh se celkem dal a růžové světilko hodně přispělo na atmosféře :) Jeffrey se snažil co to jen šlo, ale dnes *** ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut jsem si říkal, že to je hrozná kravina a že se bude jednat spíše o prodlouženou verzi klasického jednoho dílu z nějakého starého hororového seriálu. Poté jsem ale prozřel a byl jsem v němém úžasu. Speciální efekty jsou na tu dobu vynikající, napětí je skvěle dávkováno společně s hrůznými scénami a sexuální podtext byl znázorňován opravdu zajímavým způsobem. Nebýt toho hrozného začátku, který celku kazí dojem, tak by se jednalo o dokonalý horor tohoto typu. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Slizký a nechutný splatter horor o jednom nevydarenom experimente. Režisér Stuart Gordon, ktorý rok predtým natočil legendárneho Re-Animátora sa tentoraz držal trochu pri zemi a scénár má niekoľko trhlín vrátane nelogického chovania postáv. Mnoho scén je však nezabudnuteľných, vrátane nechvalne známej scény vysávania mozgu. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Barbara Crampton je tak sladka!!! ...uz chapu, proc mi tenhle film utkvel v pameti tak dlouhou dobu. Pote, co me na nej (po mem neuspesnem patrani-zapomnel jsem nazev...ehm) spravne nasmeroval kolega wolfman90 ze znameho horroroveho serveru, jsem si opet po letech vychutnal toto paradni osmdesatkove dilko s psychofyzikem Jeffrey Combsem. Potesil tez Ken Foree. Za me super. :-) ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Bride of Re-animator a Basket case byly pro mě velké zklamání, s From Beyond se ale vracím zpátky do kouzelného světa osmdesátých let, kde vládne původní Reanimátor a který mám moc rád. Úchylárna par excelance, snad ještě o chlup lepší a ujetější než Re-animator. Promakaný scénář plný rekvizit, o kterých sníme - šílení vědci, bizarní přístroje, stvoření z jiných dimenzí, mutanti, sexy psycholožky schované za velkými oldskool brýlemi, vysávání mozků a tročku sado masa. Prostě horor v mé nejmilejší formě. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Klasika, Jeffrey mi tu sedel ďaleko viac ako vo svojom origine, ktorý si už nedokážem po toľkých rokoch pozrieť znovu, ale toto je nesmrteľné, temné, úchylné, odvážne, tak trochu psycho... :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

From Beyond je jedním z těch klasičtějších hororů, který mě doposud unikal a zároveň díky kombinace Gordona, Yuzny, Combse a Lovercrafta něco na co jsem se moc těšil. A jsem trochu zklamaný. Dvojice vědců vymyslí přístroj, který umožní vidět svět monster žijícících mezi námi a naopak umožní monstrům vidět (a sežrat) lidi. Jednoho vědce to stojí život a stává monstrem, druhý se zblázní. Na scénu přichází spolu s ním doktorka z blázince, aby zjistila co a jak. Samotný námět obšlehli komplet v jednom díle Stargate, čili mě tolik nepřekvapil. Jednotlivosti jsou geniální. Úžasná monstra, snad možná nejlepší z té doby od Věci, úchylárny jako od ranného Cronenberga (třetí oko), pár pěkných gore scén (vysávání mozku okem) a pěkná proměna uťáplé psychiatričky v sado-maso dominu. Bohužel to nedrží vůbec dohromady, spousta věcí nedává smysl (proč to probohat nikdo nerozmlátil třeba sekyrou?) a Jeffrey Combs zde bohužel hraje mnohem slabší postavu než v Reanimátorovi. Doporučuji Director´s Cut kde mají je cca minutu a půl vystřižených scén (jsou opravdu luxusní). ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Další nářez od Stuarta Gordona s parádním Combsem a Kenem Foreem alias Bubbou. Samozřejmě je zde několik podobností s Re-Animátorem ale zároveň si to jede svoje. Najde se zde i pár chuťovek a hnusáren a dokáže to bejt i napínavý. Neni důvod proč nedat pět. ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

V polovině osmdesátých let to mohl být poněkud úsměvně působící céčkový film. Sledoval jsem jej jenom s velkým sebepřemáháním. Předpokládám, že jej spíše ocení intelektuálové jako je pisatel anotace k filmu, kteří jsou lépe schopni vést "boj se zdravím rozumem". ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Skvělé béčko! Klasické tvůrčí duo Gordon-Yuzna v nejlepší formě. Moc pěkné masky i nechutné triky a moji oblíbení herci v čele s vždy vynikajícím Jeffrey Combsem. Paráda. Výborný Lovecraftovský horor. Není co vytknout. ()

Stocki odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná pitomost. Mám rád horory z 80. let, ale tohle je hlavně a především nesmyslná sci-fi fraška o ničem. Asi jsem se zmlsal někde jinde se mi zdá. Vrátím se raději k filmu Slimák z roku 2007, který má menší hodnocení, ale je mnohem lepší. 66% je vážně moc. Zase jeden z mnoha nadhodnocených filmů zde v databázi. Pecka je i český dabing, kde si sólo jízdu střihnul Ladislav Potměšil dabující snad pět lidí. Ten mi však vůbec nevadil, nesnesitelná byla hlavně Daniela Bartáková, která dabovala krásnou Barbaru Crampton. Za mě 0%. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Solidní 80s trash od režiséra Re-Animatora a opět předělávka povídky od H.P. Lovercrafta. Šílenej sado-maso vědec sestaví stroj, pomocí kterýho stimuluje šišinku a narušuje tak bariéry mezi realitami. Což se jeví jako námět s metafyzickým potenciálem, ale tady je to všechno doslovný, hezky od podlahy. Takže cronenbergovské deformace, hromada slizu a doktorka, která díky stimulované šišince rozpustí vlasy, zahodí brýle a najde zálibu v kožených oblečcích. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Zábavné hororové béčko osmdesátých let, najdeme tam všechno, co má 80's horror mít - atmosféru, perfektní masky, špatné triky a ještě horší herce. ()

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama