Reklama

Reklama

V řece je nalezeno tělo neznámého muže. Při pátrání po jeho identitě se kapitán Rott (Matěj Hádek) ocitne uprostřed úplně jiného příběhu. Postupně se před ním rozehrává milostné drama hlavního hrdiny Máry/Kamila (Jiří Macháček), který si vybudoval dva souběžné životy se dvěma krásnými ženami (Eva Herzigová a Aňa Geislerová). Pro Pohádkáře jsou ženy výzvou, vášní i inspirací, jsou objektem lásky i lži, lži, kterou buduje s takovou samozřejmostí, že si ji vlastně ani neuvědomuje. Žije ve světě svého velkého živého snu, v němž je tím, kým zrovna chce být, kde platí pouze tady a teď, v němž se zapomíná, co bylo včera a nečeká na to, co bude zítra. Snu, který je tolik povznášející pro něj a tolik zničující pro lidi, které by chtěl milovat. Film Pohádkář vypráví jedinečný, ale mnohými z nás zažívaný příběh. Příběh o touze, podvodu a věčném odpouštění. Příběh lidí ztracených v bludišti lásky, z kterého nemohou a možná ani nechtějí najít cestu. Protože láska podobně jako lež bývají slepé. Čím blíže se kapitán Rott dostává k podstatě toho, jaký Mára/Kamil byl, tím víc začíná chápat nejen to, že prostě nemohl žít jinak, než žil, ale chápe i důvody přetrvávající lásky obou jeho partnerek. A co víc, díky Márovi možná dokáže najít klíč k vyřešení vlastního života, který se mu hroutí pod rukama. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (275)

adriane9 

všechny recenze uživatele

Není to nic extra, nic co by mě rozsekalo, každopádně sem se bavila a zkoukla to až do konce čehož já osobně si na filmech cením. Jsou tam místy hodně dobré dialogy, básnické vyjádření Máry mě hodně chytlo a slzy Herzigové taky. Neopomenu úžasný výkon Ani Geislerové ta prostě chybu neudělá za živýho boha. Pohádkář je pohádka o zamotaných citech k té i k té, o závislosti na člověku i lásce k dítěti.. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku se podílelo tolik uznávaných filmových tvůrců a zahrálo si v něm tolik dobrých herců a hereček, že je mi záhadou, proč to dohromady úplně nezafungovalo. Možná bude chyba v samotné knižní předloze od Barbory Nesvadbové, kterou jsem naštěstí nečetla a s velkou pravděpodobností ani nikdy číst nebudu. (45%) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina ostatních jsem čekal, že to bude blbost. Kupodivu se na to dalo dívat a kupodivu mi ve filmu poprvé sedl Matěj Hádek. Pohádkář je psychologické drama o kriminalistovi, který se snaží zjistit totožnost nalezeného utopeného muže, zachyceného v česlech elektrárny. Jelikož vyšetřující kriminalista (Hádek) se domnívá, že identitu muže zná, souběžně s čekáním na výsledky testů DNA rozjíždí vyšetřovaní návštěvou partnerek podezřelého. Z jejich výpovědí se pomalu skládá obraz muže, který miluje ženy a který aby si je získal, vymýšlí si často neuvěřitelné věci. Kapitán Rott si také uvědomuje, že jeho soukromý život se v mnoha rysech a v mnoha bodech podobá životu utopeného a čím dál víc na něj padá sklíčenost. Sice neví zda dotyčného, před utonutím navíc asi zmláceného někdo do řeky hodil, nebo zda zda tam dotyčný skočil sám. Cítí ale podobný pocit beznaděje ve svém soukromém životě a ví, že má syndrom vyhoření... Jak říkám, nečekal jsem mnoho a celkem se mit o líbilo. Macháček byl tradičně příjemný, Aňa také a na Herzigovou se stále dobře koukalo a navíc velmi dobře hrála. Za mne jsou to tedy tři struny do ukulele. * * * ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Deprese a přesto strašně nepovedená. Nemohu dát víc a je mi to celkem líto, protože Hádek, Geislerová a Herzigová byli výborní. Bohužel Macháček, kterého mám jinak rád, mě prostě v těchhle rolích svůdníků už vadí. To je prostě nesmysl a nevím, že v každém filmu kde hraje, tak je alfasamec, který každou sbalí. Nesedl mi tady. Ovšem, i kdyby tam byl kdokoli jiný, který by se třeba pro tu roli narodil, tak by to nepomohlo. Proč? Protože je to jen čistá sr*čka! Příběh o ničem, naprosto o ničem! Sem tam nechutné dialogy nebo nechutné scény. Nerozumím tomu, co chtěl autor tímto říci. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

V první polovině se to ještě vcelku slušně drží a dá se orientovat v příběhu. Pak se to celé začne zamotávat. Macháček střídá Herzigovou a Geislerovou, Hádek chodí odnikud nikam a to všechno, jen k tomu, aby se divák v závěru dozvěděl, že se vlastně vůbec nic nevyřešilo. Mrtvola ve vodě je pasé, Macháčkova zadluženost je najednou v tahu a všechno je jak má být? Kdyby bylo alespoň něco, co by mě upoutalo víc, než jen linie s Hádkem, tak bych tomu dal druhou šanci a film trochu víc prozkoumal, ale napodruhé už by mi to přišlo jako promarněných 90 minut. Začátek fajn, střed šílený maglajz a závěr z jedné části relativně uspokojivý. Co se filmu ještě musí nechat je herecké obsazení. Sic to bylo ze stránky scénáře dost chaotické a člověk už pak nevěděl, co je vykládání minulosti a co se děje v přítomnosti, tak zahrané to bylo celé dost věrohodně a solidně. Macháček roli ztroskotance zvládl, jak nejlíp uměl a Hádek, je drsňák každým coulem. Pohádkáře jsem dal jen kvůli Mamonu s Hádkem. Chtěl jsem se sám nějak přesvědčit, o neúspěchu Pohádkáře a úspěchu Mamonu. Takže sem se seriálem. Pohádkář - 46% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (11)

  • Jedním ze sponzorů filmu byl i Renault. Vozidlo této značky se také ve filmu objevuje a jedno vozidlo – Renault Espace – s řidičem měla Eva Herzigová (Karla) po celou dobu natáčení k dispozici. (Aneter)
  • Natáčení probíhalo v posledním srpnovém týdnu 2013 v prostorách Švehlovy koleje ve Slavíkově ulici v Praze 3 a ve smíchovském klubu Jazz Dock. (vangobseck)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama