Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (Cinemart)

(více)

Recenze (338)

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 129 miliónov dolárov // Tržby_ 521.7 milióna dolárov // Tržby v ČR_ 88 713 622 Kč // Diváci v ČR_ 636 162 // Tržby v USA_ 160.7 milióna dolárov ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Pri trojke Ako si vycvičiť draka nastal o dosť výraznejší pokles kvality ako pri dvojke. Je to hlavne kvôli tomu, že film je akýsi infantilnejší, najmä ohľadom vtípkov a prihlúplych dialógov, farbičkovejší, ostrov Berk tu vyzerá doslova ako Disneyland. Deje sa tu viacero nelogických vecí, čo nedávajú zmysel ani v rozprávke. Záporák je taký nemastný-neslaný. Ani obrazovo ma film nejak neohúril, animácia je síce pekná, ale na rok 2019 nijak výnimočná. Scény v noci a akčné scény nevyzerajú veľmi dobre, zato lesy na novom ostrove, lety nad oblakmi a obrovský vodopád na kraji sveta sú dosť pôsobivé. V zásade sa vo filme striedajú slabšie scény, ktoré prevládajú, s pár skvelými scénami. Najlepšie sú tie s bielou beskou, ktorá je veľmi elegantná. Hlavne to dvorenie je strašne milé. No a najúžasnejšia scéna je tá záverečná, s deťmi. Hudba nič extra (pieseň pri záverečných titulkoch je hrozná), ale občas prídu aj svetlejšie momenty (v tých lepších scénach akoby aj hudba rástla). ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Je málo filmových sérií, obzvláště těch animovaných, které si udrží takovou úroveň všech pokračování. Za mě naprostá pecka a paráda! ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Problémem tohohle zakončení série je, že je to zakončení série, celou dobu to dává najevo, že je to zakončení série, děj směřuje k zakončení série, dialogy naznačujou zakončení série a ta spousta nápadů z prvích dvou filmů je tatam, protože je to zakončení série a to první ani druhej film nebyly. Nevim, jak moc chtít v animáku tak okatě cílenym na děti trochu líp vymyšlenýho záporáka, ale tohle byla zoufalost. Tři rudý s opálenejma ušima a je mi to fakt líto. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Dojemný záver trilógie. Veľmi vkusný, trefný a poctivý. Presne takto to malo vyzerať. Zároveň, každý diel sa dá od predošlého výrazne rozlíšiť, a preto nedochádza k dilemám typu: "Toto bolo v jednotke, či dvojke? Teraz už neviem"... ako u mnohých animákov na pokračovanie býva na dennom poriadku. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Tak jsme byli příhodně s "Dráčkem" na dračí sáze...Protože celej den pršelo, bylo kino tak přeplněné, že tam byli i děti bez rodičů (na rodiče už nezbylo místo, to jsem nikdy nezažil)...Abych řekl pravdu, začátek filmu mě moc neohromil, přeci jen je to trojka a vypadalo to, že nebude kde brát - jak se však na scéně objevní Bíla běska, začně i příběh (protože animace je super pořád) mít docela spát a přichází tolik známý humor ze dvou předešlých dílů...Romantika mezi draky provází celý film a i když je padouch takový jakýsi podivný s nejasnou motivací, příběh směřuje k velkolépému (i když trošku natahovanému) finále (ano každý správný příběh má končit svatbou, a jsem rád, že Vás v tomto důležitém bodě nemusím zklamat - jak by řekl Saturnin) ..No a úplný konec s dětmi Škytáka a Bezzubky je super...viděno v kině ve 2D (cz.)....90% ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Nie som velky fanušik tejto serie, no drži si to svoj priemer. Dokonca som mal pocit že posledny diel bol najlepši aj ked všetky tri su si kvalitou velmi podobne. Bolo to celkom mile zakončenie aj trošku dojatia sa dostavilo na konci. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tak Škyťák a spol nám opět zestárl a důstojně zakončili tuto trilogii. Příběh se už docela opakuje, hlavní zlosyn není nic extra, ale jednotlivé scény, jedinečný bezzubka se svojí novou dračí partnerkou a hlavně perfektní závěr tenhle film vystřeluje téměř až k pěti hvězdám. Nevím, jestli na konci budou brečet spíše děti, nebo rodiče. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Filmy zo série How to Train Your Dragon považujem za tie najlepšie a najkrajšie animáky 21. storočia. Milujem ich a pravidelne sa k nim vraciam, takže možno aj preto som dokázal o čosi slabšej trojke odpustiť tých niekoľko nedostatkov. A hoci je očakávané finále trilógie v rámci príbehu skutočne slabšie než prvé dva diely, výborne to vynahrádza špičkovým remeslom, dokonalou audiovizuálnou stránkou aj nesmierne dojemným záverom, ktorý vo mne vyvolal poriadnu explóziu emócií. 9/10 (viac tu) ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Pod celou sérií je bohužel podepsán stejný scénárista a režisér v jedné osobě - a u trojky už je opravdu hodně znát, že se vařilo z vody. Co je platná špičková animace, když místy jen začíná suplovat realitu - je nakonec úplně jedno, jestli je moře ještě animované nebo už reálné - a málo platné, film postrádá nejen humor či napětí, ale vlastně jakýkoliv příběh, který by jen neopakoval schéma z předchozích dílů, takže přes všechno to dračí hemžení a high-end animaci se divák začne nudit. Bezradný scénárista si navíc bezostyšně vypůjčuje z jiných filmů: Mravencem Z počínaje, přes Pána prstenů až k Avatarovi. Film je kupodivu i dosti temný a místy drsný, takže bych byl hodně na rozpacích, jestli na něj odpoledne vzít děti - po setmění by totiž měly zaděláno na opravdové noční běsy... ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl mé srdcové trilogie. A taky ukončení celého mého oblíbeného univerza, kdy na tenhle film nenaváže žádný seriál. Co k tomu říct. Příběh je vskutku nejslabší z celé trilogie, ale to byl neduh i série BTTF, jenže i tak je to pořád kvalitka. O nádherné animaci, kdy vidíte každý Škyťákův rašící vous, asi nemá smysl mluvit. Nemá smysl mluvit ani o výtečném soundtracku, který obsahuje známé motivy. A dechberoucí létací scény, kdy vrcholem je Škyťákova a Astridina návštěva Skrytého světa, ani nezmiňuji. Humoru je taky dost, i takového na hraně (Valka je trochu jako Stifflerova máma), Rafana zas puberťácky prudí, s Bezzubkou cloumá láska. Holt nám hrdinové dospěli a hormony pracují... Akce závěrečné bitvy je přehledná, ovšem ne tak velkolepá jako v jedničce. Má totiž jiný cíl než ukázat jen velkolepý boj. U tohohle filmu šlo totiž především o emoce a důstojné zakončení příběhu. A emocí je na konci hodně - každý najde své místo, kam patří, ukončí se příběhové linky a jedna z nejkrásnějších filmových sérií se uzavře dokonalým záběrem na to, jak to má být a jak je to správně. A vy jenom zamáčknete slzu, protože to bylo naposledy, kdy na vás Bezzubka mávla z plátna křídlem. Tak jsme zvědaví, co Dreamworks, kteří touhle sérií převálcovali v mých očích Pixar, vymyslí dál. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

První díl je docela dost dobrý, druhý je slabší ale pořád je dobrý a povedený ale u třetího dílu je vidět že šla kvalita docela dulů. Příběh je docela dobrej, postavy jsou docela sympatické, hudba je dobrá, akce tu je povedená, animace je skvělá, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Jako co u celé této trilogie zůstalo stejné je ta perfektní animace která nikdy neomrzí ale postupem času šla kvalita dolů což je u druhého dílu docela vidět a bohužel největší pád kvality je vidět u třetího a zároveň posledního dílu. A taky musím říct že záporák tohoto třetího dílu je pro mě docela trapný a je pro mě fakt hodně nezajímavej a nesympatickej. Bohužel kvalita šla dulů což je škoda protože jsem čekal fakt skvělý ukončení tohoto příběhu s doufal jsem že tento díl napravý všechny chyby druhého dílu což se bohužel nestalo. Pro mě velké sklamání. Za mě 5-5,5/10. Škoda. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se jedná o nejslabší část trilogie a paradoxně to selhává v aspektech, kde by měla série být nejsilnější. Zatímco druhý díl skvěle hrál na rodinu a emoce, zde film pokulhává nejvíce. I tak se ale ratolesti nejednou uculí. 60% ()

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

První dva filmy nastavili laťku dost vysoko a tak moje očekávání byly obrovský. Po shlédnutí musím konstatovat, že tyto ambice jsou splněny. Film se nese v epickém duchu, kdy na vás působí téměř každý záběr, že tohle je opravdu závěrečný díl skvělé pohádkové trilogie, která dle mého není ani tak pro děti, ale pro dospělé. Plno vtipných hlášek (dvojčata tu jsou dokonalost sama, ale téměř každá postava tu má svůj moment slávy). Nádherného prostředí, které svou pestrostí barev a originalitou berou kolikrát až dech. Vztah Škyťáka s Bezzubkou tu je opět o level navýšen a jejich interakce je bez chyby. Záporák je dle mého dost průměrný, ale dokázal zabavit tím jaký to byl hračička a vášnivý lovec. Závěrečných souboj je na jedničku a při jeho závěru jsem měl husí kůži až na pr.eli. Posledních 15 minut se vás pak snaží totálně emočně vyždímat a musím uznat, že se mu to daří přirozeně. Uzavření příběhu se povedlo, za mě nádherných 85% ()

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama