Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin - The Final Season

(série)
Trailer 3
Japonsko, (2020–2023), 13 h 9 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Scénář:

Hiroši Seko

Hrají:

Masaja Macukaze, Júmi Kawašima, Ajumu Murase, Tošiki Masuda, Manami Numakura, Ajane Sakura, Nacuki Hanae, Takehito Kojasu, Hiroši Kamija, Romi Paku (více)
(další profese)

Epizody(30)

Obsahy(1)

Finále oceňovaného anime Shingeki no Kyojin podle předlohy Hadžime Isajamy. Před několika lety se národ Marley pokusil jednou provždy odstranit nebezpečí, které představuje pro budoucnost světa ostrov Paradis a jeho titáni. Mise, na kterou byli posláni vybraní válečníci – nositelé Síly titánů, však nešla podle plánu a nakonec zcela selhala. V důsledku těchto událostí byla těžce poškozena reputace Marley jako přední vojenské a politické mocnosti na kontinentu.
Falco je mladý Eldian, který byl vybrán do programu, jehož úkolem je vytvořit novou generaci válečníků. Jeho křest ohněm přichází dříve než čekal, když musí bojovat na straně Marley ve válce. Na základě projevených schopností v boji má být on nebo někdo z dalších kandidátů vybrán pro čestnou pozici nového nositele Síly titánů. Jeho kamarádka Gabi je sebevědomá, ctižádostivá Eldianka, jejímž jediným přáním je být tou, kterou na tuto pozici vyberou. Chce tak ukázat všem Marleyanům i celému světu, že ne všichni Eldiani jsou stejní jako nebezpeční ďáblové, kteří žijí na Paradis. Poté, co se Falco při jedné příležitosti seznámí s tajemným mužem, jsou však oba dva i všichni ostatní v Marley vrženi do víru událostí, které nikdo nemohl předvídat. (TheDarKnig)

(více)

Diskuze

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Podle leaků jsou visuals v OP k 4/2 docela spoileroidní. Takže,  kdo se jim chce vyhnout, ať přeskakuje. :-)

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

asi SPOILERY Jj, všechno je tam... tak znepokojující. Asi i díky zpěvu dětí, který ještě zvýrazňuje kontrast duhových barev s bezbarvou/mrtvolně bledou realitou. Důsledky válečného běsnění, masové hroby, "radioaktivní" déšť, rozpadající se těla.

Jaký to rozdíl oproti hrdinskému, lidstvo oslavujícímu OP č. 1/č. 2.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jeoffrey

Nostalgie jako hrom :) Ale musím říct, že se tenhle legendární OP málem musel sklonit před My War. Při prvních pár posleších jsem si říkal, že je to takové divné, ale ohromně to vyrostlo. Ta symbolika, kontrast, styl hudby - přesně padnoucí k vyvrcholení tohoto příběhu.

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ještě nějaké poslední info před zítřejškem.

The band "SiM" will be performing the opening theme song of Attack on Titan The Final Season Part 02.

Shingeki #76 (TFS 17) 断罪 (Judgment)

Shingeki #77 (TFS 18) 騙し討ち (Sneak Attack)

Shingeki #78 (TFS 19) 兄と弟 (Big Brother & Little Brother)

na příspěvěk reagoval Jeoffrey

MasterMagic

MasterMagic (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

MAPPA má tu superschopnost najmout ty správný lidi. Ta změna v režii a feelingu mezi třetí a čtvrtou mě až nevídaně překvapila. Vůbec se o ty další díly nebojím. Sakra, to CGI vypadá zas o třídu líp.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

MasterMagic

Má to logické opodstatnění, myslím. A tak či tak alespoň MAPPA měla teď konečně hodně času na těch 12 epizod, takže doufám, že to bude naprosto excelentní po stránce režie, animace, kompozice scén atd. 

A jako bonus přikládám Final Trailer :))

na příspěvěk reagoval MasterMagic

MasterMagic

MasterMagic (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Taky jsem nehledal, bylo mi hned jasný, že bych si všechno prozradil. Ale tak, jaký to má smysl vynechat obsah pro takové ~4 epizody? Poslední dvě sezóny už tak vyšly v nestandardním počtu a úplně nechápu proč by si tentokrát dávali limit na 12 epizod. Že by zase přestřelili termín a nestíhají to nebo tam je nějaká blokace ze strany NHK? On by ten film v tomhle případě byl fakt nejlepší možnost, ale pro nás je to špatná zpráva :D V japonsku se ho dočkají o rok později a my až půl roku po nich.  

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

MasterMagic

Ne zlí jazykové, to, že ani druhá polovina "Final Season" neukončí mangu je to prakticky potvrzené už asi od začátku listopadu. Extrémně spolehlivý SnK leaker na twitteru dávkuje od té doby mnoho zajímavých informací. Např. jak vypadají storyboardy (prý jsou vynikající), která epizoda bude adaptovat co apod. Každopádně v prvních šesti epizodách se máme na co těšit. Adaptují možná vůbec nejlepší část celé mangy. Poslední 12. epizoda by měla končit na konci 130. nebo na konci, případně někde uprostřed 131. kapitoly (ti, co četli mangu, vědí, že tam jsou nejlepší momenty pro ukončení). Zbylých 8-9 kapitol bude zadaptována asi v podobě filmu, i když to zatím ještě stoprocentně potvrzeno není. 

ic

ic (hodnocení, recenze)

Vykuk

Tento seriál byl od počátku založen ne neznámu, záhadě a hledání odpovědí a divák často nerozumí tomu co vidí a vysvětlení se mu dostane později. Klidně bych do žánrů přihodil i slovo "mysteriózní" pokud by tu těch žánrů nebylo už 5 :D No ale proč to píšu… Na konci 3 série vysvětlili vlastně všechno, všechno o seriálovém světě a proč se co děje. Takže aby tato mysterióznost nezmizela přišli na začátku řady s příběhy úplně jiných postav navíc skáčou přes různé časové období… a zase mají diváci nad čím přemýšlet, kdo jsou ti lidi, proč tam jsou, jak souvisí s příběhem, jaké jsou jejich motivace a tak dále. Řekl bych že se drží toho co dělají celou dobu… předhazují divákovi záhady nad kterými může přemýšlet a já to tak mám rád :)

maatt

maatt (hodnocení, recenze)

Vykuk

Děj této řady se napojuje na původní děj už v první půlce, a objevují se tam původní postavy. Pokud nejsou už ve čtvrtém, objeví se velmi brzy, a pár dílů na to se ukáže, jak to s tím dějem v těchto pár dílech bylo.

Vykuk

Vykuk (hodnocení, recenze)

Můžu dotaz.. nemáte někdo nějaké info k této poslední sérii nebo viděli jste už víc dílů? Všechny předchozí jsem hltal jedním dechem, s čekáním na další jsem už i zapomněl, jak to končilo, ale tady se nějak nechytám.. nebýt titánů, řekl bych, že je to jiné anime, s velkým sebezapřením jsem zvládl tuším první 4 epizody, vůbec mě to nebaví, čekám kdy se objeví původní postavy, má smysl vydržet, spojí se to pak nějak nebo bude celá série takováhle?

na příspěvěk reagoval maatt, ic

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

tomb13

Trailer těžko odhadovat, popravdě nejlepší by bylo, kdyby nebyl žádný. Protože nechci aby prozradil cokoliv :)

Co se epizod týče, do konce zbývá 23 kapitol, osobně bych byl rád, kdyby je adaptovali do nějakých 15-16 epizod. To by bylo nejlepší.

tomb13

tomb13 (hodnocení, recenze)

kedy pravdepodobne  podla  vás vypustia trailer k 2 časti ? a kolko tipujete epizod ?

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Uživatel tomb13 smazal svůj příspěvek.

fallanga

fallanga (hodnocení, recenze)

HArna

Nemám načtenou mangu, takže mohu soudit jenom podle anime, ale Armin na mě působí jako jiná verze Erena (či lepší nebo horší, to si netroufám hodnotit). Když se nad tím zamyslíš, tak Armin a Eren mají podobné motivace a podobné cíle. Oba dva od dětství chtějí prozkoumat vnější svět. Oba dva mají dětské trauma které je dohnalo do armády. Oba dva jsou ochotni udělat cokoliv pro dosažení svých cílů (např. oběť Armina na konci třetí série, či jeho "verbální" mučení Bertolta na konci druhé série). Armin zburcoval Erena k souboji s Annie svou Nietzschovskou ideologií "what we fight we become". Přestože Armin byl ze začátku strašný srab, tak po chvilce na něj měl Eren takový vliv, že se z Armina stal odhodlaný bojovník za svobodu. Je tady jednoduše hromada paralel mezi těma postavama.

 

Ale!!! Je tam jeden radikální rozdíl, který snad bude ještě hrát roli. Eren je impulsivní a emoční. Od první série se bez rozmyslu vrhá do konfliktů, a teď bych se dohadoval (a tohle je teda pouze má hypotéza), že jeho akce jsou nyní řízeny jakousi depresí a odčarováním světa. Po tom co zjistil, že celý život žil ve lži a svět je krutější a komplikovanější než si myslel, tak se rozhodl radikálně přitvrdit aby ukončil tohle utrpení a konečně získal pravou svobodu. Armin je naopak pořád vysoce racionální. Málokterá jeho akce by se dala popsat jako impulsivní či emoční. Přestože na něm vidíš jeho emoční vývoj, tak pořád musíš uznat, že své činy promýšlí s odstupem a snaží se přijít na nejlepší řešení pro všechny. Když byl konfrontován se stejným objevem jako Eren, tak přehodnotil svá stanoviska, a uznal, že lidi v Marley jsou stejní jako lidi v Paradis a snaží se tedy vyřešit konflikt s ohledem na to. Eren se svou emoční labilitou si řekl, že nemá cenu se starat o nepřátele (tady bych viděl vliv Mikasy, která něco podobného prohlásila Historii v druhé sérii) a jeho řešení tak pořád spočívá ve zničení svých nepřátel (teď teda vsázím na to, že Eren lže i Zekovi a opravdu chce uskutečnit Rumbling).

 

Tl,dr... Armin je prostě stejný jako Eren, až na to, že není kontrolován emocemi, ale ráciem. Slouží tedy jako určitý kontrast vůči Erenovi, jehož pohled na problematiku je nám jako divákům vnucován nejvíce.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Protože ženská verze Armina je Historia. :))

Jinak neoblíbenost Mikasy chápu, Armin je ale podle mě docela zajímavá postava jako někdo kdo vyznává mírovější řešení, je dobrý stratég a jak se ukázalo v minulé sérii, není to  uplakánek, ale obrovský hrdina. A v této sérii začali mít velmi důležitou roli oba dva, bez nich by Erenův vývoj neměl takovou sílu a dopad. Díky tomu se i Mikasa konečně pohnula z místa, na jednu stranu je smutné vidět ji v takovém stavu, na druhou stranu z pohledu diváka je to super :)

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

HArna

Armin stale nechapem preco nie je zena.

Vyzera ako zena, hlas ma ako zena, place ako zena, slaby je ako zena, ale je to chlap:).

HArna

HArna (hodnocení, recenze)

Tak dokoukáno a už jen čekat na závěr. Vývoj Erena se mi moc nepáčí, nevím co za tím bude. Nemyslím, že to bude tak "jednoduchý". Mangu jsem nečetl, nechci si kazit zážitek. Mikasa a Armin opět nejslabší, jako tyhle postavy jsou pro mě v celém AoT do počtu. Jinak asi velká spokojenost.

na příspěvěk reagoval Gertrudo, fallanga

anomandaris

anomandaris (hodnocení, recenze)

vývoj postavy Erena je opravdu na klobouček. Z otravné postavy tahounem série. Na malém prostoru si krade všechno pro sebe. Dále je dobře na tom Zeke. Jinak ty postavy jsou k uzoufaní nudné. Mikasa by zasloužila zmizet s Arminem okamžitě zmizet, na ně se vskutku nedá dívat. Za mě v MAL Titáni poprvé dostávají vysokých 8/10 a to hlavně za začátek série.

MasterMagic

MasterMagic (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Taky nemluvím za všechny, ale věřím, že je spousta lidí, který to vidí stejně jak já. Ale nevztahuju to jenom k SnK, vidím to takhle obecně. Jak mangu nečtu, tak ti nemůžu nic upřít a věřím tomu o čem mluvíš a zároveň souhlasím, že anime může kolikrát absolutně znetvořit příběh, ať je to kvůli špatný adaptaci nebo produkčním problémům. Zase na druhou stranu je úplně stejně možný, aby adaptace měla mnohem větší dosah jak původní materiál. Kvůli těmhle případům koukám nejdřív na anime, protože si chci příběh užít v co nejlepší možné podobě hned na poprvé? :D Počítám s tím že mě to občas kousne nebo přijdu o nějaké detaily z mangy. Když se mi to zalíbí natolik, tak po tom všem si tu mangu klidně i přečtu.

A souhlasím s tím, že mohli poslední sezónu klidně odsunout a odvysílat to někdy během konce tohohle roku. Tam se akorát nikomu nechtělo hnout s Isayamovým deadlinem.

Co se týče těch přesčasů, tak nejdřív jsem si myslel, že to přece nemůže být tak hrozný, ale potom jsem viděl tu epizodu Trash Taste. Až se mi udělalo špatně, jak tam popisoval ty pracovní podmínky.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

MasterMagic

Jasně, ale tak nemůžeš hovořit za všechny. Hodně lidí to nevydrží, když je to tak výborná série a navíc tentokrát skončila na dost drsném cliffhangeru. A kdyby skončila na tom z kapitoly 119 a pak jsi měl čekat skoro rok... to by bylo podle mě pro lidi ještě horší :)

Samozřejmě, anime zpracování je fakt skvělé, děkuji anime bohům za to, že i MAPPA to v tom hrozném režimu, kdy měli jen 8 měsíců a navíc do toho harmonogramu zasáhla celosvětová pandemie, dokázala vyprodukovat takto kvalitní adaptaci. Za cenu velkých obětí, tím jsem si jistý. Všechna čest, ačkoliv popravdě bych si klidně počkal i déle než podporovat ty přesčasy a sdírání z kůže, co se tady podle některých zpráv dělo. V anime průmyslu to nicméně není nic neobvyklého.. nebo třeba i v tom videoherním, a v asijských krajinách ještě častěji než jinde. 

Ale abych se dostal k tomu co jsem chtěl říct :)) Anime je výborné, a má určité výhody oproti čtení, ale manga může jít do větších detailů, protože má větší prostor. A mnohé dialogy apod. jsou v ní ještě plynulejší, ucelenější a smysluplnější než v anime. A sem tam se v anime stane i to, že škrtání zasáhne příběh i výrazněji, jako např. v s04e03 nebo již mnohokrát zmiňovaný Uprising arc.

na příspěvěk reagoval MasterMagic

MasterMagic

MasterMagic (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Dost pochybuju :D já bych na mangu sáhl akorát, kdybych byl přesvědčenej, že z toho bude lepší požitek, jak ze seriálu :D Což zatím nevidím důvod u AoT, když vemu v potaz, jak to MAPPA posunula na další level.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Dolero

Jo, takže pro anime-onlies je možná dobré, že to ukončili tady, to znamená, že jich možná ještě pár zbyde, na 119 by nezbyl ani jeden! :D

na příspěvěk reagoval MasterMagic

Reklama

Reklama