Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin - The Final Season

(série)
Trailer 3
Japonsko, (2020–2023), 13 h 9 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Scénář:

Hiroši Seko

Hrají:

Masaja Macukaze, Júmi Kawašima, Ajumu Murase, Tošiki Masuda, Manami Numakura, Ajane Sakura, Nacuki Hanae, Takehito Kojasu, Hiroši Kamija, Romi Paku (více)
(další profese)

Epizody(30)

Obsahy(1)

Finále oceňovaného anime Shingeki no Kyojin podle předlohy Hadžime Isajamy. Před několika lety se národ Marley pokusil jednou provždy odstranit nebezpečí, které představuje pro budoucnost světa ostrov Paradis a jeho titáni. Mise, na kterou byli posláni vybraní válečníci – nositelé Síly titánů, však nešla podle plánu a nakonec zcela selhala. V důsledku těchto událostí byla těžce poškozena reputace Marley jako přední vojenské a politické mocnosti na kontinentu.
Falco je mladý Eldian, který byl vybrán do programu, jehož úkolem je vytvořit novou generaci válečníků. Jeho křest ohněm přichází dříve než čekal, když musí bojovat na straně Marley ve válce. Na základě projevených schopností v boji má být on nebo někdo z dalších kandidátů vybrán pro čestnou pozici nového nositele Síly titánů. Jeho kamarádka Gabi je sebevědomá, ctižádostivá Eldianka, jejímž jediným přáním je být tou, kterou na tuto pozici vyberou. Chce tak ukázat všem Marleyanům i celému světu, že ne všichni Eldiani jsou stejní jako nebezpeční ďáblové, kteří žijí na Paradis. Poté, co se Falco při jedné příležitosti seznámí s tajemným mužem, jsou však oba dva i všichni ostatní v Marley vrženi do víru událostí, které nikdo nemohl předvídat. (TheDarKnig)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (13)

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stalo se přesně to čeho jsem se od druhé série obával a to že autoři se ztratí ve vyprávění a nedokážou to pořádně zakončit. Je to způsobeno zejména tím, čím trpělo tohle dílo od samého počátku. Tím je naprosto nekonzistentní a nelogické chování postav ještě umocněné nekonečnými zvraty ve směřování děje, uvažování skupin i jednotlivců, scénáristickými dírami a v téhle poslední sérii také evidentní snahou natahovat to co to jde. Tím jak se tu autoři neustále snaží prakticky všechny nějak zašpinit od bahna války někdy některé emocionální scény naprosto nefungují. Člověk prostě nemůže být zároveň psychopat i empatická milující osoba, to prostě nejde. A když takových postav tam máte hned několik, je to už naprosto mimo realitu. Od podprůměru to opět zachraňuje skvělá akce, animace a hudba, to jsou věci ve který AoT vždy exceloval. Těch špatných věcí je tam ale tolik, že jsem vůbec měl problém to dokoukat. 60 % ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtá a zároveň posledná séria AoT dostála očakávaniam a predviedla zavŕšenie príbehu, ktorý sa len tak nevidí. Neviem či som niekedy videl viac prepracovanejší príbeh. Budovaný od prvej série, kde sme dostali snáď nula odpovedi, so stále pribúdajúcimi otázkami v ďalších sériách, aby sme nakoniec dostali odpovede na všetky v nich práve v poslednej sérii. A všetko do sebe zapadlo na výbornú. Skončila tu jedna dekáda a rozhodne nie som sám, kto si na konci poplakal. Možno ste si pri niektorých epizódach hovorili čo sa to deje, ale len preto aby vám potom ďalšia vytrela zrak a vy ste sa dozvedeli, že všetko bolo potrebné. Poklona ako seriál z pôvodných záporákov dokázal spraviť vlastne kladné postavy a ako sa na konci spojili aby bojovali proti väčšiemu zlu. Zlu, ktoré v postate malo svoje dôvody a kde by sa dalo polemizovať. Teamovka v posledných častiach nemala chybu. Vidieť po kope všetky postavy, do toho peckový soundtrack no mal som neraz zimomriavky. Seriál ostane navždy v mojom srdci a myslím, že aj u väčšiny divákov. MAPPA ďakujem. Eren, Mikasa, Armin, Levi, Erwin, Hange, Jean, Sasha, Connie, Reiner, Annie a celý Scout Regiment plus všetky ďalšie postavy ktoré sme si za tie roky zamilovali Ďakujem. Teším sa ako si dám tento príbeh znova, tak zatiaľ. "Shinzou Wo Sasageyo" ()

Reklama

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The final season - part 3 som pozeral ako dva vyše hodinové diely. Tvorcovia ešte aj ten koniec rozkúskovali na dve polky. Každopádne za mňa vrchol celého príbehu kde skôr ako nejaka logika a pravdepodobnosť idú do popredia skôr témy svetovej vojny, jadrového vyhladenia, opakovanie histórie v cykloch, snaha žiť v mieri a podobné. Eren je akoby Dr Strange, ktorí vidí neodvratnú budúcnosť, ktorá sa už stala a teda sa nedá ani zmeniť. 5/5 ako lusk a to japonské prevedenie, jedna rozprávka 💫 PS: koniec série ponúka ešte aj asi najdokonalejšie potitulkove scény budúcnosti ever ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední a zároveň nejdelší sezonou Shingeki no Kyojin definitivně dosáhl kultovního statusu jakožto jeden z nejmonumentálnějších a tematicky i vypravěčsky nejkomplexnějších a v neposlední řadě nejvíc pohlcujících příběhů (nejen) o stavu lidstva a lidské existence napříč historií naší planety, ať už s titány nebo bez nich. A zároveň tato sezona zpečetila status SnK jako jednoho z nejkrásnějších a nejtragičtějších pohledů na osudy vybraných jednotlivců (a populací), reprezentujících přirozenou i umělou rozmanitost a různorodost světa se všemi temnými i světlými stránkami, které to přináší. Nic z toho by ovšem nebylo možné a nemělo zdaleka takovou sílu, kdyby Hajime Isayama předtím tak pečlivě nevybudoval brilantní základy v předchozích částech, zejména pak v 2. a 3. sezoně. ()

Meriol 

všechny recenze uživatele

Tato série nás doprovázela po hezkou řadu let a konečně jsme se dočkali uzavření celé ságy. Pokud mám hodnotit každou sérii zvlášť, pak z toho nejlépe vyjde samozřejmě ta první, ve které se divák teprve rozkoukává, neví co se děje a příběh je na samotném začátku. S postupem času, jakmile dojde k vysvětlení zápletky, seriál malinko ztrácí svoje kouzlo. Třetí řada na mě působila, jako by se sami tvůrci do děje zamotali a byly nám překládány jednotlivé etapy z minulosti páté přes deváté. Poslední sezóna to naštěstí zachránila a konec byl určitě kvalitně zpracován i když ne každého samozřejmě potěší, po tolika letech čekání. Nicméně Shingeki no Kyojin rozhodně patří mezi anime, které by měl pravý fanoušek tohoto žánru zařadit na svůj seznam ke shlédnutí. ()

Galerie (946)

Zajímavosti (3)

  • Plačící dítě během scény s Duněním je nahrávka skutečného pláče dítěte Júkiho Kadžiho, který namluvil Erena Jeagera. (mikki089)
  • Scéna s pochodem titánů u útesu odkazuje na film Schindlerův seznam (1993). V této černobílé scéně jsou jedinými barevnými prvky matka a její dítě, které je zabaleno v červené přikrývce – to odkazuje na holčičku v červeném kabátě ze Schindlerova seznamu, která symbolizuje nevinnost židovské mládeže zabité během holocaustu. (mikki089)
  • V deň vysielania sme mali možnosť vidieť len 17 minút z epizódy, čo tvorilo približne 3/4. Bolo to spôsobené silným zemetrasením, kvôli ktorému sa pokazili miestne vysielače práve počas vysielania tejto epizódy. (Petra321)

Reklama

Reklama