Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 1

Recenze (138)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo by fajn na chvíľu vypadnúť z tohto sveta a zablúdiť do ríše plnej divov a bizarností. Tak trochu Alici závidím. Čo sa týka konkrétne tohto počinu, pesničky sa mi vôbec nepáčili ale vyvažovalo sa to vtipnými scénami, ktorých tu bolo naozaj veľa. Nebolo to perfektné ako iné disneyovky ale Alica v krajine zázrakov je proste taká klasika a ten príbeh mám jednoducho rada. A nedá mi nespomenúť jednu vec z tohto filmu, ktorá síce s originálom nesúvisí ale zabila ma hláška, že: "Ešte aby sa nám tu vysemenila!". Ruku na srdce, koho by nenapadlo to čo práve mňa?! Slabé 4* ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ujetá pohádka, která je i po tolika letech perfektní. Vyhýbá se standartním klišé a pohrává si s divákovou fantazií. Zvířátka poskládaná z různých předmětů jsou opravdu výjimečná, ani ostatní postavičky se nenechávají zahanbit a jsou hodna zapamatování (třeba král a královna). Díky Alence jsem také získal nový důvod ke každodenním oslavám, protože jsem zjistil, že existuje den nenarozenin! :-D ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tak disneyovská Alenka pro mě byla čistým hodinovým utrpením. Všichni byli snad zkouření, soud mi přišel zdlouhavý a celé je to takové barevné, veselé, jásavé... ale takovým tím odporným způsobem. I Šklíba mi tu přišla odporná. Takže jako jediné koukatelné postavy hodnotím tu tetu, co Alence předčíala na začátku z neobrázkové (!) knížky a to roztomilé koťátko, kterému Alenka upletla věneček. Zbytek je velmi rozpačitý, jak už jsem napsala výše. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tento druh filmu mi prostě nesedl. Rozhodně za to ale nemůže Disneyho animace. Podobný problém jsem měl i s hranou verzí z roku 2010. Jen místo Johnyho Deppa, který se postupně propadá stále k větším zoufalostem, zde máme kresleného Kloboučníka, a místo dvacetileté Alenky její podstatně mladší verzi (což je správně). Jinak se jedná o stejnou šílenost, plnou psychověcí, relativně bez příběhu a ani písniček už není tolik, co v ostatních Disneyovkách. Ačkoliv má snímek pouhou hodinku a čtvrt, myslím si, že je to stopáž maximální. Delší dobu bych asi nedal. Výsledné hodnocení: Slabší přůměr. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Netypická Disneyovka, ktorá sa líši od ostatných svojou kresbou ale aj výjavmi akoby z huličskej párty. Neviem si vôbec predstaviť ako by som tento film vímal vo svojom rannom detstve. Moc by som si z toho asi neodniesol. Avšak tie krátke epizódky, kde každá je svojim spôsobom úchylná, sú naozaj hodné pozretia si. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)
  • Melódiu z úvodnej časti prepísali a použili v Petrovi Panovi, ktorý bol vo výrobe v tom istom čase. Pieseň dostala názov Beyond the Laughing Sky. (Hystory)
  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)

Reklama

Reklama