Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

Sfaxia 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu se na to muset podívat ještě jednou, v klidu a s větší trpělivostí. Hlasitá otravná hudba i v místech kde se mluví je k nevydržení a dřevění neherci taky. Za mě na první kouknutí je to jako Kriminálka Anděl, celkem zklamání. Už to končí a ta hudba mě nepříjde otravná, ale přímo mě SERE!   Tak bohužel dojem zůstává. Vetchýmu chvílema do role leze Jiřina z Okresního přeboru, hudba příliš hlasitá a je jí moc. Humor trapnej, šroubovanej stejně tak i někteří herci, hlavně ti noví. Víc se dílko podobá Kriminálce Anděl než minulým seriím 1. oddělení.  Dvě hvězdy za Hanuše. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6letá pauza je znát, vyšetřovatelé nám zestárli a část sestavy se vystřídala. Zejména slovák s nechutným přízvukem mě silně irituje a cítím, že na toho si budu zvykat dlouho. Jinak hned ze startu koukatelná epizoda, kde se střílelo do fetek, cigošů i buzerantů a nechyběla pořádná dávka humor. Účast v talk show u Karla Šípa neměla chybu a lehce předesílaná, ale stále extrémně vtipná vsuvka s pilkou byla úplně boží. [70 %] ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kozák šéfuje mordpartě s novými tvářemi - Juraj Loj vypadá celkem odhodlaně a potřebně drze, Barbora Bočková je tak zralá do nemocnice na kapačky, vůbec se mi nelíbí, strašně vyzáblá, až nezdravě. Ale do týmu asi docela zapadne. První případ je teda pořádné maso - jsou nalezena rozpadlá torza těl. Pachatelé jsou celkem brzo známi, ovšem při výpovědích se dozvíme o likvidaci obětí a to teda velká zábava nebyla, spíše sado maso. Dobrý díl pro start třetí série. PS: Účast Karla Šípa je jen okrajová a nezajímavá, jako fandu Slováckého divadla v Uherském Hradišti mě ale jistě potěšila účast našeho bývalého herce Roberta Bellana a dvou v době natáčení ještě herců SD Vladimíra Doskočila a Ireny Vackové. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Start třetí série případů pražské mordparty byl pro mě po velmi kvalitní druhé řadě mírným zklamáním. Ale opravdu jen mírným. Nejsem zrovna velkým fanouškem Bolka Polívky, ale jeho major Václav Plíšek byl skvělý a tady mi citelně chyběl. Překvapilo mě i zmizení majora Dušana Vrány, to mi ale tvůrci v závěru vysvětlili k mé plné spokojenosti. Zase se mi jednou rozbublala krev v oběhovém systému, když mi bylo vysvětleno, na čem při vyšetřování vraždy skutečně záleží, a co je případně méně podstatné. Dopadení pachatele je pochopitelně důležité, mnohem důležitějším faktorem je ale zajištění toho, aby se nedostalo ven, že by mohl patřit k jakékoliv místní minoritě. Jo, jo, stále častěji si uvědomuji, že je pro mě současné politicko- aktivistické smýšlení záležitostí nadmíru záhadnou. No, alespoň zbyl nějaký ten prostor pro černočerný humor. / Poučení: Pokud si chceš krájet salám, nos si vlastní nůž. 4*- ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, jak hodnotit, mám smíšené pocity. Černý humor, jak ho zde někdo chválí, mi připadal místy trapný, chyběl mi Plíšek, vůbec mi tam nesedl Juraj Loj. Byl nepřirozený, prkenný - ochotnický výkon. Pohledná tvář a to je všechno. Výborný byl Stach a Hanuš, dobrý Vladyka. Blažek mě štval už dřív a teď ještě víc přehrává. Bočková mi nevadila. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Přímo v domě ve Strašnicích, kde došlo v roce 2004 k dvojnásobné vraždě, se narodil a dětství prožil režisér Jiří Menzel. (rakovnik)
  • Příjmení poškozeného, jehož ostatky vrah Vladislav Roubíček pekl a vařil, bylo ve skutečnosti Knor. Když pak majitelka domu klepala na byt pana Knora, aby se zeptala, proč se od nich line tak příšerný zápach, tak Roubíček, který jí otevřel, na její otázku jen cynicky odsekl: „Vařím polévku z Knora,“ a práskl dveřmi. Tento černohumorný prvek chtěli tvůrci zachovat, a tak za účelem přiřazení vhodného příjmení oběti začali hledat všemožnou zeleninu a luštěniny, které se dají péct i vařit. Nakonec padla volba na čočku. Když si pak scenárista Jan Malinda zjišťoval, kolik Čočků v ČR žije, byl překvapen, že počet nositelů je 0. Situace je o to paradoxnější, že během relativně krátkého období se jedná již o druhý seriál České televize, kde se příjmení Čočka objevuje, konkrétně v seriálu MOST! (od r. 2019) se jedna z ústředních postav jmenuje Ivan „Čočkin“ Čočka (Vladimír Škultéty). (Šéfik)
  • „Informujte PMJ,“ zazní v díle. PMJ je pohotovostní motorizovaná jednotka s působností na celém území hl. m. Prahy. Vyjíždí k případům z linky 158, ve kterých je ohrožen život a zdraví občanů, popřípadě jejich majetek. Policisté PMJ také úspěšně pátrají po odcizených vozidlech a věcech, či hledaných a pohřešovaných osobách. (sator)

Reklama

Reklama