Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden ze slavných případů pražské kriminálky popisuje rozsáhlé pátrání po muži, který se vydával za plynaře a přepadával v bytech staré ženy. Obětí bylo během několika týdnů přes čtyřicet, několik z nich zemřelo. Třetí epizoda popisuje několikatýdenní pátrání a dopadení muže, který byl za sérii 84 trestných činů odsouzen na doživotí. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Plíšek (Bolek Polívka) dostal darem knihu „Pražské periferie“ od autora Miroslava Kremlíka. Jméno autora i název knihy jsou však fikce. (sator)
  • Rekognice, která zde probíhá, je jedním ze zvláštních způsobů dokazování. V podstatě jde o specifickou formu výslechu, jehož účelem je ztotožnění nějaké osoby, např. pachatele nebo věci, která je důležitá pro trestní řízení. V českém právu je rekognice upravena v ustanovení § 104b trestního řádu. Patří k některým zvláštním způsobům dokazování v trestním řízení vedle vyšetřovacího pokusu, konfrontace, rekonstrukce a prověrky na místě. Provádí se na návrh státního zástupce za účasti soudce. (sator)
  • Za zvlášť zavrženíhodné zločiny lze označit útoky proti životu a zdraví starých či hendikepovaných osob nebo dětí. Miloslav Sláma byl 23. listopadu 2005 ve svých 34 letech odsouzen k doživotnímu vězení za tři vraždy starých žen ve věku 82, 82 a 91 let. O další čtyři vraždy starých lidí se pokusil. Kromě těchto sedmi nejzávažnějších zločinů také spáchal sedmadvacet loupeží, sedm krádeží, dva podvody a v jednačtyřiceti případech porušil domovní svobodu. Celkem se tedy dopustil 84 trestných činů. (sator)
  • Násilník Suk, kterého v seriálu hrál herec Tomáš Tobola, se ve skutečnosti jmenoval Miloslav Sláma. (Pripspect)

Reklama

Reklama