Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá epizoda se inspiruje mediálně známým případem sexuálního násilníka z pražského sídliště Jižní Město. Měla policie tak dlouho tajit před veřejností, že neznámý pachatel znásilňuje ženy, které přepadá ve výtazích bytových domů? Pražská mordparta dopadla pachatele za pouhý týden od převzetí případu. Byl odsouzen na deset let. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl první série rozhodně nezklamal, přesto na rozdíl od prvního dílu chybí napětí (a také chybí nějaká vtipná hláška soudního lékaře Ondřeje Malého, který vždy dokáže zaperlit). I tak ovšem díl, který potěší stylem pátrání, stylovým důkazním materiálem (sedmi centimetrovým přirozením) a také docela slušně se rozvíjejícími vztahy na oddělení. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako médiá privádzajú policajtov až k šialenstvu a ako jasne vyriešený prípad stále dokážu skomplikovať. Za ten neobyčajne vynachádzavý spôsob, ako niekoho prinútiť k priznaniu, dávam aj piatu hviezdu, hoci v reáli by to asi práve takto nefungovalo. Záver zostal pekne dramatický a som zvedavý, či to s vynášačom bude práve takto. –––– A navíc jsem nechtěl utrácet ze svýho, né? Nejsem debil! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Zrovna dělám vykradenou trafiku. To se má taky konzultovat na Vraždách?" Když Mravnostní nestíhá, tak musí Vraždy makat. Bohužel to makání spočívá v tom, že kapitán Pražák pobíhá s originály spisů po sídlišti, každému týpkovi v teplákách kontroluje občanku, nicméně si údaje nezapisuje a ještě jim vyhrožuje odebráním DNA. Na to, že je to skutečný případ z roku 2001, tak to tu nejednou zavonělo zneužitím pravomoci veřejného činitele. Ovšem připíjení na objasněnost mě hodně pobavilo. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

netuším jak to opravdu funguje u policie doufám že né jak je tady ukázáno. Kolegové se k sobě moc hezky nechovají. Celkově zajímavý případ i dobře natočený, ale ta demence chování se policajtů k sobě.  Šéf si vylívá zlost na podřízeným  a takhle pořád dokola. Jestli někdo očekával že takový to pachatel je bedna? XD ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá návštěva na 1. oddělení se mi zdála být lepší, protože se kriminalisté znatelně méně bratřili s nedůvěryhodnými civilisty a celé vyšetřování na mě působilo jaksi věrohodněji. Tvůrci dokonce nezapomněli ani na pověstnou empatii vůči obětem znásilnění, což je věčná bolest, protože se zde střetávají dva světy: svět ženy, které (když odhlédnu od případné bolesti) nějaký zmrd narušil její soukromí a její život tím nejhorším možným způsobem (tedy až do doby, kdy se naplno rozvine telepatie a nějaký slizák, se začne ostatním prohrabávat v myšlenkách), a svět kriminalisty, který sice (alespoň doufám) chápe její situaci, zároveň ho ale tlačí čas, protože stopa často rychle chladne (pokud vůbec nějakou má, pokud ne, je ten tlak ještě větší). Vcelku silná záležitost. Pobavila mě vyzváněcí melodie telefonu kapitána Pražáka:-) / Poučení: Jo, jo, ješitnost tě může dostat do velkých problémů. Nebo tě utopit v těch, co už sis nadělal. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Akce zátahu na pachatele se odehrává na Jižním Městě, ale v čase 19:26–20:34 je v pozadí poliklinika Černý Most. (ladyViolet)
  • V zázname o hľadanej Nore Erbanovej (Databáza trestov a evidencia osôb) je uvedená jej výška 174 cm, ale pri domovej prehliadke je mjr. Kozákovi (Ondřej Vetchý) tak po plecia a to má O. Vetchý 177 cm, takže pani Erbanová má maximálne 160 cm. (Monggol)
  • Tabulka, kterou policisté používají, aby se vyznali v jednotlivých případech a našli společné znaky, je dnes už nahrazena softwarem, který dokáže po zadání dat najít všechny společné znaky pachatelů či Modus operandi během několika vteřin. (sator)

Reklama

Reklama