Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Název filmu pokládá teoretickou otázku, co ale teoretické není je kvalita výsledného snímku, který je zástupcem žánru dramedy v té nejryzejší formě a umně kombinuje humor a vážnéjší polohu. Vtipy nejsou příliš časté a třeskuté a místo toho je vážnější příběh protkám decentními poznámkami a pošťuchováním mezi postavami příjemně zlehčujícími celkové vyznění příběhu. Díky tomu i v srdceryvných momentech nemusíte propadat přílišné depresi, neboť film má v rukávu zaručený recept, jak vás zase postavit na nohy. Tato symbióza působí velmi přirozeně, za což mohou také herci a sympatické postavy, které ztvárňují, k nimž si najdete vztah a budete s radostí sledovat výsek z jejich životů. Co by kdyby je nenápadným, ale velmi výživným filmem, který dodá vše, co slibuje. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná komedie s nádechem dramatu. Ty čtyři hvězdičky nejsou tak docela úplné jet o spíš 3 a půl, ale stejně ten film stojí za to. Skvělé obsazení - Jason Bateman se objevil v roli, ve které mi překvapivě vůbec nevadil a byl mi na druhou stranu velice sympatický a příjemný. Po dlouhé době jsem také ráda viděla Tinu Fey ve filmu. Jane Fonda na svůj věk vypadá fantasticky a musím říct, že závěrečná scéna, kdy Jane Fonda udělá, to co udělá pro mě byla šokující a moje spodní čelist spadla až na zem. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem nevěděla, co mám od této komedie čekat, když je do ní obsazený Jason Bateman, ale naštěstí se to nepodobalo crazy komediím, se kterými je spojován.. Je to rozhodně lehce zapomenutelná komedie o hašteřivé rodině, která dle USA předlohy dojde k smíru. Něco pobaví, něco je trapné, ale jako relax film ujde ;-) Ps: Velmi příjemně se dívalo na postavu Tiny Fey.. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Shawn levy konecne zrucny reziser, natocil slusnu , donbre odsypajucu komediu, u ktorej sa clovek nielen pobavi ale aj usmeje. Batemana otvorene nemusim, ale ostatni herci slapu vyborne, konkretne teda Tina Fey /Nocni Rande, Protivny sprosty holky/, genialna uz postarsia Jane Fonda /Kone se take strileji, Na Zlatem jezere/, slusny Adam Driver /Paterson od Jima Jarmuscha/, Rose Byrne /Spy, Za borovicovym hajem, Star Wars 2002/ a neviem zeby mi Corey Stoll /Nabit a Zabit, jeji pripad, Zlato 2016/ nahanal nejaku hrozu , skor uz taky Woody Harrelson - z neho mam husiu kozu od natocenia toho svinstva NBK. Rezisersky na urovni, levy sa vyzna, obycajne dialogy prevladaju, humor verbalny aj neverbalny, spokojnost, cira oddychovka, Diky, Shawn Levy . 69 % ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nesourodí sourozenci (4) se sjíždějí na pohřeb otce a týden musí vydržet pospolu, s matkou i starými známými v rodném městě. V počátečním chaosu možná příliš tlačí na komediální pilu, ovšem sympatické, kvalitně vyprofilované charaktery s lidsky zašmodrchanými pokrevními pouty to ustojí. Proto mě posléze zamrzelo těch několik utnutých, neuspokojivě (ne)dořešených vláken v schematickém závěru. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)
  • Auto, ve kterém přijede Wade Beaufort (Dax Shepard) do nemocnice, a které ve filmu převrátí na střechu, je Jaguar E-Typ III. řada. (Laslo)

Reklama

Reklama