Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (496)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie s pohodovým Adámkem v hlavní roli. Rozhodně nedoporučuji mít přehnaná očekávání, neboť komedie nevyniká vůbec ničím. Pevně se drží zaběhnutého schématu a vy přesně víte co čekat. Nepřekvapí vůbec ničím. Začátek je celkem roztahaný a minimálně zábavný. Samotný pobyt v Africe je lepší a prostředí je nádherné. Především tančící negr Terry Crews se svojí negerskou crew nemají chybu. Na můj vkus tlačí film více než bych chtěl na vážnou strunu a dost se odvrací od Sandlerovských bláznivin, které já osobně mám raději, a které poslední dobou Adama více provázejí. Pár vtípkům se stejně zasmát dá a filmu vládne super pohodová atmosféra. Nenajdete sice jediný moment, pro který se vám podaří film zapamatovat na delší dobu, ale o to tvůrcům zřejmě ani nešlo. U mě dobrý. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

USA mají pořád obří problém s rasismem a důkazem je mmj. i tenhle film. Nesourodá dvojice mírně upjaté ženy a protivného odpudivého chlápka se dá dohromady až na africké superluxusní dovolené a to za přispění Afričanů, kteří jsou buď slizce sexuchtiví, tupí nebo neschopní. Což má sloužit k obveselení publika a také ke spojení dvojice, která by v reálném životě měla od sebe zdrhat, jak nejrychleji by uměla. Film předkládá i takové atrakce, jako jsou například „echt domorodé tanečky“, které si pro zasmání zkouší i zpovykaní, luxusem zhýčkaní běloši, alias bílí massa páni a paní opečovávání černoškým osazenstvem hotelu. Místy je to až nechutné. SHRNUTÍ: Kterak si v Africe zahrát na plantážníky a ještě přitom sbalit bílého opruza/opruzu. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Klasická Sandlerovka kde nechybí děti se super hyperaktivitou, nějaká ta romance a konec předvídatelný už od 5. minuty. Dalo se na to koukat, ale považuji to za druhou slabší komedii od Sandlera vůbec. Ta první jsou Machři 2. Průměrná komedie, kde jsou některé vtípky ok, ty další se snaží, ale nezasmál bych se ani zhulený po 4 gramech a ostatní vyloženě zbytečné. Drew je pořád kočka a chemie mezi ní a Adame je fajn. Na jedno zkouknutí ok, ale další už prosím ne. Ps. Poslední půlhodina byla neskutečně ubíjející a tak bych to o těch 30 minutek zkrátil. Taková stopáž je přepálená a zbytečná na takový typ filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec celkom fajn komédia, ktorá bohužiaľ trvá zbytočne takmer až dve hodiny. Možno aj preto som mal dojem, že tých vydarených fórikov by v nej mohlo byť predsa len viac. Predvídateľné v každom okamžiku, čo ale vzhľadom na fakt, že obom hercom to spolu perfektne sekne, nijako zvlášť neprekáža. Ono aj štyridsiatnici s deckami ešte majú právo na plnohodnotný život a dokonca aj novú lásku. V živote to síce ide trochu komplikovanejšie než v Blended a filmoch s Adamom Sendlerom, ale ako taká opojná droga pre osamelých, prípadne opustených, ovdovelých atď. ľudí so štyrmi krížikmi na krku táto komédia chvíľkodobo môže zaúčinkovať. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ten úvodný rozjazd nebol najideálnejší. Povedal by som, že to zaváňalo až katastrofou ( ktorú som vďaka malému komerčnému úspechu aj čakal ). No v momente, keď sa story dostala do Afriky, skóre sa vylepšilo mnohonásobne. Typické sandlerovské hlásky, aj humor roztomilý, úžasné vedľajšie postavičky ( všetci do jedného ), dojáky. To všetko dodalo tejto komédii punc kvality. Pri záverečných titulkách som pocítil pocit spokojnosti a blaženosti. Naozaj pekný a príjemný film. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (22)

  • V Africe v pokoji nezbyde na Jima (Adam Sanders) postel, a proto spí s nejmladší dcerou. To však nedává smysl, protože se jednalo o pokoj připravený pro pět dětí a logicky tedy i pěti postelemi, ovšem Jimova rodina je čtyřčlenná - Jim a tři dcery. (velkyvezir)

Reklama

Reklama