Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (495)

castor 

všechny recenze uživatele

Ať si Adam Sandler recykluje, co chce, já se bavím. Když si vezmu jeho Klik, Chucka a Larryho, 50x a stále poprvé nebo třeba nedávnou komedii Zkus mě rozesmát, nestydím se za to, že mi padly do noty. Do té si naopak nepadli Sandler a Drew Barrymore, kteří si dali jedno rande naslepo. Scénáristé tomu ovšem chtěli, aby se o pár dní později zrovna nepohodli jeho prachatý šéf a její kolegyně, toho času po uši zamilovaní, a zrušili snovou dovolenou v Africe (měl jsem pocit, že se to na černém kontinentě vůbec neodehrává). Naši hrdinové (ona se dvěma syny, on s třemi dcerami) zájezd nezávisle na tom druhém odkoupí a na romanci je zaděláno. On (vdovec) pomůže jejímu synovi s baseballem, ona (opuštěná od děvkaře) zase udělá z jeho dcery kočku, kterou byla, jen jí tatík tak trochu stříhal na kluka atd. atd. Sandler je značka, divák si může v klidu odškrtávat, s čím ještě přijde. Někdy je to za hranou, jindy milé, pak zábavné. Samozřejmě můžeme zas a znovu namítat, že scénář je spíš sledem jednotlivých gagů ve snesitelném (v závěru zbytečně natahovaném) celku. Ale to se na podobné kousky, které prostě nemají veleinteligentní pointy, nemusíme vůbec koukat. Mnoha scénám navíc nechybí slušný emocionální náboj. Příjemná rodinná komedie se špetkou romantiky. Drew vypadá mnohem lépe, než třeba patnáct let zpátky. Terry Crews je slušný přešlap!! Tři až čtyři hvězdy.. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

V prvních momentech jsem si doslova ťukala na čelo, jak taková kravina může mít slušných 67%. Drew Barrymore, Sandler a jejich schopnosti, to je kapitola sama pro sebe. Jsou to herci dvou výrazů, nepodávají příliš přesvědčivý výkon a i jako baviči jsou už spíše za zenitem. Tenhle vlak už zkrátka ujel. Po příjezdu na dovolenou se však příběh přehoupne do průměrných, ale o trochu zábavnějších vod. Co si budeme, nejzajímavější jsou zde exteriéry Afriky a občas příjemné chvíle sbližování rodin. Nicméně na to, že je film označený žánrem "komedie", zasměje se divák tak dvakrát, třikrát. Pokud se tedy nejedná o diváka, kterému k záchvatu smíchu stačí zpívající digitální opice anebo opakované údery do hlavy. Trapný humor to prostě neskutečně kazil. Pak je tu skutečnost, že děj naplní veškerá žánrová klišé a já nemohu dát více, než dvě hvězdičky. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice příjemné překvapení. Doufal jsem, že pro mě Blended bude alespoň guilty pleasure, ale velice mě překvapilo, jak dobře jsem se bavil. Drew Barrymore mám rád a celkem nechápu obecné přirovnávní Sandlerových filmů či přímo Adama Sandlera k Troškovi nebo Magnuskovi. Jistě, ne všechny jeho filmy jsou dobré či vtipné, ale většina z těch, co jsem viděl mě bavila a ačkoli se i v Blended objevuje nemálo rádobyvtipných a přehaných situací (typu někdo něco řekne a vzápětí kouká na pářící se nosorožce), pozitivní atmosféra převažuje a mě zkrátka bavilo na to koukat...a co víc, občas jsem se i pousmál a ke konci měl radost, že jsem si pustil skvělý feel good film. Spokojenost. PS : Skvělý twist k jejich staršímu společnému filmu :) PPS : Naprosto bezkonkurenční Terry Crews bavil pokaždé, co se ukázal..nebo spíš jeho tělo :) ... 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sandler a jeho komedie mají takový zvláštní punc originality. Na jednu stranu dokážou parádně bavit, ale kolikrát tak moc odkazují na popkulturu, že bez ní budete úplně ztraceni. A když se nechytáte v té americké, tak Vám často plno fórů unikne. No a u Dovolené za trest je ten problém, že humor přejala právě ta popkultura, kde kdyby mi přítelkyně například u jedné scény neřekla, že se jedná o narážku na Kardashianovou, tak bych to vnímal jako dost trapnej moment. A těch jsem ve filmů zažil hrozně moc. Vždyť jak dlouho mi třeba trvalo, než mi došlo, že celá ta africká hudební skupina v čele s Crewsem je vlastně brutální narážkou na Old Spice reklamu. Opravdu hodně dlouho se mi nestalo, abych nevěděl, jak mám hodnotit film a natož ještě komedii. Dovolená za trest má v sobě tu klasickou pohodu filmů se Sandlerem, ale na stranu druhou tam bylo tak strašně moc nevtipnejch momentů a hlášek, že jsem víc kroutil hlavou, než jsem se zasmál. A to je co říct, protože jsem se kolikrát fakt upřímně zasmál. Třeba ten nápad s Afrikou je hrozně fajn. Vlastně i díky ní se na film hezky kouká. Jenže to ztvárnění Afriky je tak strašně úchylný, že z Američanů dělá nadlidi, kteří jsou ochotní utratit neskutečné peníze za šílené absurdnosti. Nejlepší chvíle byla například v momentě, kdy různé safari výpravy na jeepech jezdili přímo před lvy, aby si je prohlídli z blízka. A nejenom před lvy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Frank Coraci je vlastně takový americký Zdeněk Troška. Příběh určitě neurazí, je to celé miloučké, střídají se srdcervoucí kukuče s ufňukanými, jenže úroveň vtipu je zaseknutá někde na pomezí 3. třídy základní školy. Tak nám Adam Sandler jezdí na pštrosovi, no a co? Romantika začne částečně fungovat až na konci a Adam Sandler mě celý film připadá jako by ho to celé ani trošku nebavilo. 45% ()

Galerie (120)

Zajímavosti (22)

  • Stejně jako ve filmu Zkus mě rozesmát (2011) si i zde zahrála malou rodi Sandlerova manželka Jacqueline. Mohli jsme ji spatřit ve scéně, kdy jedna z matek v kroužku kreslení říká, že jí její dítě pořád tak trošku nenávidí, a Jacqueline jí na to odpoví, že se ráno probudila s polštářem u obličeje. (Tessx)

Reklama

Reklama