Reklama

Reklama

Blade Runner 2049

  • USA Blade Runner 2049 (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Třicet let po událostech prvního filmu odhaluje nový Blade Runner a důstojník losangeleské policie K (Ryan Gosling) dlouho ukryté tajemství, které je natolik zásadní, že by mohlo zcela rozvrátit poslední zbytky lidské společnosti. Toto odhalení ho nutí zahájit pátrání po Rickovi Deckardovi (Harrison Ford), bývalém Blade Runnerovi losangeleské policie, který je už 30 let nezvěstný. (Falcon)

(více)

Diskuze

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Arbiter , Abes

Ano, já jako asi chápu, proč to tak napsal a určitě chápu, proč to neustále opakuje, ale.. to nic nemění na tom, že se mi to spojení prostě nelíbí. S tím se asi nedá nic dělat, že jo.

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Krom toho že informace akcentuje a precizuje vyjadření (jak trefně poznamenal Arbiter), taky hezky osciluje kolem významové složky. A čtenář musí za každou cenu udržet maximální pozornost. Jak by zněla dnes již klasická moudra: Byl jsi vyvolený. Měl jsi se k Sithům nepřidat! Já chci nejít k Turkovi. Ne abych z vás neudělal zaměstnaného.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Ampi

I bez jeho popření se autoři Predatora 2ky vyjadřovali k tomu, že aliení lebka na konci byla easter egg a rozhodně tím nechtěli říci, že aliení a predátoří univerzum je jedno a to samé. A celkově se AvPčka považovali spíše za své vlastní univerzum... 

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Ampi

Ale to je z Cameronových vetřelců, se kterými Scott nemá co do činění a navíc to samo o sobě není ještě jednoznačný důkaz o tom, že jde o stejné vesmíry. Já bych to chápal jako aliení lebku na konci Predatora 2, jako že jde o easter egg ;)

na příspěvěk reagoval Ampi, Gladiator15

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Jakkob

Upřímně to už po cca 5ti letech od dob promethea chceš po mě moc.. Tuším, že to bylo někde v odkazech na avpgalaxy.. Ale to už jsou fakt léta.. A u BR to nehledej, to je ze světa vetřelcu, když se to tenkrát (2011-12) řešilo.. :-/

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SsgtJira

Máš nějaký podklad pro to tvrzení, že sám Ridley někde prohlásil něco o tom, že jde o jeden a ten samý vesmír? Já o ničem nevím a to znám bonusy k BR nazpaměť tam i zpět a o něčem takovém tam nepadlo ani slovo. A co se toho jako že dopisu od Weylanda týče, tak tam sice jsou náznaky na Tyrella a replikanty, ale nikde tam není jmenovitě určen ani Tyrell, ani nic jiného, co by jednoznačně propojovalo oba světy.

na příspěvěk reagoval Ampi, SsgtJira

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

SsgtJira

Jj, právě, náznaky tam jsou, ale i kdyby to chtěli propojit, tak mi to právě časově moc nesedělo... Ne že bych byl proti, ale muselo by to dávat smysl, no. Mě ani nevadí, že si Scott do Alieního univerza vodí androidí filosofii, mě vadí, že ten film jako takovej je plnej blbostí.

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Helo

Tak ještě jednou bez překlepů :) : To bylo spíš směřováno k ty konferenci TED co měl P. W. proslov, je to jen u bonusu.. Jinak se to týkalo spíš Prometheusu, než Aliena.. A ten byl 2093 a TED byl tuším 2022 takže ani tak to časově nesedí, jde spíš o náznaky v propojenosti obou sérii Weylan/d Yutani v A1 byl ještě bez D! a Tyrell Corp.

na příspěvěk reagoval Helo

Uživatel SsgtJira smazal svůj příspěvek.

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

SsgtJira

Náznaky sice fajn, ale sedí to časově? Však BR se odehrává v roce 2019 a 2049, Alien ve dva tisíce sto něco, nebo se pletu? Tudíž ten popisek s tím, že ty budovy za tou zlatou scénou jsou v Prometheovi ještě rozestavěný, by na tu časovou osu moc neseděly.

na příspěvěk reagoval SsgtJira, SsgtJira

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

SsgtJira

No to som si všimol už pri Prometheusovi, že Scotta akoby viac fascinovali tie otázky okolo droidov a stvorenia života. Len nechápem, prečo si vybral votrelčie univerzum na ich rozoberanie. To mohol pokračovanie BR točiť on. Alebo mohol naštartovať nový svet kde by sa tomu venoval. 

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Nepochybuju.. Byls aktivní i na A:C diskuzi ;) a souhlasím v tom, cos napsal.. U RS si člověk už nemůže být jistě ničím.. BR má bejt o droidech, Alien o vetřelci h.. Jenže jak prosakuje poslední dobou, tak RS netočil prý Aliena (1979) původně kvůli monstrum, ale kvůli droidum..

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

SsgtJira

Nemusíš mi to linkovať, všetko som to už videl :) No nič to nemení na tom, že to sú len easter eggy. A čo hovorí Scott, ma už vôbec nezaujíma :D On sa vo filmoch o votrelcoch venuje radšej androidom ako keby stále točil blade runnera a nie votrelca. Tak si to chce prepojiť. 

na příspěvěk reagoval SsgtJira

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Gladiator15

http://cdn2us.denofgeek.com/sites/denofgeekus/files/styles/article_width/public/2017/06/alien_dvd_tyrell.jpg?itok=K3KKL8iI & http://i.imgur.com/gaPUN.png & https://i2.wp.com/omegaunderground.com/wp-content/uploads/2016/09/ALIEN_BR_CONNECTION_005.jpg?resize=640%2C252 to jen z mála na ně tu.. Navíc má do tohohle vesmíru patřit i film Žoldák legie zkázy viz: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSHRmixKSvS68mhrdY1006Vl511wH0ghMKHARpPNZrkjYg5YMuo

na příspěvěk reagoval Gladiator15, Helo

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Gladiator15

Sám RS to zmiňoval, že se jedná o jeden vesmír.. Navíc i v Prometheusu u bonusu bylo řečeno P. WEYLANDEM něco v tom smyslu, že říkal Tyllerovi, že jeho nexusy jsou špatná cesta, zatímco jeho androidi typu David tou správnou cestou.. A PW pokračoval něco v tom smyslu.. ale on mě nevnímal a dal si seděl ve své pyramida.. Není to jen o fan spojitostech.. Kdo ví jak to dopadne..?!

na příspěvěk reagoval Jakkob

 (hodnocení, recenze)

Já věřím v 3.díl.Sníží rozpočet,a hlavně lidi už budou vědět po 2049 do čeho jdou.Určitě to nebude hned ale za 5 až 10.let se snad dočkám.

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Feidias

Ak už by mal byť, tak teda z nejakého obdobia po revolúcií. Tú by som nechal mimo, alebo spracoval podobne ako ten blackout, v nejakom anime. 

na příspěvěk reagoval Feidias

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Jakkob

Tiež si myslím že tretí diel by bola zbytočnosť. A čo sa týkal prepojenia svetov, dúfam že to si Jira len robil srandu. Čo by to bola za blbosť? Pár easter eggov v alien sérií a už chcú prepojovať svety? omg :D

na příspěvěk reagoval SsgtJira, SsgtJira

Související novinky

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Reklama

Reklama