Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj snímku Popelka sleduje osudy mladé Elky (Lily James), jejíž otec, kupec, se po smrti její matky znovu ožení. Elka má svého tatínka velice ráda, a tak se snaží ke své nové maceše (Cate Blanchett) a jejím dvěma dcerám Anastázii (Holliday Grainger) a Drizele (Sophie McShera) chovat vstřícně, a dělá všechno proto, aby se ve svém novém domově cítily dobře. Když ale Elčin otec nečekaně zemře, Elka zjistí, že je vydána na milost své nové žárlivé a kruté rodiny. Zanedlouho se z ní stane obyčejná služka, věčně umouněná od popela, které ostatní posměšně říkají Popelka. Navzdory krutostem, kterým je nucena čelit, ale Elka neztrácí naději a je rozhodnuta řídit se posledním přáním své matky, aby vždy byla „odvážná a laskavá". Nehodlá propadnout zoufalství, ani pohrdat těmi, kteří s ní jednají špatně. A pak je tu ještě jistý pohledný cizinec, se kterým se setkala v lesích. Elka, která nemá nejmenší tušení, že se ve skutečnosti jedná o prince, a nikoliv o pouhého učedníka ze zámku, má pocit, že konečně potkala spřízněnou duši. Záhy nato se zdá, že by se na ni konečně mohlo usmát štěstí. Všechny dívky z širokého okolí jsou totiž sezvány do královského paláce na bál a Elka se těší, že by se tam mohla znovu setkat s okouzlujícím Kitem (Richard Madden). Macecha jí však návštěvu bálu zakáže a zlomyslně jí roztrhá šaty. Jako ve všech správných pohádkách je však pomoc nablízku a objevuje se kouzelná víla kmotřička (Helena Bonham-Carter), která – proměnou dýně a několika myšek – Popelčin život navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (646)

klerik 

všechny recenze uživatele

Konečne veľkolepá rozprávka bez megalomanských fantasy prvkov (ZLOBA, SNEHULIENKA A LOVEC, KRÁSKA A ZVIERA). Film má dosť slabý príbeh (žiadne tri oriešky ani tri plesy sa nekonajú), napriek tomu od momentu, keď sa hlavní protagonisti stretnú, je film dostatočne zaujímavý. Výprava je samozrejme bombastická, až vyvoláva otázku, čo dá takýto mamonársky prístup ku komornému romantickému príbehu detskému divákovi, ale dospeláci určite ocenia tú vizuálno-hudobnú veľkoleposť (o odpustia mu hollywodske klišé typu černoch vo funkcii kapitána kráľovského vojska). Film určený pre kiná, ktorý na DVD určite stratí zo svojej pôsobivosti. Branagh ukázal (na rozdiel od THORA), že dokáže aj so slabého scenára vytesať solídny filmový zážitok... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Levanduľa dilly dilly dvojfarebná, milujem ťa dilly dilly ty miluj mňa.“ Wallander to dal (na rozdiel od Jacka Ryana). Je to hravé, smutné, veselé, pôsobivé, strhujúce, zábavné, originálne a osviežujúce, trikové i komorné, veľkolepé i civilné. Macocha a jej dve dcéry pijú krv (čo je pochvala, ale aj tak neznášam Cate Blanchett), princ s Popoluškou sú pôvabní a milí, ich rodičia hodní morálneho vzoru, zvieratká si zamilujete a Nonso Anozie (Zoo) by mal vytrvalo robiť všetko pre to, aby získal povesť jedného z najsympatickejších hercov Hollywoodu (táto poloha mu sedí viac, ako záporné kreácie á la Jack Ryan). Občas sa to Kennethovi jemne rozkotúľa (niektorým ľudským a zvieracím postavám by som na jeho mieste dal lepšie konce a na niektoré, ako je sudička v podaní Heleny Bonham Carter, o ktorej som si myslel, že je Reese Witherspoon, dokonca úplne zabudne), ale čert to ber, je to super. Buďte statoční a láskaví alebo to aspoň skúste. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Úkol č. 16 v Challenge Tour Special - Filmový lov - film, který bych brala jako příběh svého života... nu, jistá lákadla by tady byla - pohádková příroda, výstavní architektura, umírněná zahraniční politika, slušná životní úroveň, kreativní stylisté a když je nejhůř, i nějaká ta kouzelná víla po ruce... Ale jelikož vždycky může být líp, měla bych pár zlepšováků... a začnu hned u Elky - na jejím místě bych si jako dárek z cest od taťky vyptala pinzetu, zvlášť, když obdržené lískáče neměly žádnou užitnou hodnotu, což v pohádce o Popelce vnímám jako docela zásadní krach. Za další se na můj pohádkový vkus zdála Elka při tanci s princem celkem snadno vzrušivá, i když jistý náboj tomu jejich kousku přiznat musím. A konečně - pro příště bych nechala přehodnotit další pohádkový nešvar, a to nepochopitelnou neschopnost identifikovat osobu blízkou jen proto, že se umyje, učeše a hodí do gala, ovšem ten, kdo ji viděl jen jednou, nemá s pamětí na tváře problémy... to pan Vorlíček, aby z dětí nedělal úplné hňupy, použil alespoň vkusnou roušku. I když při výběru filmu šlo především o ono "žít šťastně až do smrti", protože to mi nezaručí ani EZO.TV na Barrandově, k naplnění pohádkového sloganu bych potřebovala ještě nějakého fešného podkoního, jelikož prince Kita bych skousla jen při oddělených ložnicích... jenže to už bych byla mimo žánr, z čehož plyne, že úlovek nesplnil očekávání, a ani když se běžně nesetkávám s tak zajímavou ženou, jakou je Cate Blanchett a moje jízdy z plesů se ani vzdáleně nepodobají té Popelčině akční, i tak je můj život mnohem zábavnější, proto si ho, byť bez záruky, prozatím ponechám... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $95miliónovTržby USA $201,151,353Tržby Celosvetovo $543,514,353 Tržby za predaj Blu-ray v USA $28,108,364Tržby za predaj DVD v USA $21,467,549║ Rozkošné, hravé, miestami dosť dojemné bez toho aby sa príliš moc tlačilo na pílu. Užasne z toho žiaria farby, triky na úrovni, dobrá kamera a je to také iné čo sa týka štýlu podania od Kennetha Branagha. Popoluška Lily James je priam excelentná a neskutočne si dokáže svojím úsmevom podmaniť diváka, a aj keď už daný príbeh je príliš okukaný a má veľa podôb, pri jej roztomilej účasti sa ani na chvíľu nenudíte. Hrá vznešene, hravo, podmanivo, strhne na seba všetku pozornosť. Výborne jej nahráva princ a víla sudička Helena Bonham Carter si to tam tiež užíva, zapasovala do úlohy. Plusom aj výborný Slovenský dabing. /videl v kine: 80%/ ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Žiadna revolúcia ani evolúci sa nekoná. Dokonca je to celkom retro.Žiadne popkultúrne narážky ani žiadna hra na temnotu ako je v posledných rozprávkach zvykom. Je to tradičná Popoluška v tom najkrajšom balení aké mohla dostať. 100% precízna a funkčná filmárčina a najlepší Branaghov film od Frankensteina ( 21 rokov? to je už tak dávno?). A pri scéne schádzania po schodoch na plese som si niekde medzi 10. a 15. slzou pripomenul prečo mám tak rád filmy. Veľmi, veľmi pekné. 9/10 P.S. fanúšikovom Jarmusha, Kusturicu alebo Tarkovského je samozrejme vstup zakázaný pretože by dostali cukrovku. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (36)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. února 2015 na Berlínském IFF. (Varan)
  • Po půlnoci se Popelčiny (Lily James) šaty i kočár promění zpátky do své původní podoby. Neměly by se tím pádem proměnit i kouzlem změněné skleněné střevíčky? (Dracconnis)
  • Pro dodání správného pohádkového vzhledu bylo na šatech připnuto celkem 110 tisíc krystalů Swarovski. [Zdroj: Moda.cz] (Duoscop)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Reklama

Reklama